Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υπόθεση ρατσισμού στην Μεγάλη Βρετανία: Αστυνομικοί κατηγορούνται για ανταλλαγή ρατσιστικών μηνυμάτων στο WhatsApp

Υπόθεση ρατσισμού στην Μεγάλη Βρετανία: Αστυνομικοί κατηγορούνται για ανταλλαγή ρατσιστικών μηνυμάτων στο WhatsApp
Η έρευνα για τα ρατσιτικά μηνύματα ήρθε μετά από σχετικό ρεπορτάζ του Newsnight του BBC τον περασμένο Οκτώβριο
Κατηγορίες απαγγέλθηκαν σε έξι συνταξιούχους αστυνομικούς στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά από έρευνα για μηνύματα ρατσιστικού περιεχομένου που εστάλησαν στο WhatsApp, ανακοίνωσε την Τρίτη η Μητροπολιτική Αστυνομία.
Οι αστυνομικοί, οι οποίοι συνταξιοδοτήθηκαν μεταξύ 2001 και 2015, κατηγορήθηκαν για αδικήματα όπως η «ακατάλληλη χρήση του δημόσιου δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών» βάσει του νόμου περί επικοινωνιών του 2003, ανέφερε η αστυνομία σε δήλωση.
«Ως αποτέλεσμα της έρευνας, διαπιστώθηκε ότι από τον Αύγουστο του 2018 έως τον Σεπτέμβριο του 2022, κοινοποιήθηκαν ακατάλληλες επικοινωνίες σε μια κλειστή ομάδα WhatsApp», πρόσθεσε η Μητροπολιτική Αστυνομία.
Η έρευνα για τα μηνύματα ήρθε μετά από ρεπορτάζ του Newsnight του BBC τον περασμένο Οκτώβριο, ανέφερε η επίσημη ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι η πρώτη σύλληψη έγινε μέσα σε λίγες ώρες από τη διαβίβαση των καταγγελιών στη Μητροπολιτική Αστυνομία.
Πάντως, σύμφωνα με την ανακοίνωση οι κατηγορίες δεν αφορούν στο διάστημα της συμμετοχής των αστυνομικών στο σώμα, αλλά στη λεγόμενη «ομάδα διπλωματικής προστασίας».
"Μόλις ενημερωθήκαμε για αυτούς τους ισχυρισμούς, ενεργήσαμε για να ξεκινήσουμε έρευνα. Είμαι ικανοποιημένος που μετά την αποφασιστική εργασία των αξιωματικών καταφέραμε να απαγείλουμε αυτές τις κατηγορίες", δήλωσε ο Τζέιμς Χάρμαν, επικεφαλής της Μητροπολιτικής Αστυνομίας κατά της Διαφθοράς.
Οι αστυνομικοί είναι ο Peter Booth, 66, συνταξιούχος το 2001, ο Trevor Lewton, 65, που συνταξιοδοτήθηκε το 2009, ο Anthony Elsom, 67, συνταξιοδοτήθηκε το 2012, ενώ ο Robert Lewis, 62, ο Alan Hall, 65 και ο Michael Chadwell, 62, συνταξιοδοτήθηκαν τον Μάιο του 2015, τον Ιούνιο του 2015 και τον Νοέμβριο του 2015, αντίστοιχα.
Θα παρουσιαστούν σε δικαστήριο στις 7 Σεπτεμβρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης