Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πλήγμα για τις αγορές της Ασίας η ανησυχία για την Κίνα - O Hang Seng στο -2,5%

Πλήγμα για τις αγορές της Ασίας η ανησυχία για την Κίνα - O Hang Seng στο -2,5%
Οι κινεζικές μετοχές οδηγούν τις απώλειες λόγω των προβλημάτων με τα ακίνητα
Σχετικά Άρθρα
Πτώση καταγράφουν οι περισσότερες ασιατικές μετοχές, με τους κινεζικούς δείκτες να οδηγούν τις απώλειες λόγω των συνεχιζόμενων ανησυχιών για την επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης, ενώ τα ισχυρότερα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ ενίσχυσαν επίσης τους φόβους για μια πιο hawkish πολιτική από τη Fed.
Ο δείκτης τιμών παραγωγού των ΗΠΑ διαμορφώθηκε υψηλότερα του αναμενόμενου την Παρασκευή, υποδεικνύοντας ότι ότι ο πληθωρισμός είναι πιθανό να ανακάμψει μετά την υποχώρησή του το πρώτο εξάμηνο του έτους.
Η μέτρηση, η οποία ήρθε μετά από στοιχεία που έδειξαν επίσης αύξηση του δείκτη τιμών καταναλωτή, ενίσχυσε τις ανησυχίες ότι η Fed θα συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια.
Οι δείκτες της Wall Street υποχώρησαν την Παρασκευή.

Κίνα: Ανησυχία για τον κλάδο ακινήτων

Οι κινεζικές μετοχές οδηγούν τις απώλειες λόγω των προβλημάτων με τα ακίνητα.
Οι δείκτες Shanghai Shenzhen CSI 300 και Shanghai Composite της Κίνας υποχώρησαν κατά 1,3% και 0,9% αντίστοιχα τη Δευτέρα.
Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ διολίσθησε κατά 2,5%, χτυπημένος από ένα μείγμα αδυναμίας της τεχνολογίας και απωλειών του τομέα των ακινήτων.
Οι βαριές κινεζικές μετοχές ακινήτων υπέστησαν πλήγμα, αφού η Country Garden, μία από τις μεγαλύτερες κατασκευάστριες εταιρείες της χώρας, προειδοποίησε για τεράστιες ζημίες ύψους 7,6 δισ. δολαρίων το πρώτο εξάμηνο του 2023.
Η μετοχή διολίσθησε 13% σε νέο χαμηλό ρεκόρ τη Δευτέρα, καθώς δημοσιεύματα ανέφεραν ότι η εταιρεία αντιμετώπιζε επίσης δυσκολίες στην εκπλήρωση των
δανειακών της υποχρεώσεις και κινδυνεύει με χρεοκοπία.
Ένα τέτοιο γεγονός θα μπορούσε να σηματοδοτήσει άλλη μια χρεοκοπία υψηλού προφίλ για την αγορά ακινήτων της Κίνας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης