Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα πρόκληση από τον Κροάτη πρόεδρο: Τους μοίρασαν στις φυλακές για να τους δείρουν και να τους βιάσουν

Νέα πρόκληση από τον Κροάτη πρόεδρο: Τους μοίρασαν στις φυλακές για να τους δείρουν και να τους βιάσουν
Νέα παρέμβαση από τον πρόεδρο της Κροατίας για τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια το βράδυ της 7ης Αυγούστου
Σχετικά Άρθρα
Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προέβη ο πρόεδρος της Κροατίας στον απόηχο της προφυλάκισης των 101 Κροατών οπαδών, οι οποίοι φέρονται να συμμετείχαν στα επεισόδια της Νέας Φιλαδέλφειας που κατέληξαν στον θανάσιμο τραυματισμό του 29χρονου Μιχάλη.
Ειδικότερα, o Zoran Milanović υποστήριξε πώς οι ελληνικές Aρχές συμπεριφέρονται στους οπαδούς της Dinamo Zagreb σαν να είναι αιχμάλωτοι πολέμου και ότι αυτή η στάση δεν έχει δεν έχει καμία σχέση με τον νόμο, τη δημοκρατία και τον σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα. «Δεν τηρείται ο νόμος. Συμπεριφέρονται σε αυτούς τους ανθρώπους σαν αιχμαλώτους πολέμου. Αν ήμουν ο πρωθυπουργός, θα σκεφτόμουν τι θα μπορούσα να κάνω. Δεν είναι απλό. Μοιάζει με τον νόμο του πολέμου. Τους συμπεριφέρονται σαν αιχμάλωτη μονάδα», τόνισε χαρακτηριστικά.
«Μπορώ να αναφέρω τους λόγους, γιατί έγινε και γιατί συγκεκριμένα στην Ελλάδα και τι θα μπορούσε να πάρει η Ελλάδα από την UEFA και γιατί είναι σημαντικό γι' αυτούς να μεταφέρουν την ευθύνη στους 100 Κροάτες. Πόσοι Έλληνες έχουν συλληφθεί;», συνέχισε ο Milanović και συμπλήρωσε «έχεις πέντε μέρες να βρεις τα παράσιτα από ένα γκρουπ ανθρώπων, και τους προφυλακίζεις όλους, τους σκορπάς σε όλη την Ελλάδα, ώστε να χτυπηθούν και να βιαστούν. Τέλεια, αυτή είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση». «Δεν μπορείς να κρατάς φυλακισμένους 100 ανθρώπους για πέντε μέρες. Αυτές οι πέντε μέρες δίνουν τη δυνατότητα να βρεις τι έγινε και εξάλλου είναι άνθρωποι και οι πολίτες μας έχουν ανθρώπινα δικαιώματα Όμως οι Κροάτες οπαδοί αντιμετωπίζονται σαν παράσιτα στην Ελλάδα. Δεν έχει να κάνει με τη δημοκρατία και τον σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα. Αν αυτή είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση σήμερα, καλύτερα να μην την έχουμε», τόνισε ο ίδιος.

Η... προειδοποίηση για... βεντέτα

Πάντως, είναι η δεύτερη παρέμβαση που επιχειρεί ο Κροάτης πρόεδρος στη διαδικασία έρευνας για τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια.
Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα, ο Milanovic είχε προειδοποιήσει για... βεντέτα.
«Πήγαν για επεισόδια. Δεν μπορώ να το στηρίξω αυτό. Δεν ξεκαθαρίστηκαν ακόμα οι συνθήκες της δολοφονίας», δήλωσε ο πρόεδρος της Κροατίας. «Η Αστυνομία έχει το δικαίωμα να τους κρατήσει για πέντε ημέρες. Ανεξάρτητα από το γιατί κατέβηκαν, πήγαν να κάνουν επεισόδια, και δεν μπορώ να το υποστηρίξω αυτό, είναι απλά μια περίεργη συμπεριφορά. Αλλά οι πολίτες έχουν τα δικαιώματά τους. Οι συνθήκες της δολοφονίας, δεν έχουν διευκρινιστεί, δεν είναι γνωστές», ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Τώρα, αν οι ελληνικές Αρχές μπορούσαν να κρατήσουν και τους 100 μέσω κάποιου είδους τεχνητής κράτησης, ξέρω ότι αυτό θα είχε στοιχεία εκδίκησης (βεντέτας) ή συλλογικής ευθύνης», πρόσθεσε.
«Ακόμα και οι συνθήκες θανάτου αυτού του ανθρώπου δεν είναι οι πιο ξεκάθαρες», επισήμανε ο πρόεδρος της Κροατίας.
«Πρέπει να αφεθούν ελεύθεροι οι περισσότεροι. Αν τους κρατήσουν όλους, είναι de facto στρατιωτικός νόμος, δεν μπορείς να τους κρατήσεις όλους», κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης