Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Διάταγμα Putin επιτρέπει τις πληρωμές για ρωσικά αγροτικά προϊόντα σε ρούβλια

Ρωσία: Διάταγμα Putin επιτρέπει τις πληρωμές για ρωσικά αγροτικά προϊόντα σε ρούβλια
Διάταγμα θα επιτρέπει τις πληρωμές για τα εγχώρια αγροτικά προϊόντα σε ρούβλια
Σχετικά Άρθρα
Προεδρικό διάταγμα που επιτρέπει στους αγοραστές ρωσικών γεωργικών προϊόντων να πληρώνουν σε ρούβλια αντί για δολάρια υπέγραψε σήμερα 8/8 ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, σε μια ακόμη κίνηση του Κρεμλίνου να μετριάσει τις πιέσεις των δυτικών κυρώσεων για τις "φιλικές” προς τη Μόσχα χώρες.
Η Μόσχα έχει ζητήσει εδώ και αρκετό καιρό να επανασυνδεθεί η ρωσική κρατική αγροτική τράπεζα με το διεθνές δίκτυο πληρωμών SWIFT, από το οποίο αποκλείστηκε μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία πέρυσι, κάτι που όμως δεν έχει γίνει και ήταν ένας από τους λόγους που το Κρεμλίνο αποχώρησε τον προηγούμενο μήνα από τη συμφωνία της Μαύρης Θάλασσας για τις εξαγωγές των σιτηρών της Ουκρανίας.
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν, άλλωστε, τόνισε την ανάγκη μετάβασης των εμπορικών συναλλαγών στα εθνικά νομίσματα και κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη σύνοδο κορυφής που είχε με τους Αφρικανούς ηγέτες στην Αγία Πετρούπολη τον Ιούλιο.
Η αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Βικτόρια Αμπράμτσενκο, τόνισε τον προηγούμενο μήνα ότι το προεδρικό διάταγμα θα "απλοποιήσει την πρόσβαση των φιλικών χωρών στην αγορά τροφίμων" και θα προστατεύσει τους Ρώσους εξαγωγείς και τις "φιλικές" προς τη Ρωσία χώρες από την πίεση των κυρώσεων που έχουν επιβάλλει οι χώρες της Δύσης.
"Οι εταίροι μας είναι συνηθισμένοι στην αδιάλειπτη παραλαβή ρωσικών τροφίμων υψηλής ποιότητας και θα συνεχίσουμε τέτοιες παραδόσεις", πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης