Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οργή στην Ryanair που καταγγέλλει την «Σοβιετική Ιταλία» και την Meloni για τις μειώσεις στις τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων

Οργή στην Ryanair που καταγγέλλει την «Σοβιετική Ιταλία» και την Meloni για τις μειώσεις στις τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων
Η κυβέρνηση της Giorgia Meloni ενέκρινε τη Δευτέρα μέτρο που στοχεύει στον περιορισμό της χρήσης των αλγορίθμων αυτόματης τιμολόγησης πτήσεων από αεροπορικές εταιρείες ενώ απαγορεύει τη χρήση τους για εσωτερικές πτήσεις
Οργή στα στελέχη της Ryanair που παρακολουθούν την «Σοβιετική Ιταλία», όπως τη χαρακτηρίζουν, της Meloni να μειώνει κατά βούλησιν τις τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων.
Την ίδια στιγμή η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητά από τη Ρώμη περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα μέτρα της για την καταπολέμηση των υψηλών τιμών των πτήσεων μεταξύ των νησιών της Ιταλίας και της ηπειρωτικής χώρας, αφού οι αεροπορικές εταιρείες υποστήριξαν ότι η κίνηση παραβιάζει τους κανόνες της ΕΕ περί ελεύθερου ανταγωνισμού.
Υπενθυμίζεται πως η ιταλική κυβέρνηση της Giorgia Meloni ενέκρινε τη Δευτέρα το μέτρο που στοχεύει στον περιορισμό της χρήσης των αλγορίθμων αυτόματης τιμολόγησης πτήσεων από αεροπορικές εταιρείες και απαγορεύει τη χρήση τους για εσωτερικές πτήσεις μεταξύ της ηπειρωτικής Ιταλίας και της Σικελίας και της Σαρδηνίας, πλην σπανίων εξαιρέσεων.
Στην πράξη, το μέτρο επιδιώκει να ανασχέσει την άυξηση στις τιμές των πτήσεων μεταξύ της ηπειρωτικής χώρας και της Σικελίας ή της Σαρδηνίας κατά περισσότερο από 200 τοις εκατό της μέσης τιμής της πτήσης - αν και δεν είναι σαφές τι θα μετρούσε ως "μέση τιμή".
Και αυτό διότι οι εταιρείες χαμηλού κόστους όπως η Ryanair έχουν ανεβάσει κατά πολύ τις τιμές τους στις εσωτερικές πτήσεις της Ιταλίας και όχι μόνον.
Από την πλευρά του ο CEO της RyanAir χαρακτήρισε την ιδέα ότι η αεροπορική εταιρεία καθορίζει της τιμές βάσει αλγορίθμου ως «θεωρία συνωμοσίας που βασίζεται στη φαντασίωση ανθρώπων που δεν έχουν αρκετή δουλειά να κάνουν».
Επίσης, κατακεράυνωσε τις Ιταλικές παρεμβάσεις στην αγορά των αεροπορικών εισιτηρίων, με άρθρο του στην Repubblica, κάνοντας λόγο για μέτρα που θυμίζουν «τη Σοβιετική Ένωση το 1927».
Υποστήριξε ότι από οικονομική άποψη το μέτρο είναι «παράλογο», καθώς θα οδηγούσε την εταιρεία να μειώσει τα δρομολόγια της προς την Ιταλία και να ανοίξει σε νέους προορισμούς.
«Ακόμη και στη σχολή του Χάρι Πότερ κατάλαβαν ότι πρέπει να αυξήσεις την προσφορά ενός προϊόντος για να μειωθούν οι τιμές», πρόσθεσε με δόσεις ειρωνίας.
Το κυβερνητικό μέτρο κατατίθεται πλέον της Βουλής της Ιταλίας, με τους βουλευτές να έχουν στη διάθεσή τους δύο μήνες για να υποβάλουν τυχόν τροπολογίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης