Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Ποινή φυλάκισης 57 μηνών σε έναν από τους αστυνομικούς που ήταν παρόντες στον θάνατο του George Floyd

ΗΠΑ: Ποινή φυλάκισης 57 μηνών σε έναν από τους αστυνομικούς που ήταν παρόντες στον θάνατο του George Floyd
Ο Γενικός Εισαγγελέας της Μινεσότα, Keith Ellison και άλλοι εισαγγελείς που χειρίζονται την υπόθεση είχαν ζητήσει από τον δικαστή να καταδικάσει τον Thao σε φυλάκιση 51 μηνών
Ο Tou Thao, ένας από τους πρώην αστυνομικούς της Μινεάπολις που ήταν παρόντες στον θάνατο του George Floyd, καταδικάστηκε σήμερα σε φυλάκιση 57 μηνών για συνέργεια σε ανθρωποκτονία.
Στις 25 Μαΐου 2020 ένας λευκός αστυνομικός, ο Derek Chauvin, έπνιξε τον 45χρονο Αφροαμερικανό George Floyd, αφού παρέμεινε γονατισμένος στον λαιμό του επί 9 λεπτά.
Τα πλάνα από τον θάνατο του Floyd, μέσα από το βίντεο που τράβηξε μια περαστική γυναίκα, προκάλεσαν αποτροπιασμό και τεράστιες διαδηλώσεις σε όλες τις ΗΠΑ.
Ο δικαστής της κομητείας Χένεπιν της Μινεσότας, Peter Cahill επέβαλε την ποινή στον Thao, μετέδωσε ένα τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο που συνεργάζεται με το Fox News.
Τον Μάιο, ο Cahill βρήκε τον Thao ένοχο για συνέργεια σε ανθρωποκτονία για τον ρόλο του στο θάνατο του Floyd.
Ο Tou Thao ανέλαβε να κρατήσει σε απόσταση τους περαστικούς που θορυβήθηκαν από τη σκηνή και προσπάθησαν να παρέμβουν όσο ο 45χρονος Floyd ψυχορραγούσε πεσμένος στην άσφαλτο.
Οι τέσσερις αστυνομικοί είχαν πάει στο σημείο για να συλλάβουν τον Floyd με την υποψία ότι έδωσε ένα πλαστό χαρτονόμισμα των 20 δολαρίων σε ένα κοντινό κατάστημα.
Ο Γενικός Εισαγγελέας της Μινεσότα, Keith Ellison και άλλοι εισαγγελείς που χειρίζονται την υπόθεση είχαν ζητήσει από τον δικαστή να καταδικάσει τον Thao σε φυλάκιση 51 μηνών.
Οι δικηγόροι του Thao δεν ήταν άμεσα διαθέσιμοι για σχόλιο, μετά την ανακοίνωση της ποινής.
Ο Chauvin κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία και καταδικάστηκε σε κάθειρξη 22,5 ετών.
Πέρυσι του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 21 ετών για παραβίαση των συνταγματικών δικαιωμάτων του Floyd.
Οι άλλοι δύο αστυνομικοί, ο Thomas Lane και ο Alexander Queng, που κρατούσαν τον Floyd ενώ ο Chauvin παρέμενε γονατισμένος πάνω στον λαιμό του, δήλωσαν ένοχοι πέρσι σε πολιτειακό δικαστήριο για συνέργεια σε ανθρωποκτονία.
Ο Lane καταδικάστηκε σε φυλάκιση 3,5 ετών, ενώ ο Queng σε 3 χρόνια.
Σε ομοσπονδιακή δίκη πέρυσι, ο Queng και ο Lane κρίθηκαν επίσης ένοχοι για παραβίαση των συνταγματικών δικαιωμάτων του Floyd.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης