Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βόμβα στο Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ: Δύο ναύτες συνελήφθησαν για κατασκοπεία υπέρ της Κίνας

Βόμβα στο Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ: Δύο ναύτες συνελήφθησαν για κατασκοπεία υπέρ της Κίνας
Οι ΗΠΑ έχουν κατηγορήσει την Κίνα για κατασκοπεία και κυβερνοεπιθέσεις, αλλά η κινεζική πλευρά απορρίπτει όσα της καταλογίζονται
Δύο ναύτες των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων συνελήφθησαν και κατηγορούνται για κατασκοπεία υπέρ της Κίνας, σύμφωνα με πληροφορίες του Associated Press που αναμεταδίδει το πρακτορείο Reuters.
Ένας 22χρονος ναύτης που υπηρετεί σε πολεμικό πλοίο στο Σαν Ντιέγκο συνελήφθη την Τετάρτη (2/8/2023), αντιμετωπίζοντας κατηγορίες που σχετίζονται με την κατασκοπεία και τη συνωμοσία για αποστολή πληροφοριών σε κινέζους αξιωματούχους, αναφέρει το AP επικαλούμενο αμερικανούς αξιωματούχους οι οποίοι ζήτησαν να διατηρηθεί η ανωνυμία τους.
Ένας άλλος ναύτης συνελήφθη στη βάση που διατηρεί το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ στην κομητεία Βεντούρα, βόρεια του Λος Άντζελες.
Κατηγορείται για συνωμοσία και χρηματισμό από κινέζο αξιωματούχο, σύμφωνα με τις πληροφορίες από την ίδια πηγή.

Τεταμένες σχέσεις

Τα τελευταία χρόνια οι σχέσεις της Ουάσινγκτον με το Πεκίνο είναι τεταμένες για λόγους που συνδέονται με ζητήματα εθνικής ασφαλείας και εμπορίου.
Οι ΗΠΑ έχουν κατηγορήσει την Κίνα για κατασκοπεία και κυβερνοεπιθέσεις, αλλά η κινεζική πλευρά απορρίπτει όσα της καταλογίζονται.
Αντίστοιχες κατηγορίες έχει διατυπώσει στο παρελθόν και η Κίνα.
Άλλα αγκάθια στις σινοαμερικανικές σχέσεις είναι η απαγόρευση εξαγωγής προηγμένης τεχνολογίας από τις ΗΠΑ, η βιομηχανική πολιτική του Πεκίνου, οι παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κίνα, η προέλευση του κορωνοϊού που προκάλεσε την πανδημία Covid-19, οι εμπορικοί δασμοί και το ζήτημα της Ταϊβάν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης