Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Γερμανία… ξέχασε να στείλει 100 Leopard και 20 Marder στην Ουκρανία

Η Γερμανία… ξέχασε να στείλει 100 Leopard και 20 Marder στην Ουκρανία
Καθυστερεί τη βοήθεια των 2,4 δις που είχε υποσχεθεί το Μάιο λέει η γερμανική Die Welt
Σχετικά Άρθρα
Η Γερμανία ξέχασε… να στείλει στο Κίεβο 100 άρματα μάχης Leopard 1 και 20 τεθωρακισμένα Marder, τα οποία το Βερολίνο είχε υποσχεθεί ήδη από τον περασμένο Μάιο όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η γερμανική εφημερίδα Die Welt.
Το δημοσίευμα υποστηρίζει πως οι αρχές της Γερμανίας καθυστερούν να παραδώσουν το πακέτο στρατιωτικής βοήθειας ύψους 2,4 δισεκατομμυρίων ευρώ που είχαν υποσχεθεί στην Ουκρανία ενόψει της επίσκεψης τότε του προέδρου Volodymyr Zelensky.
Σύμφωνα με τη Die Welt, από το πακέτο αυτό, το Κίεβο έχει λάβει ελάχιστα.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, τόσο από επίσημες όσο και από ανεπίσημες πηγές επιβεβαιώνει πως η Γερμανία έχει στείλει μόλις 10 από τα 110 άρματα μάχης Leopard που είχε υποσχεθεί στην Ουκρανία, η οποία μάλιστα φέρεται να μην έχει παραλάβει ούτε ένα από τα 20 τεθωρακισμένα οχήματα Marder.
Επίσης, αναφέρεται πως από τα 18 αυτοκινούμενα αντιαεροπορικά πυροβόλα Gepard έχουν παραδοθεί τα 12 ενώ από τα 4 συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας IRIS-T, έχουν δοθεί τα δύο.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο κατάλογος των όπλων που έχουν παραδοθεί στο Κίεβο, έχει ενημερωθεί τελευταία φορά στις 28 Ιουλίου.
Η Γερμανία εκτιμάται ότι έχει συνδράμει με 17 δις ευρώ την Ουκρανία – στρατιωτική, οικονομική και ανθρωπιστική βοήθεια -, αποτελώντας τον δεύτερο μεγαλύτερο προμηθευτή όπλων μετά τις ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης