Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Ουκρανοί έριξαν βόμβες διασποράς στο Donetsk – Ένας νεκρός και έξι τραυματίες

Οι Ουκρανοί έριξαν βόμβες διασποράς στο Donetsk – Ένας νεκρός και έξι τραυματίες
Οι βόμβες διασποράς απαγορεύονται από μια διεθνή σύμβαση που έχει επικυρωθεί από 123 χώρες, αλλά οι ΗΠΑ και η Ουκρανία δεν είναι μεταξύ τους
Σχετικά Άρθρα
Εγκληματικές επιθέσεις με βόμβες διασποράς εναντίον του Donetsk εξαπολύει ο ουκρανικός στρατός.
Στο Donetsk, ένας άμαχος σκοτώθηκε το Σάββατο, (12/8/2023) όταν τα ουκρανικά στρατεύματα εξαπέλυσαν επίθεση με όπλα διασποράς, δήλωσε ο εκτελών χρέη επικεφαλής της Λαϊκής Δημοκρατίας της περιοχής, Denis Pushilin.
«Ένας πολίτης σκοτώθηκε στην περιοχή Petrovsky του Donetsk.
Έξι άτομα τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους ένα 12χρονο κορίτσι, στην Makeevka, στην περιοχή Petrovsky της πρωτεύουσας και του Svetlodarsk», σημείωσε μέσω Telegram o Pushilin.
Οι τραυματίες νοσηλεύονται.
Σύμφωνα με τον Pushilin, οι Ουκρανοί αύξησαν πρόσφατα την ποσότητα πυρομαχικών αυτού του τύπου που χρησιμοποιούνται για βομβαρδισμούς.
Η Ουκρανία έλαβε πυρομαχικά διασποράς από τις ΗΠΑ ως μέρος ενός άλλου πακέτου στρατιωτικής βοήθειας.
Απαγορεύονται από μια διεθνή σύμβαση που έχει επικυρωθεί από 123 χώρες, αλλά οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ουκρανία δεν είναι μεταξύ τους.
Όταν πυροδοτούνται, αυτές οι βόμβες εκτοξεύουν μικρότερα βλήματα, μερικά από τα οποία δεν λειτουργούν για τεχνικούς λόγους.
Γίνονται νάρκες που μπορούν να σκοτώσουν ή να ακρωτηριάσουν ανθρώπους πολύ μετά το τέλος των εχθροπραξιών, γράφει το Ria Novosti.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης