Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επίδειξη δύναμης από τη Ρωσία - Ναυτική άσκηση - μήνυμα στα κράτη της Βαλτικής και στο ΝΑΤΟ

Επίδειξη δύναμης από τη Ρωσία - Ναυτική άσκηση - μήνυμα στα κράτη της Βαλτικής και στο ΝΑΤΟ
Στην άσκηση συμμετέχουν πάνω από 50 πολεμικά πλοία, 30 αεροσκάφη και 6.000 στρατιώτες
Σε επίδειξη δύναμης προς το ΝΑΤΟ προχωρά η Ρωσία με τη διενέργεια των ναυτικών ασκήσεων «Ocean Shield 2023» που πραγματοποιεί από σήμερα Τετάρτη 2/8 ο ρωσικός στόλος στη Βαλτική Θάλασσα.
«Από τις 2 Αυγούστου, στη Βαλτική Θάλασσα, υπό την ηγεσία του Ανώτατου Διοικητή του Ναυτικού, Ναυάρχου Nikolai Evmenov, διεξάγεται η ναυτική άσκηση Ocean Shield 2023.
Κατά τη διάρκεια της άσκησης προβλέπεται να δοκιμαστεί η ετοιμότητα των δυνάμεων του Πολεμικού Ναυτικού για την προστασία των εθνικών συμφερόντων της Ρωσικής Ομοσπονδίας σε μια επιχειρησιακά σημαντική περιοχή και για τη συνοχή του έργου των αρχηγείων σε διάφορα επίπεδα για τη διοίκηση και τον έλεγχο των δυνάμεων (στρατευμάτων)» αναφέρει σε ανακοίνωση του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Το σενάριο

Όπως αναφέρεται, σχεδιάζεται η προστασία των θαλάσσιων οδών, η μεταφορά στρατευμάτων και στρατιωτικών φορτίων και η άμυνα της θαλάσσιας ακτής.
«Περισσότερα από 30 πολεμικά πλοία και σκάφη, 20 πλοία υποστήριξης, 30 αεροσκάφη της ναυτικής αεροπορίας και των ρωσικών αεροδιαστημικών δυνάμεων, περίπου 6.000 στρατιωτικοί συμμετέχουν στην άσκηση» υποστηρίζει το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης