Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Υπό τις επευφημίες εκατοντάδων οπαδών του ο Trump στο δικαστήριο – Δήλωσε αθώος και αφέθηκε ελεύθερος - Το 2024 η δίκη

ΗΠΑ: Υπό τις επευφημίες εκατοντάδων οπαδών του ο Trump στο δικαστήριο – Δήλωσε αθώος και αφέθηκε ελεύθερος - Το 2024 η δίκη
Εκατοντάδες υποστηρικτές του συγκεντρώθηκαν έξω από το Περιφερειακό Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών για την Περιφέρεια της Κολούμπια
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump έφτασε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο στην Ουάσινγκτον την Πέμπτη (3/8) για την ακρόαση σχετικά με την παραπομπή του σε δίκη με την κατηγορία ότι προσπάθησε να αλλοιώσει τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών του 2020.
Το ιδιωτικό τζετ του πρώην προέδρου προσγειώθηκε στο Εθνικό Αεροδρόμιο της Ουάσινγκτον Ronald Reagan.
Ο Τrump βαρύνεται με τέσσερις κατηγορίες κακουργημάτων που de facto υπονοούν ότι προσπαθούσε να παραμείνει παράνομα στην εξουσία παρά την ήττα στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου 2020.
Η πιο σοβαρή από τις κατηγορίες στο κατηγορητήριο του Trump συνεπάγεται τη μέγιστη ποινή των 20 ετών φυλάκισης.

Το 2024 η δίκη


O πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, που είναι το φαβορί για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων στις προεδρικές εκλογές του 2024 αφέθηκε ελεύθερος, αφού οι εισαγγελείς δεν ζήτησαν την κράτησή του.
Ο Donald Trump δήλωσε αθώος για τις κατηγορίες ότι συνωμότησε για να παρεμποδίσει τις προεδρικές εκλογές του 2020 και να παρέμβει στα εκλογικά δικαιώματα εκατομμυρίων Αμερικανών.
not_1.jpg
Εκατοντάδες υποστηρικτές του συγκεντρώθηκαν έξω από το Περιφερειακό Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών για την Περιφέρεια της Κολούμπια.
Ο ειδικός εισαγγελέας Jack Smith κατηγόρησε τον Trump και δύο από τους υπαλλήλους του για 37 κακουργήματα, όπως η παράνομη διατήρηση πληροφοριών εθνικής άμυνας και η παρεμπόδιση της κυβέρνησης.
Ενώ η δίκη έχει οριστεί για τον Μάιο του 2024, ορισμένοι νομικοί παρατηρητές αναμένουν περαιτέρω καθυστερήσεις.

Γιατί δεν συνελήφθη

Το Δικαστήριο στην Ουάσιγκτον αποφάσισε να μην συλλάβει τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ για την υπόθεση της παρέμβασης στις εκλογές του 2020 και της εισβολής στο Καπιτώλιο.
H εισαγγελία δεν επέμεινε στη σύλληψη του πρώην επικεφαλής του Λευκού Οίκου, επισημαίνοντας ότι είναι απαραίτητο να αναληφθεί υποχρέωση από αυτόν να εμφανιστεί όταν κληθεί και να συμμορφωθεί με τους νόμους.
Το δικαστήριο έκανε δεκτή αυτή την απαίτηση, μετά την οποία ο ίδιος ο Trump συμφώνησε με τους όρους που τέθηκαν, ένας από τους οποίους ήταν να παραδοθεί σε περίπτωση απαγγελίας κατηγορητηρίου. Επιπλέον, ο πρώην πρόεδρος απαγορεύτηκε να συζητήσει τις λεπτομέρειες της υπόθεσης με οποιονδήποτε άλλον εκτός από τους δικηγόρους του.
Στις 6 Ιανουαρίου 2021, οι υποστηρικτές του Trump εισέβαλαν στο Καπιτώλιο στην Ουάσιγκτον για να εμποδίσουν τους νομοθέτες να πιστοποιήσουν επίσημα τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου σε μια τελευταία προσπάθεια να αποτρέψουν τον Δημοκρατικό Joe Biden να γίνει ο νέος πρόεδρος.
Ένας διαδηλωτής πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια των ταραχών.
Επιπλέον, άλλοι τρεις πέθαναν, τα αίτια του θανάτου τους χαρακτηρίστηκαν ως επείγοντα ιατρικά περιστατικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης