Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυξάνονται οι νεκροί στην Χαβάη, ανέρχονται στους 110 – Μεταβαίνει στις 21/8 ο Biden

Αυξάνονται οι νεκροί στην Χαβάη, ανέρχονται στους 110 – Μεταβαίνει στις 21/8 ο Biden
Δεσμεύομαι ότι θα παράσχω όλα όσα χρειάζονται οι κάτοικοι για την ανακούφιση της είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Αυξάνεται διαρκώς ο αριθμός των θυμάτων στην Χαβάη μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν το νησί Maui και ιδιαίτερα την ιστορική πόλη Lahaina.
Μέχρι στιγμής οι νεκροί ανέρχονται στους 110 αν και θεωρείται βέβαιο πως ο αριθμός τους θα αυξηθεί σημαντικά, δεδομένου ότι τα σωστικά συνεργεία έχουν καταφέρει να ερευνήσουν μόλις το 38% των πληγεισών περιοχών, ενώ εκτιμάται πως εκατοντάδες άνθρωποι αγνοούνται.
Πλέον τα σωστικά συνεργεία συνδράμουν και ειδικοί που έχουν εργαστεί στο παρελθόν σε τέτοιου είδους μαζικές καταστροφές, όπως ήταν στην επίθεση στους Δίδυμους Πύργους το 2001, αεροπορικά δυστυχήματα, κα, καθώς το κύριο μέλημα πλέον είναι να αναγνωριστούν και να ταυτοποιηθούν τα απανθρακωμένα πτώματα.
Αναφέρεται πως κατά τη διάρκεια των πυρκαγιών, όταν και έπνεαν άνεμοι ταχύτητας περίπου 130 χιλιομέτρων την ώρα, αναπτύχθηκαν θερμοκρασίες υψηλότερες των 530 βαθμών Κελσίου.

Επίσκεψη Biden

Εν τω μεταξύ ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden ανακοίνωσε ότι θα μεταβεί με τη σύζυγο του στην Χαβάη την ερχόμενη Δευτέρα 21 Αυγούστου.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο Biden θα συναντηθεί «με μέλη σωστικών συνεργείων, επιζήσαντες και αξιωματούχους».
«Παραμένω δεσμευμένος να προσφέρω όλα όσα χρειάζονται οι κάτοικοι της Χαβάης για να συνέλθουν από αυτή την καταστροφή» ανέφερε σε μήνυμά του στο twitter ο Biden, ο οποίος έχει κηρύξει την Χαβάη σε κατάσταση φυσικής καταστροφής.
Πάντως, υπάρχουν έντονες αντιδράσεις από τους κατοίκους, οι οποίοι υποστηρίζουν πως δεν ενεργοποιήθηκαν οι σειρήνες συναγερμού, που χρησιμοποιούνται σε περιπτώσεις τσουνάμι, καθώς και ότι δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα οι ειδοποιήσεις μέσω τηλεόρασης, ραδιοφώνου και κινητών τηλεφώνων για τους περισσότερους εξαιτίας των διακοπών ρεύματος.
Ήδη είναι σε εξέλιξη έρευνα για το πώς διαχειρίστηκαν οι Αρχές την εν λόγω κρίση, καθώς ολοένα και περισσότεροι κάτοικοι καταγγέλλουν ότι επί της ουσίας έμειναν αβοήθητοι στο έλεος της πυρκαγιάς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης