Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sony: Πτώση 31% στα κέρδη α' τριμήνου 2023 - Απογοήτευσε ο κλάδος ταινιών

Sony: Πτώση 31% στα κέρδη α' τριμήνου 2023 - Απογοήτευσε ο κλάδος ταινιών
Τα κέρδη στο τμήμα ταινιών υποχώρησαν κατά δύο τρίτα λόγω των χαμηλότερων πωλήσεων για τηλεοπτικό περιεχόμενο
Πτώση σημείωσαν τα κέρδη του πρώτου τριμήνου 2023 της ιαπωνικής Sony, λόγω των ασθενέστερων επιδόσεων από τις κινηματογραφικές και χρηματοοικονομικές επιχειρήσεις της.
Την περίοδο Απριλίου-Ιουνίου, τα λειτουργικά κέρδη διολίσθησαν κατά 31% στα 253 δισ. γεν (1,8 δισ. δολάρια), σύμφωνα με τις εκτιμήσεις.
Τα κέρδη στο τμήμα ταινιών υποχώρησαν κατά δύο τρίτα λόγω των χαμηλότερων πωλήσεων για τηλεοπτικό περιεχόμενο, καθώς και των υψηλότερων δαπανών μάρκετινγκ, αφού η εταιρεία κυκλοφόρησε περισσότερες ταινίες στις αίθουσες.
Ο όμιλος, που κάποτε ήταν γίγαντας των καταναλωτικών ηλεκτρονικών, μετασχηματίστηκε ώστε να επικεντρωθεί περισσότερο στην ψυχαγωγία, αναπτύσσοντας ταινίες, μουσική και παιχνίδια.
Είναι επίσης κορυφαίος κατασκευαστής αισθητήρων εικόνας.
Τον Μάιο, η Sony δήλωσε ότι εξετάζει τη μερική απόσχιση της χρηματοοικονομικής της μονάδας, η οποία περιλαμβάνει ασφάλειες ζωής και τραπεζικές υπηρεσίες, καθώς επιδιώκει να επενδύσει στις επιχειρήσεις ψυχαγωγίας της.
Η Sony δήλωσε ότι αναμένει να πουλήσει 25 εκατομμύρια κονσόλες PlayStation 5 αυτό το οικονομικό έτος, σε κάτι που θα αποτελούσε ρεκόρ για μια συσκευή PlayStation, μετά τη χαλάρωση των εμπλοκών στην αλυσίδα εφοδιασμού.
Οι σωρευτικές πωλήσεις της κονσόλας έχουν ξεπεράσει τα 40 εκατομμύρια.
Η Nintendo ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι έχει πουλήσει 18,5 εκατομμύρια μονάδες του "The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom" από την κυκλοφορία του τον Μάιο, συμβάλλοντας στην προώθηση των πωλήσεων της γερασμένης κονσόλας Switch.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης