Τελευταία Νέα
Διεθνή

Rasmussen (ΥΠΕΞ Δανίας): Θα κάνουμε τα πάντα για να αποτρέψουμε μία νέα καύση του κορανίου

Rasmussen (ΥΠΕΞ Δανίας): Θα κάνουμε τα πάντα για να αποτρέψουμε μία νέα καύση του κορανίου
Το κάψιμο του κορανίου είναι μια «βαθιά προσβλητική και επικίνδυνη πράξη» εκ μέρους «λίγων ατόμων», υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών της Δανίας
Σχετικά Άρθρα
Η κυβέρνηση της Δανίας θα προσπαθήσει να βρει μια «νομική διέξοδο» που θα επιτρέψει στις αρχές να αποτρέπουν στο εξής το κάψιμο αντιτύπων του κορανίου έξω από πρεσβείες άλλων χωρών, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Lars Løkke Rasmussen μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση DR.
Το κάψιμο του κορανίου είναι μια «βαθιά προσβλητική και επικίνδυνη πράξη» εκ μέρους «λίγων ατόμων» τα οποία δεν εκπροσωπούν «τις αξίες της δανέζικης κοινωνίας» ανέφερε νωρίτερα σε ανακοίνωσή του ο υπουργός.
Για τον σκοπό αυτό η κυβέρνηση θα διερευνήσει την πιθανότητα να παρεμβαίνει σε ειδικές περιπτώσεις όταν «για παράδειγμα, προσβάλλονται άλλες χώρες, πολιτισμοί και θρησκείες και όταν αυτό θα μπορούσε να έχει σημαντικές αρνητικές συνέπειες για τη Δανία και όχι μόνο για την ασφάλειά της», πρόσθεσε.
Ο Rasmussen τόνισε ότι οποιοδήποτε μέτρο αποφασιστεί θα πρέπει να εντάσσεται «στο πλαίσιο της συνταγματικά κατοχυρωμένης ελευθερίας της έκφρασης».
Η Δανία και η Σουηδία έχουν βρεθεί στο διεθνές προσκήνιο τις τελευταίες εβδομάδες λόγω των αντιισλαμικών διαδηλώσεων στις οποίες κάποιοι έκαψαν ή κατέστρεψαν αντίτυπα του κορανίου, προσβάλλοντας μουσουλμάνους σε όλον τον κόσμο.
Και οι δύο χώρες είπαν ότι καταδικάζουν αυτές τις πράξεις αλλά δεν μπορούν να τις εμποδίσουν γιατί εμπίπτουν στη νομοθεσία περί ελευθερίας της έκφρασης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης