Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αεροπορικές επιθέσεις Ρώσων στο Donetsk - Έκαψαν 4 Stryker

Αεροπορικές επιθέσεις Ρώσων στο Donetsk - Έκαψαν 4 Stryker
Οι Ρώσοι αποκρούουν τις επιθέσεις των Ουκρανών στο Donetsk και προωθούνται
Σχετικά Άρθρα
Σε αεροπορικές επιθέσεις στο Donetsk προχώρησαν οι ρωσικές δυνάμεις, οι οποίες – όπως αναφέρει το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας – βελτίωσαν μάλιστα τις θέσεις τους.
«Αποσπάσματα εφόδου ρωσικών στρατευμάτων πραγματοποίησαν επιτυχημένες επιθετικές επιχειρήσεις στην κατεύθυνση του Donetsk και βελτίωσαν την κατάσταση κατά μήκος της πρώτης γραμμής» ανέφερε σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας, Igor Konashenkov, ο οποίος σημείωσε ότι ο ρωσικός στρατός απέκρουσε ουκρανικές επιθέσεις κοντά στις περιοχές Zaliznyansky, Staromikhailivka and Krasnogorovka στην ευρύτερη περιοχή του Donetsk.

Πάνω από 310 νεκροί

«Στην κατεύθυνση του Donetsk μονάδες της ομάδας στρατευμάτων Yuzhnaya, σε στενή συνεργασία με την αεροπορία και το πυροβολικό, απέκρουσαν τέσσερις επιθέσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στις περιοχές των οικισμών Zaliznyanskoye, Staromikhaylovka και Krasnogorovka της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk.
Οι απώλειες του εχθρού σε αυτή την κατεύθυνση και μέσα σε μια ημέρα ανήλθαν σε 310 Ουκρανούς στρατιωτικούς» τόνισε ο Konashenkov, ο οποίος έκανε γνωστό παράλληλα καταστράφηκαν ένα άρμα μάχης, 3 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, 9 οχήματα, καθώς και ένα οβιδοβόλο D-20».

Κάηκαν 4 Stryker

Επιπλέον, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων στο Donetsk, οι Ουκρανοί έχασαν και 4 τεθωρακισμένα οχήματα Stryker.
Είναι η πρώτη φορά που η Ρωσία υποστηρίζει ότι εξουδετέρωσε τα εν λόγω αμερικανικά οχήματα.
Βάσει των όσων ανακοίνωσε το υπ. Άμυνας της Ρωσίας, οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν το τελευταίο 24ωρο έναν εκτοξευτή πυραύλων HIMARS και κατέρριψαν 18 drones.
Από την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης, οι Ρώσοι υποστηρίζουν ότι έχουν καταστρέψει 459 αεροσκάφη, 246 ελικόπτερα, 5.805 drones, 431 αντιαεροπορικά συστήματα πυραύλων καθώς και 11.349 άρματα μάχης και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης