Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Ρώσοι προετοιμάζονται για σύγκρουση με το ΝΑΤΟ - Προσθέτουν υπερηχητικούς πυραύλους στα αναβαθμισμένα MiG -31

Οι Ρώσοι προετοιμάζονται για σύγκρουση με το ΝΑΤΟ - Προσθέτουν υπερηχητικούς πυραύλους στα αναβαθμισμένα MiG -31
Οι Ρωσικές Αεροδιαστημικές Δυνάμεις ενισχύθηκαν με μία παρτίδα αναβαθμισμένων μαχητικών αεροσκαφών MiG-31
Σχετικά Άρθρα
Το εννοούσε, όπως αποδεικνύεται, ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin ότι η χώρα του είναι έτοιμη για σύγκρουση με το ΝΑΤΟ εάν τελικά η Βορειοατλαντική Συμμαχία οδηγήσει την κατάσταση στα άκρα.
Οι Ρωσικές Αεροδιαστημικές Δυνάμεις ενισχύθηκαν με μία παρτίδα αναβαθμισμένων μαχητικών αεροσκαφών MiG-31.
Οι εργασίες εκσυγχρονισμού ολοκληρώθηκαν σύμφωνα με κρατική εντολή και τα αναβαθμισμένα αεροσκάφη έχουν σταλεί στις βάσεις τους, σύμφωνα με μήνυμα που δημοσιεύτηκε στον λογαριασμό Telegram της Russian United Aircraft Corporation (UAC), που ελέγχει το εργοστάσιο Sokol.
Τα αναβαθμισμένα μαχητικά MiG-31 έχουν τις ίδιες πτητικές επιδόσεις όπως όταν επιχείρησαν για πρώτη φορά.
Ωστόσο, έχουν πλέον εξοπλιστεί με πρόσθετα χαρακτηριστικά και δυνατότητες για την ενίσχυση της μαχητικής τους δύναμης.

Ο απαραίτητος αεροπορικός εξοπλισμός


Ο Yury Slyusar, Γενικός Διευθυντής της UAC, δήλωσε: «Ο εκσυγχρονισμός των αεροσκαφών MiG-31 είναι μια από τις κύριες αρμοδιότητες και η πιο σημαντική δραστηριότητα του εργοστασίου κατασκευής αεροσκαφών Nizhny Novgorod Sokol.
Πρόσθεσε ότι παρέχεται στον ρωσικό στρατό ο απαραίτητος αεροπορικός εξοπλισμός ενώ στο μέλλον, οι εργασίες θα συνεχιστούν ως μέρος της εκτέλεσης των φετινών συμβάσεων.
Η UAC, ωστόσο, δεν προσδιορίζει σε ποια παραλλαγή έχει αναβαθμιστεί το αεροσκάφος.
Όταν ξεκινούσε το πρόγραμμα αναβάθμισης τον Νοέμβριο του 2021, το προσωπικό του εργοστασίου αεροπορίας του Nizhny Novgorod δήλωνε ότι μετά από σημαντική συντήρηση και αναβαθμίσεις, η αποτελεσματικότητα των μαχητικών MiG-31 θα τριπλασιαζόταν.
Εκείνη την εποχή, η διοίκηση του εργοστασίου έφτασε στο σημείο να πει ότι η ουσιαστική αναβάθμιση του MiG-31 στο επίπεδο MiG-31BM ήταν η κύρια αποστολή της αεροπορικής εταιρείας Sokol και η ανάπτυξή του συνεχίζεται από το 2007.
Το πρόγραμμα αναβάθμισης στο επίπεδο παραλλαγής MiG-31BM έχει από τότε επιταχυνθεί, παρά τη ρωσική επιχείρηση στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο 2022 και τον επακόλουθο παρατεταμένο πόλεμο που αρνείται να τελειώσει.
Τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους, ο μαχητικός εναέριος βραχίονας της Κεντρικής Στρατιωτικής Περιφέρειας της Ρωσίας (TsVO), που σταθμεύει στην Krasnoyarsk έλαβε δύο αναβαθμισμένα μαχητικά MiG-31BM, όπως αναφέρουν οι EurAsian Times.

Πλήττει ταυτόχρονα 24 στόχους

Αυτό τροφοδότησε τις εικασίες ότι το αεροσκάφος έχει αναβαθμιστεί στην έκδοση MiG-31BM.
Το MiG-31BM είναι γνωστό ότι είναι η πιο προηγμένη και αποτελεσματική επανάληψη του αρχικού MiG-31 Foxhound.
Είναι ένα από τα λίγα αεροσκάφη ικανά να αναχαιτίσουν και να καταστρέψουν πυραύλους cruise που πετούν σε πολύ χαμηλό ύψος.
Μπορεί να ενισχυθεί με διάφορους ρωσικούς πυραύλους αέρος-αέρος και αέρος-εδάφους και η ικανότητά του να αναχαιτίζει 24 στόχους ταυτόχρονα είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτη.
Επί του παρόντος, η Ρωσία διαθέτει τρεις μοίρες του MiG-31BM ή περίπου 90 ενεργά μαχητικά.
Δεδομένου ότι η UAC δεν καθόρισε ούτε την παραλλαγή ούτε τον αριθμό των αναβαθμισμένων MiG-31 που παραδόθηκαν, είναι δύσκολο να αναφερθεί εάν η Ρωσική Αεροπορία έχει λάβει ένα επιπλέον σύνταγμα MiG-31BM.
Ορισμένοι ειδικοί εικάζουν πως το MiG-31 αναβαθμίστηκε στην έκδοση MiG-31K ώστε να φέρει τους υπερηχητικούς πυραύλους Kinzhal.
mig.JPG

Η Ρωσία προετοιμάζεται για το ΝΑΤΟ

Για παράδειγμα, ο βετεράνος της ινδικής Πολεμικής Αεροπορίας και ειδικός επί των ρωσικών θεμάτων Vijainder K. Thakur πιστεύει πως MiG-31 πιθανώς να έχουν αναβαθμιστεί σε παραλλαγές υπερηχητικών αεροσκαφών.
«Η Ρωσία προετοιμάζεται για μια επέμβαση του ΝΑΤΟ και θέλει να την αποτρέψει.
Ως εκ τούτου, ο αριθμός των αεροσκαφών MiG-31K στο απόθεμά του είναι επί του παρόντος χαμηλός.
Καταλαβαίνω ότι η παραγγελία του 2021 ήταν για την παραλλαγή MiG-31K.
Εφόσον η αναφορά της UAC δεν καθορίζει την παραλλαγή, είναι πιθανό να συμπεριλήφθηκαν διαφορετικές παραλλαγές στην αναβαθμισμένη παρτίδα.
Αλλά θα μπορούσε η παρτίδα είναι εξ ολοκλήρου του MiG-31BM», σημειώνει ο Thakur.
Μια επιπλέον παρτίδα MiG-31 είναι καλός οιωνός για τις Ρωσικές Αεροδιαστημικές Δυνάμεις και ενισχύουν σημαντικά τη μαχητική τους ικανότητα ενάντια σε οποιονδήποτε πιθανό αντίπαλο.
31_3.jpg

Κυριαρχεί στον αέρα

Το αεροσκάφος έχει ήδη αποδείξει την ικανότητά του, ξεπερνώντας κάθε άλλο μαχητικό που έχει αναπτυχθεί στον συνεχιζόμενο πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας.
Τα Su-30SM και Su-35S, δύο εξαιρετικά ανεπτυγμένα αεροσκάφη των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων (VKS), υπήρξαν ιδιαίτερα αποτελεσματικά και θανατηφόρα κατά των ουκρανικών αεροσκαφών καθ' όλη τη διάρκεια του πολέμου.
Ωστόσο, το MiG-31 έχει αναδειχθεί ως το κορυφαίο.
Σύμφωνα με μια μελέτη για τον Ρωσικό Αεροπορικό Πόλεμο στην Ουκρανία από το Royal United Services Institute (RUSI) που εδρεύει στο Λονδίνο, οι αμυντικές περιπολίες της Ρωσικής Αεροπορίας έχουν αποδειχθεί πολύ επιτυχημένες εναντίον ουκρανικών πολεμικών αεροσκαφών, με το αεροσκάφος μεγάλης εμβέλειας.
Σύμφωνα με τη μελέτη RUSI, το Su-27, το κορυφαίο αεροσκάφος της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας, δεν μπορεί να ανταγωνιστεί το ύψος, την ταχύτητα ή το βεληνεκές του MiG-31.
Το μαχητικό μπορεί να πετάξει με ταχύτητα 2,5 Mach για σύντομες περιόδους.
Μπορεί να πετάξει σε υψόμετρο περίπου 18 χιλιομέτρων για απόσταση άνω των 700 χιλιομέτρων.
Οι ειδικοί στο RUSI έγραψαν στην έκθεση ότι «η εξαιρετικά υψηλή ταχύτητα του όπλου (R-37M), σε συνδυασμό με το πολύ μεγάλο αποτελεσματικό βεληνεκές και έναν εντοπιστή που έχει σχεδιαστεί για εμπλοκή στόχων χαμηλού υψομέτρου, καθιστά ιδιαίτερα δύσκολη την αποφυγή».

Ζωτικής σημασίας αεροσκάφος για τη Ρωσία

Το MiG-31BM δεν είναι η μόνη παραλλαγή καθώς οι Ρώσοι χρησιμοποιούν επίσης το MiG-31K οπλισμένο με τον υπερηχητικό Kh-47 Kinzhal.
Αρχικά, ήταν το MiG-31BM που προοριζόταν να μεταφέρει τον υπερηχητικό πύραυλο Kinzhal, αλλά τελικά το MiG-31K ήταν το επιλεγμένο.
Πρόσφατα, οι Ρώσοι αύξησαν τη συχνότητα εκτόξευσης υπερηχητικών πυραύλων Kinzhal στην Ουκρανία, ειδικά καθώς προσπαθούν να καταστρέψουν το αμερικανικό σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας Patriot.
Η χρησιμότητα του MiG-31 για τη ρωσική Πολεμική Αεροπορία έχει αυξηθεί κατά τους τελευταίους μήνες της ουκρανικής κρίσης.
Επιπλέον, η Μόσχα έχει χάσει μόνο ένα αεροσκάφος MiG-31BM από την έναρξη της σύγκρουσης και η απώλεια φέρεται να σημειώθηκε σε μη πολεμικό περιστατικό.
Στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες έχουν υποστηρίξει ότι η Ουκρανία έπρεπε να εξασφαλίσει το F-16 Fighting Falcon από τους εταίρους της στο ΝΑΤΟ, για να μπορέσει εν μέρει να αντιμετωπίσει τα ρωσικά μαχητικά, που συντρίβουν την πολεμική αεροπορία και τις επίγειες δυνάμεις της.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης