Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο στόχαστρο των Ρώσων το λιμάνι Izmail – Για σοβαρές ζημιές μιλούν οι Ουκρανοί

Στο στόχαστρο των Ρώσων το λιμάνι Izmail – Για σοβαρές ζημιές μιλούν οι Ουκρανοί
Καταστράφηκαν λιμενικές εγκαταστάσεις και βιομηχανικές υποδομές
Σχετικά Άρθρα
Το ουκρανικό λιμάνι Izmail που βρίσκεται στον ποταμό Δούναβη στην περιφέρεια της Οδησσού και σε απόσταση αναπνοής από τα σύνορα με τη Ρουμανία, βρέθηκε στο στόχαστρο της ρωσικής επίθεσης που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα Τετάρτη 2/8 τα ξημερώματα.
Oι ουκρανικές αρχές κάνουν λόγο για σοβαρές ζημιές τόσο στις λιμενικές εγκαταστάσεις όσο και σε βιομηχανικές υποδομές, αναφέροντας πως καταστράφηκε ένα σιλό σιτηρών.
Όπως αναφέρεται, από τις επιθέσεις υπέστησαν ζημιές ή καταστράφηκαν ένας ανελκυστήρας, υπόστεγα σιτηρών, δεξαμενές, αποθήκες και διοικητικά γραφεία. «Ο εχθρός προσπαθεί να καταστρέψει τα ουκρανικά σιτηρά, με επιθέσεις σε βιομηχανικές και λιμενικές εγκαταστάσεις.
Δυστυχώς, υπάρχουν πλήγματα, δυστυχώς το σιλό καταστράφηκε και πυρκαγιά ξέσπασε στο σημείο» ανέφερε ο Serhiy Bratchuk, εκπρόσωπος εθελοντών του ουκρανικού στρατού.
«Η Ρωσία προσπαθεί να αποκόψει την Ουκρανία από μια μελλοντική συμφωνία σιτηρών, και το κυριότερο να εκτοπίσει στρατηγικά την χώρα μας από την παγκόσμια αγορά τροφίμων» υπογράμμισε ο Bratchuk.
Σύμφωνα με το Κίεβο, μετά την αποχώρηση της Ρωσίας από τη συμφωνία της Μαύρης Θάλασσας για την εξαγωγή των ουκρανικών σιτηρών, στις 17 Ιουλίου, η Μόσχα έχει πλήξει 26 λιμενικές εγκαταστάσεις, πέντε μη πολεμικά πλοία και 180.000 τόνους σιτηρών.
Για σοβαρές ζημιές στη νότια Ουκρανία έκανε λόγο και ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky.
14_7.jpg
13_9.jpg
12_12.jpg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης