Τελευταία Νέα
Διεθνή

Le Monde: Εξαντλούνται τα σχέδια των Ουκρανών, δραματικές απώλειες στην Kreminna - Θανατηφόρα η επίθεση των Ρώσων

Le Monde: Εξαντλούνται τα σχέδια των Ουκρανών, δραματικές απώλειες στην Kreminna - Θανατηφόρα η επίθεση των Ρώσων
Σύμφωνα με την Le Monde, ο ρωσικός στρατός εξαπέλυσε μια θανατηφόρα επίθεση κατά του Ουκρανικού στρατού στο Luhansk
Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας δήλωσαν ότι χάνουν τουλάχιστον διπλάσιο αριθμό στρατιωτών από τις ρωσικές δυνάμεις στην περιοχή Kreminna στο Luhansk, αναφέρει η Γαλλική εφημερίδα Le Monde.
«Νομίζω ότι θα ήταν σωστό να πούμε ότι η πλευρά μας έχει διπλάσιες απώλειες» ανέφερε ο αναπληρωτής διοικητής του τάγματος της 210ης ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.
Η ουκρανική ΜΚΟ «The First Voluntary Mobile Hospital με το όνομα Nikolai Pirogov» επιβεβαίωσε επίσης ότι τις τελευταίες εβδομάδες η ένταση των μαχών στην περιοχή Svatove - Krasny Lyman έχει αυξηθεί δραματικά.
Σύμφωνα με την γαλλική εφημερίδα σύμφωνα με τους στρατιώτες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας που πολεμούν κοντά στο Svatove, λόγω έλλειψης πυρομαχικών και όπλων, πρέπει να παραμελήσουν τα πρότυπα του ΝΑΤΟ που εκπαιδεύτηκαν στη Δύση.
Η ομάδα του «Κέντρου» των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων στην κατεύθυνση Krasny Liman απέκρουσε τρεις επιθέσεις από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας την ημέρα, σκότωσε έως και 140 Ουκρανούς στρατιώτες και κατέστρεψε έξι τεμάχια εξοπλισμού.
Η Kreminna ή Kremennaya βρίσκεται στα σύνορα του Luhansk και είναι μέρος μιας ευρύτερης περιοχής που περιλαμβάνει το Lisichansk-Severodonetsk.
Ο πληθυσμός της Kremennaya πριν από το ξέσπασμα των εχθροπραξιών δεν ξεπερνούσε τα 19.000 άτομα.
Σύμφωνα με την Le Monde, ο ρωσικός στρατός εξαπέλυσε μια θανατηφόρα επίθεση κατά του Ουκρανικού στρατού στο Luhansk.
«Τα στρατεύματα του Κιέβου, υπεράριθμα και υπεροπλισμένα από τους Ρώσους, προσπαθούν να συγκρατήσουν την προέλαση στο δάσος Serebryansky κοντά στην Kremennaya», αναφέρει το άρθρο.
Σύμφωνα με έναν από τους ουκρανούς στρατιώτες, δεν έχουν αρκετό πυροβολικό και ανθρώπινο δυναμικό για να αντιμετωπίσουν τον εχθρό.
Νωρίτερα, το Υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι ο ρωσικός στρατός προχώρησε προς την κατεύθυνση του Novoselovsky στον τομέα Kupyansky του μετώπου, καθώς και στην κατεύθυνση Krasny Liman.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης