Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χαβάη: Στους 55 οι νεκροί από τις καταστροφικές πυρκαγιές – Τους 1.000 φθάνουν οι αγνοούμενοι

Χαβάη: Στους 55 οι νεκροί από τις καταστροφικές πυρκαγιές – Τους 1.000 φθάνουν οι αγνοούμενοι
Δραματικές στιγμές στη Χαβάη
Σχετικά Άρθρα
Αυξάνεται συνεχώς ο απολογισμός των θυμάτων από τις καταστροφικές πυρκαγιές στη Χαβάη.
Τα τελευταία στοιχεία κάνουν λόγο για 55 νεκρούς, με τους αξιωματούχους ωστόσο, να εκφράζουν τους φόβους τους για περαιτέρω αύξηση, καθώς οι αγνοούμενοι μέχρι και το βράδυ της Πέμπτης 10/8, "άγγιζαν" τους 1.000.
Ο κυβερνήτης της Χαβάης Τζος Γκριν δήλωσε ότι η Πολιτεία Αλόχα οδεύει προς την πιο θανατηφόρα καταστροφή στην ιστορία της πολιτείας.
Ο κ. Γκριν είπε ότι όσοι αγνοούνται δεν θεωρούνται νεκροί, αλλά ότι εκατοντάδες έχουν μείνει χωρίς επικοινωνία και επομένως η ασφάλειά τους είναι ασαφής.
«Εδώ είναι η πρόκληση: δεν υπάρχει ρεύμα, δεν υπάρχει διαδίκτυο, ούτε τηλέφωνο, ούτε ραδιόφωνο. Συνδυάζεις μερικά από αυτά. Έτσι, όταν μιλάμε με τους αξιωματικούς μας, χρειαζόμαστε να πάρουν ένα σταθερό τηλέφωνο», είπε.
Την ίδια ώρεα, οι καταστροφικές πυρκαγιές άφησαν επίσης πίσω τους «χιλιάδες» άστεγους, έκανε γνωστό ο κυβερνήτης του αρχιπελάγους αυτού των ΗΠΑ.
«Θα χρειαστεί να στεγάσουμε χιλιάδες ανθρώπους», εξήγησε ο Τζος Γκριν, υπογραμμίζοντας πως σε αυτό το αρχικό στάδιο οι αρχές επιδιώκουν να κλείσουν κάπου «2.000 δωμάτια» για να καλύψουν τις ανάγκες, επικοινωνώντας με ξενοδοχεία στα νησιά. Κάλεσε εξάλλου όσους πολίτες έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενήσουν πυροπαθείς να δείξουν γενναιοδωρία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης