Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ - Χαβάη: Στους 36 οι νεκροί από τις τρομακτικές πυρκαγιές στο θέρετρο Lahaina

ΗΠΑ - Χαβάη: Στους 36 οι νεκροί από τις τρομακτικές πυρκαγιές στο θέρετρο Lahaina
Στο Μάουι, της πολιτείας της Χαβάης, οι πυροσβέστες έδιναν άνιση μάχη σε τρία διαφορετικά πύρινα μέτωπα στο νησί
H πυρκαγιά που σάρωσε το γραφικό θέρετρο Lahaina στο νησί Μάουι της Χαβάης σκότωσε τουλάχιστον 36 ανθρώπους, δήλωσαν οι αρχές, αφήνοντας μοναχά αποκαϊδια και αναγκάζοντας χιλιάδες να διαφύγουν από την καταστροφή.
Βίντεο που δημοσιεύθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειξε γειτονιές και επιχειρήσεις να καταστρέφονται και τα οχήματα να καίγονται ολοσχερώς στη δυτική πλευρά του νησιού, καθώς οι πυρκαγιές διέκοψαν την κυκλοφορία στους περισσότερους δρόμους από τη Lahaina, τον μεγαλύτερο τουριστικό προορισμό στο Maui και φιλοξενεί πολλά μεγάλα ξενοδοχεία.
Κάτοικος του Μάουι δήλωσε χαρακτηριστικά ότι η οικογένειά του, ευρισκόμενη στην άλλη πλευρά του Μάουι, είχε μόνο λίγα λεπτά για να εκκενώσει και έχασε σπίτια δύο γενεών από τις φλόγες.
Στο Μάουι, οι πυροσβέστες έδιναν άνιση μάχη σε τρία διαφορετικά πύρινα μέτωπα στο νησί, δήλωσαν αξιωματούχοι αργά το βράδυ της Τετάρτης, χωρίς να δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες.
Επιπλέον, οι αξιωματούχοι ανακοίνωσαν ότι οι πυρκαγιές κατέστρεψαν επίσης τμήματα της Κούλα, μια κατοικημένη περιοχή στην ενδοχώρα, ορεινή περιοχή Upcountry.
Οι πυρκαγιές έπληξαν και το Κιχέι στο Νότιο Μάουι.
Η Αντικυβερνήτης της Χαβάης Σίλβια Λουκ δήλωσε σε σχετική συνέντευξη Τύπου αργά την Τετάρτη ότι οι αξιωματούχοι εξακολουθούν να αξιολογούν τις ζημιές.
«Θα είναι μακρύς ο δρόμος για την ανάκαμψη» τόνισε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης