Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Προειδοποίηση για ισλαμική τρομοκρατία στη Σουηδία λόγω κορανίου

Βρετανία: Προειδοποίηση για ισλαμική τρομοκρατία στη Σουηδία λόγω κορανίου
Οι τρομοκράτες είναι πολύ πιθανό να προσπαθήσουν να πραγματοποιήσουν επιθέσεις στη Σουηδία σε μέρη που επισκέπτονται ξένοι ως πιθανούς στόχους, σύμφωνα με το βρετανικό ΥΠΕΞ 
Η Βρετανία προειδοποίησε την Κυριακή 12 Αυγούστου 2023 τους πολίτες που πηγαίνουν στη Σουηδία για πιθανές τρομοκρατικές επιθέσεις μετά τις καύσεις Κορανίου από ακτιβιστές κατά του Ισλάμ που έχουν εξοργίσει τους μουσουλμάνους.
Σε επικαιροποιημένες ταξιδιωτικές συμβουλές, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας ανέφερε ότι οι σουηδικές αρχές έχουν εμποδίσει με επιτυχία ορισμένες προγραμματισμένες επιθέσεις και έχουν προβεί σε συλλήψεις.
«Θα πρέπει να είστε σε επαγρύπνηση αυτή τη στιγμή», ανέφερε το ΥΠΕΞ, προσθέτοντας ότι "οι τρομοκράτες είναι πολύ πιθανό να προσπαθήσουν να πραγματοποιήσουν επιθέσεις στη Σουηδία" σε μέρη που επισκέπτονται ξένοι ως πιθανούς στόχους.
Σε ανακοίνωσή του αναγνωρίζοντας την αλλαγή των ταξιδιωτικών συμβουλών της Βρετανίας, ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας της Σουηδίας Henrik Landerholm επανέλαβε τις απειλές για τη Σουηδία.
Ο Landerholm δήλωσε ότι η έφοδος στην πρεσβεία της Σουηδίας στο Ιράκ στις 19 Ιουλίου, η απόπειρα επίθεσης στην πρεσβεία της στον Λίβανο στις 9 Αυγούστου, αλλά και ο πυροβολισμός την 1η Αυγούστου ενός υπαλλήλου στο σουηδικό προξενείο στην Τουρκία συνέβαλαν στην κατάσταση κινδύνου.
Το κάψιμο του Κορανίου επιτρέπεται στη Σουηδία βάσει των κανόνων για την ελευθερία του λόγου, αλλά οι μουσουλμάνοι θεωρούν το κάψιμο του ιερού τους βιβλίου ως βλασφημία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης