Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ποια ουκρανική αντεπίθεση… – Shoigu (Ρωσία): Απελευθερώσαμε Kovalevka και Sergeevka - Νεκροί 20.824 Ουκρανοί

Ποια ουκρανική αντεπίθεση… – Shoigu (Ρωσία): Απελευθερώσαμε Kovalevka και Sergeevka - Νεκροί 20.824 Ουκρανοί
Αποτυγχάνουν οι Ουκρανοί και για αυτό χτυπούν μη στρατιωτικές υποδομές στη Ρωσία είπε ο Shoigu
Σχετικά Άρθρα
Και ενώ οι Ουκρανοί εδώ και δύο μήνες τα δίνουν όλα και λαμβάνουν ολοένα και επιπρόσθετο στρατιωτικό εξοπλισμό και όπλα από τη Δύση, οι Ρώσοι είναι αυτοί που τελικά ανακοινώνουν ότι κερδίζουν… έδαφος.
Ο Sergei Shoigu, ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι στο πλαίσιο της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης ο ρωσικός στρατός απελευθέρωσε τους οικισμούς Kovalevka και Sergeevka στην κατεύθυνση του Krasno Liman, καθώς και τον σιδηροδρομικό σταθμό Molchanovka στην κατεύθυνση Kupyansk.
«Χρησιμοποιώντας ελιγμούς, αντεπιθέσεις και αντεπιθέσεις, ρωσικοί σχηματισμοί και στρατιωτικές μονάδες απελευθέρωσαν από τους Ναζί τους οικισμούς Kovalevka και Sergeevka στην κατεύθυνση Krasnolimansk, καθώς και τον σιδηροδρομικό σταθμό Molchanovka στην κατεύθυνση Kupyansk» ανέφερε κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με τη στρατιωτική ηγεσία της Ρωσίας.

Οι διακριθέντες

Σύμφωνα με τον Shoigu ανάμεσα στους διακριθέντες ήταν η 15η μηχανοκίνητη ταξιαρχία και το 234ο σύνταγμα αεροπορικής επίθεσης, τα οποία – όπως είπε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας – έδρασαν ιδιαίτερα ενεργά.
«Η 238η Ταξιαρχία Πυροβολικού, το 31ο Σύνταγμα Μηχανικού και το 23ο Σύνταγμα Αεροπορίας Μάχης ενεργούν επίσης με γενναιότητα» τόνισε ο Shoigu, ο οποίος αναφέρθηκε και στις πυραυλικές επιθέσεις των Ουκρανών σε ρωσικές μη στρατιωτικές υποδομές.

Αποτυχημένη η αντεπίθεση τους

Όπως είπε ο Shoigu, αυτές οφείλονται στην αποτυχημένη αντεπίθεση των Ουκρανών
«Στο φόντο μιας αποτυχημένης λεγόμενης αντεπίθεσης, το καθεστώς του Κιέβου, με την υποστήριξη των Δυτικών χορηγών του, έχει επικεντρωθεί στη διεξαγωγή τρομοκρατικών επιθέσεων σε αστικές υποδομές σε πόλεις και κωμοπόλεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας» υπογράμμισε ο Shoigu.

Επιχειρούμε σε όλες τις κατευθύνσεις

O Shoigu τόνισε ότι ο ρωσικός στρατός επιχειρεί σε όλες τις κατευθύνσεις με κύριο στόχο να αποδυναμώσει τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.
Όπως είπε οι Ουκρανοί ρίχνουν απεγνωσμένα νέες δυνάμεις στις επιθέσεις τους κατά των ρωσικών θέσεων, χωρίς όμως να έχουν επιτύχει πουθενά χάρη στην πολύ καλά οργανωμένη ρωσική άμυνα και στον επαγγελματισμό των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.

Πάνω από 20.800 νεκροί σε ένα μήνα

Σύμφωνα με τον Shoigu, οι νεκροί Ουκρανοί μέσα σε ένα μήνα ανήλθαν σε 20.824 ενώ μετρούν σημαντικές απώλειες σε όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό.
Μόνο στις 26 και 27 Ιουλίου, μια ευρείας κλίμακας προσπάθεια των Ουκρανών να σπάσει τη ρωσική άμυνα στην κατεύθυνση Orekhovsky και συγκεκριμένα στον οικισμό Rabotino, είχε ως αποτέλεσμα οι Ουκρανοί να χάσουν πάνω από 400 στρατιώτες, 31 τανκ ανάμεσα τους και 5 Leopard και 32 τεθωρακισμένα οχήματα.

Έχασαν 2.227 όπλα

Επιπλέον, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας έκανε λόγο και για σημαντικές απώλειες σε όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό.
Όπως είπε οι Ουκρανοί έχασαν 2.227 όπλα και εξοπλισμό, συμπεριλαμβανομένων 10 Leopard, 11 Bradley, 50 αυτοκινούμενες βάσεις πυροβολικού, 40 οβίδες M777
«Προφανώς τα δυτικά όπλα που δίνονται στο Κίεβο δεν οδηγούν σε επιτυχίες στο πεδίο της μάχης αλλά παρατείνουν τη στρατιωτική σύγκρουση» είπε ο Shoigu.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης