Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Σάλος με εν ενεργεία στρατηγό - «Αφύσικοι οι ομοφυλόφιλοι- δεν αντιπροσωπεύουν την ιταλικότητα οι μαύροι»

Ιταλία: Σάλος με εν ενεργεία στρατηγό - «Αφύσικοι οι ομοφυλόφιλοι- δεν αντιπροσωπεύουν την ιταλικότητα οι μαύροι»
Το υπουργείο άμυνας καταδίκασε τα όσα προκλητικά γράφει στο βιβλίο του ο στρατηγός και «θα κινήσει την προβλεπόμενη πειθαρχική διαδικασία»
Ο Ιταλός υπουργός Άμυνας Γκουίντο Κροσέτο, στενός σύμμαχος της πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι, καταδίκασε σήμερα τα «παραληρήματα» ενός εν ενεργεία Ιταλού στρατηγού, ο οποίος σε βιβλίο του γράφει μεταξύ άλλων ότι οι ομοφυλόφιλοι «δεν είναι φυσιολογικοί».
«Ο στρατηγός (Ρομπέρτο) Βανάτσι εκφράζει απόψεις που δυσφημούν τον στρατό (...) και το Σύνταγμα», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο Κροσέτο.
Το υπουργείο Άμυνας «θα κινήσει την προβλεπόμενη πειθαρχική διαδικασία», ανέφερε ο υπουργός, σημειώνοντας ότι δεν είχε «ενημερωθεί για το περιεχόμενο του βιβλίου, το οποίο δεν υποβλήθηκε προς έγκριση από τη στρατιωτική ιεραρχία».
Στο αυτοεκδοθέν βιβλίο του με τίτλο «Ο κόσμος άνω κάτω», που κυκλοφόρησε στις 10 Αυγούστου, ο Ρομπέρτο Βανάτσι, 54 ετών, πρώην αρχηγός επίλεκτου Σώματος Αλεξιπτωτιστών και σήμερα επικεφαλής του Στρατιωτικού Γεωγραφικού Ινστιτούτου παρουσιάζεται ως «απόγονος του Ιούλιου Καίσαρα».
Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, που πέρασε κυρίως στο πεδίο, ο στρατηγός Βανάτσι στάθμευσε στη Σομαλία, τη Ρουάντα, το Αφγανιστάν και τη Λιβύη.
«Αγαπητοί ομοφυλόφιλοι, δεν είστε φυσιολογικοί, χωνέψτε το», είναι ένα από τα αποσπάσματα του βιβλίου του που δημοσιεύονται σε ιταλικά μέσα ενημέρωσης.
Μεταξύ άλλων ο Ιταλός στρατηγός αποδοκιμάζει «αμφιλεγόμενους κανόνες ένταξης και ανεκτικότητας που επιβάλλονται από τις μειονότητες».
Επιτίθεται στη μαύρη βολεϊμπολίστρια Πάολα Ενόγκου, που αγωνίζεται με τα χρώματα της εθνικής Ιταλίας λέγοντας: «Η Πάολα Ενόγκου είναι ιταλικής υπηκοότητας, αλλά είναι προφανές ότι τα χαρακτηριστικά της δεν αντιπροσωπεύουν την ιταλικότητα».
Οι θέσεις αυτές προκάλεσαν κύμα οργισμένων αντιδράσεων από την αριστερά, ενώ οι βουλευτές της δεξιάς και της ακροδεξιάς παρέμειναν σιωπηλοί.
«Τα ρατσιστικά και ομοφοβικά λόγια και οι θέσεις του στρατηγού Βανάτσι αντιβαίνουν κατάφωρα στις συνταγματικές αξίες και τις δημοκρατικές αρχές της Δημοκρατίας», σχολίασε ο Πιέρο Φασίνο, βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος και αντιπρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων AGI.
Η άνοδος στην εξουσία το 2022 της Τζόρτζια Μελόνι, ηγέτιδας του μεταφασιστικού κόμματος Αδέλφια της Ιταλίας, προκάλεσε φόβους στους Ευρωπαίους σχετικά με τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, με τη Γαλλία να εκφράζει ιδιαίτερα ανησυχίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης