Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία καμαρώνει για τα «πολεμικά τρόπαια» του ΝΑΤΟ που κατασχέθηκαν στην Ουκρανία - 870 αντικείμενα σε μια διαφορετική Έκθεση

Η Ρωσία καμαρώνει για τα «πολεμικά τρόπαια» του ΝΑΤΟ που κατασχέθηκαν στην Ουκρανία - 870 αντικείμενα σε μια διαφορετική Έκθεση
Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα που συγκέντρωσε το στρατιωτικό ιστολόγιο παρακολούθησης Oryx με βάση οπτικές επιβεβαιώσεις, οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν πρόσφατα ένα σουηδικό CV90-40 IFV και ένα γαλλικό AMX-10RCR
Σε φοβερή και συνάμα πρωτοφανή επίδειξη των μάχιμων νικών τους εναντίον της Ουκρανίας και των συμμάχων της στο ΝΑΤΟ, τα ρωσικά στρατεύματα παρουσιάζουν τα «πολεμικά τρόπαια» τους που συλλέγονται από τα ουκρανικά στρατεύματα στο εμβληματικό Διεθνές Στρατιωτικό Τεχνικό Φόρουμ Στρατού 2023.
Το εκθεσιακό πρόγραμμα εν ονόματι «Army-2023» άνοιξε στο Συνεδριακό και Εκθεσιακό Κέντρο Patriot στη Μόσχα στις 14 Αυγούστου. Ξεκινώντας την εκδήλωση, το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας (RuMoD) ανακοίνωσε ότι οι κορυφαίες ρωσικές αμυντικές εταιρείες θα παρουσιάσουν περίπου 1.500 από τα στρατιωτικά τους είδη στο φόρουμ .
Ωστόσο, παρά την επίδειξη ορισμένων από τον πιο προηγμένο ρωσικό εξοπλισμό που έχει ήδη δοκιμαστεί σε μάχη και παρακολουθείται έντονα από τους συμμάχους, ήταν ο ουκρανικός και ο δυτικός εξοπλισμός που τράβηξαν εν τέλει την περισσότερη προσοχή.
Το RuMoD ανακοίνωσε στις 15 Αυγούστου ότι ο εξοπλισμός που καταλήφθηκε κατά τη διάρκεια ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία παρουσιάστηκε στο Patriot Park κοντά στη Μόσχα. Το Patriot Park είναι ένα πάρκο με στρατιωτικό θέμα που άνοιξε το 2016 και ενσωματώνει διαδραστικά εκθέματα με στρατιωτικό εξοπλισμό.
«Μια έκθεση αιχμαλωτισμένων όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού σε υπηρεσία με τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που προμηθεύονται από τις δυτικές χώρες, άνοιξε στο Patriot Park κοντά στη Μόσχα ως μέρος του Διεθνούς Στρατιωτικού-Τεχνικού Φόρουμ Army-2023.
Η έκθεση είναι ανοιχτή σε αντιπροσωπείες και συμμετέχοντες στο φόρουμ ως μέρος οργανωμένων ομάδων», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο.

Γαλλικά, σουηδικά... τρόπαια 

Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα που συγκέντρωσε το στρατιωτικό ιστολόγιο παρακολούθησης Oryx με βάση οπτικές επιβεβαιώσεις, οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν πρόσφατα ένα σουηδικό CV90-40 IFV και ένα γαλλικό AMX-10RCR.
Το υπουργείο ανέφερε επίσης στα ΜΜΕ ότι οι επισκέπτες μπορούσαν να δουν το τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού AT-105 Saxon και, πιο συγκεκριμένα, τα τεθωρακισμένα οχήματα Husky και Mastiff. Εκτός από αυτό, το RuMoD παρείχε πληροφορίες σχετικά με το πού και πώς μπόρεσαν να συλλάβουν τον εξοπλισμό με τη μορφή περιγραφών εκθεμάτων.
Ο σχεδιασμός της έκθεσης είχε ξεκινήσει τον Αύγουστο του προηγούμενου έτους. Έκτοτε, οι ρωσικές δυνάμεις ισχυρίζονται ότι έχουν καταλάβει περισσότερα από 870 αντικείμενα εξοπλισμού και όπλων από το ουκρανικό πεδίο μάχης. 

F3lBAqmbgAAce-p.jpgF3lBABHbUAET14k_1.jpgF3lBBenaAAAZ4s3.jpgF3lBCRga8AIloKg.jpg

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης