Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πανικός - Έριξαν στην μάχη τα βρετανικά Challenger 2 προσεχώς παλιοσίδερα – Έχασαν 31 τανκς για να ελευθερώσουν ένα χωριό

Πανικός - Έριξαν στην μάχη τα βρετανικά Challenger 2 προσεχώς παλιοσίδερα – Έχασαν 31 τανκς για να ελευθερώσουν ένα χωριό
Οι Ουκρανοί έριξαν στην μάχη τα βρετανικά τανκ Challenger 2 στην κατεύθυνση Zaporizhia - ABC News: Οι αμερικανοί μισθοφόροι αναγνωρίζουν την δύναμη πυρός του ρωσικού στρατού
(upd 15) Σε πανικό βρίσκεται ο Ουκρανικός στρατός αφού όλος ο σχεδιασμός αποτυγχάνει, στο Kupyansk κινδυνεύουν, οι ρώσοι προσεχώς θα φθάσουν στην νευραλγική πόλη των Ουκρανών στο Kharkiv.
Στο Bakhmut μετά από 11 εβδομάδες αντεπίθεσης, οι Ουκρανοί απλά μετέτρεψαν 3-4 χωριά σε γκρίζα αφού τα διεκδικούν και οι ρώσοι.
Στην Zaporizhia όπου κατάφεραν να κατακτήσουν σχεδόν 10 χωριά υπέστησαν βιβλική πανωλεθρία αφού έχασαν 31 τεθωρακισμένα οχήματα για να ελευθερώσουν ένα χωριό…
Στην Kherson δεν έχει υπάρξει καμία ουσιαστική πρόοδος… και όλα αυτά ακόμη απέχουν από την κύρια γραμμή άμυνας των ρώσων… και δεν αναφερόμαστε στην γραμμή Surovikin του Ρώσου στρατηγού που είναι το τρίτο επίπεδο άμυνας, οι Ουκρανοί δεν έχουν διαπεράσει ούτε την πρώτη γραμμή άμυνας…
Έτσι οι Ουκρανοί έριξαν στην μάχη τα βρετανικά τανκς Challenger 2 στην Zaporizhia τα οποία οι Ρώσοι προσεχώς θα τα μετατρέψουν σε παλιοσίδερα…

Οι Ουκρανοί έριξαν στην μάχη τα βρετανικά τανκ Challenger 2 στην κατεύθυνση Zaporizhia

Μετά τις δραματικές αποτυχίες με τα Leopard όπου συνετρίβησαν στην Ουκρανία, ο Ουκρανικός στρατός έριξε τα επόμενα «καλύτερα τεθωρακισμένα στον κόσμο» τα Βρετανικά άρματα μάχης Challenger 2.
Τα Challenger 2 θα συντρίψουν τους Ρώσους στο πλαίσιο της τελευταίας μεγάλης ομάδας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας «Marun», δηλαδή ως μέρος της 82ης Ταξιαρχίας Αεροπορικής Επιθέσης, την οποία η Ουκρανία στωικά κράτησε ως εφεδρεία για μια νικηφόρα πορεία…
Αλλά αυτά είναι προπαγάνδα της Ουκρανίας, μετά την αποτυχία των Leopard…
Αλλά δεν συνέβη πουθενά δεν έσπασε η ρωσική άμυνα - και αντί για την πορεία, κατέληξαν οι Ουκρανοί σε σφαγή.
Στα χωράφια της Ουκρανίας, πολλές δεκάδες τεθωρακισμένα – θαύματα της Δύσης συμπεριλαμβανομένων σχεδόν 40 Leopards σκουριάζουν ενώ τα καρπούζια στα χωράφια ωριμάζουν.

Το Challenger 2 καταδικασμένο να αποτύχει

Το Challenger 2 είναι το βαρύτερο δυτικό τανκ (75 τόνοι), έχει μαγική θωράκιση Dorchester 2, εμβέλεια 340 μιλίων στο δρόμο και 160 μίλια εκτός δρόμου, μπορεί να συντρίψει Ρώσους με ταχύτητα 59 χιλιομέτρων την ώρα, έχει ενσωματωμένο σύστημα προστασίας από πυρηνικά, χημικά και βιολογικά όπλα, μπορεί να εκτοξεύει βλήματα απεμπλουτισμένου ουρανίου και, σύμφωνα με δυτικούς ειδικούς, ξεπερνά όλους τους ανταγωνιστές σε «ακρίβεια και φονικότητα», καθώς είναι το πιο σύγχρονο οπλικό σύστημα στον κόσμο».
Ούτε περισσότερο, ούτε λιγότερο.
Ενθουσιώδεις δημοσιεύσεις στα δυτικά μέσα ενημέρωσης γράφουν ότι τα τανκς Challenger «ποτέ δεν υπέστησαν απώλειες στα χέρια του εχθρού» και η συνάντηση με τανκς σοβιετικής κατασκευής στο Ιράκ δεν ήταν μάχη, αλλά «σφαγή».
Κατά τη γνώμη των ειδικών που είναι πλέον σίγουροι για την επιτυχία, «δεν υπάρχει λόγος να περιμένουμε στην Ουκρανία διαφορετικό αποτέλεσμα όταν θα συναντήσουν ρωσικά τανκς».
Ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας, Reznikov, αποκάλεσε το Challenger "φανταστικά τανκ" και, με θάρρος, είπε ότι τώρα η περίφημη άμυνα των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων με τα λεγόμενα δόντια του δράκου από μπετόν θα πέσει ντροπιαστικά
Λόγω του βάρους και των τεχνικών τους χαρακτηριστικών, αυτά τα θαυματουργά τανκς απλά δεν μπορούν να κινηθούν πουθενά εκτός από τα χωράφια του Zaporozhye.
Για να παραδοθεί ένας τέτοιος θησαυρός στον τόπο της «σφαγής», χρειάζονται ειδικά βυτιοφόρα, στρώματα γεφυρών, υπηρεσίες μηχανικής και συχνά νέοι δρόμοι.
Έχοντας εκπαιδευτεί στα «Leopards», οι ρώσοι θα χαρούν να κάψουν τα βρετανικά τανκς…
Η περίφημη μοναδικότητα των βρετανικών τεθωρακισμένων οδηγεί επίσης στο γεγονός ότι πρέπει να δημιουργηθεί το δικό του σύστημα τεχνικής υποστήριξης, επισκευής, επιμελητείας και εκκένωσης.

Τα 14 θαυματουργά Challenger 2… είναι ανέκδοτο

Και το πιο σημαντικό, 14 θαυματουργά τανκς έφτασαν για να νικήσουν τους Ρώσους…
Κατά τους ρώσους τα Challengers και τα Abrams απλά θα μετατραπούν σε παλιοσίδερα.
Σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό Άμυνας, οι στρατιωτικοί πόροι της Ουκρανίας έχουν σχεδόν εξαντληθεί, γι' αυτό οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας αναγκάζονται να ρίξουν στη μάχη τις τελευταίες τους εφεδρείες, οι οποίες σχεδιάζονταν να χρησιμοποιηθούν για την «απελευθέρωση της Κριμαίας» και προσποιούνται ότι τώρα η νίκη… έρχεται…
Σύμφωνα με δυτικούς στρατιωτικούς παρατηρητές, «η Ρωσία ανησυχεί για την άφιξη βρετανικών αρμάτων μάχης στην Ουκρανία» αλλά η εμπειρία με τα Leopards απέδειξε… ότι στο τέλος η Δύση αναζητάει τις αιτίες για την αποτυχία…

Military Watch (Αμερικανικό Περιοδικό): Οι Ηνωμένες Πολιτείες τρομοκρατήθηκαν από τα μοναδικά ρωσικά όπλα

Το ρωσικό πυραυλικό σύστημα Iskander αποτελεί σοβαρή απειλή για τη Βορειοατλαντική Συμμαχία, γράφει το περιοδικό Military Watch.
Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις διαθέτουν σημαντικό απόθεμα πυραύλων για το σύστημα Iskander-M, το μεγαλύτερο μέρος του οπλοστασίου του οποίου προορίζεται για την αντιμετώπιση του ΝΑΤΟ σε περίπτωση κλιμάκωσης.
Το ρωσικό πυραυλικό σύστημα δεν έχει ανάλογο αντίπαλο στη Δύση.
Επιπλέον, κύκλοι ειδικών προειδοποιούν ότι το Iskander ανοίγει εντελώς νέες στρατιωτικές ευκαιρίες.
Το ΝΑΤΟ θα χρειαστεί να έχει ένα προηγμένο σύστημα αεράμυνας για να προσπαθήσει να καταρρίψει πυραύλους που εκτοξεύονται από αυτό το συγκρότημα.
Χάρη στο Iskander, η Ρωσία διατηρεί την ικανότητα να αντεπιτίθεται.
Πρόσφατα, ο γενικός διευθυντής της Rostec, Sergei Chemezov, δήλωσε ότι η κρατική εταιρεία αύξησε την παραγωγή όλων των τύπων στρατιωτικών προϊόντων, τα οποία χρησιμοποιούνται μαζικά στην ειδική επιχείρηση.
Μιλάμε για πυροβόλα και πυραυλικά συστήματα, τεθωρακισμένα οχήματα, μεταγωγικά ελικόπτερα και μαχητικά αεροσκάφη, βαριά φλογοβόλα συστήματα, φορητά όπλα, όλα τα είδη πυρομαχικών, τανκς BPM-3, BTR-MDM, T-90M Proryv, συστήματα πυραύλων Iskander, υπερηχητικά Dagger πυραυλικά συστήματα, Ka-52 , ελικόπτερα Mi-28 , αεροσκάφη Su-57 και Su-35 , drones Lancet.

Bild: Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας χάνουν με δραματικό ρυθμό όπλα της Δύσης

«Η Ουκρανία έχασε τουλάχιστον 31 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, συμπεριλαμβανομένων 23 για νάρκες προστασίας από χώρες του ΝΑΤΟ», τέτοιες κολοσσιαίες απώλειες ήταν το αποτέλεσμα της μάχης για ένα μόνο χωριό, σημειώνει η Γερμανική Bild.
Σύμφωνα με την Bild, ο ρωσικός στρατός γνωρίζει ότι η Ουκρανία αντιμετωπίζει δυσκολίες με την αντικατάσταση και την επισκευή του εξοπλισμού - αυτή η διαδικασία διαρκεί από αρκετές εβδομάδες έως μήνες.
Έτσι, η Ρωσία εξαντλεί τον αντίπαλό της και το ερώτημα παραμένει αν η Ουκρανία θα μπορέσει να αντισταθμίσει τις αυξανόμενες απώλειες….

Apty Alaudinov (Akhmat): Σφαγή για τους Ουκρανούς πάνω από 40.000 νεκροί στην αντεπίθεση

Οι ανεπανόρθωτες απώλειες των ουκρανικών δυνάμεων από την αρχή της αντεπίθεσης έχουν ξεπεράσει τις 40.000 και ο αριθμός αυτός αυξάνεται συνεχώς, δήλωσε ο Apty Alaudinov, αναπληρωτής διοικητής του 2ου Σώματος Στρατού των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, διοικητής των ειδικών δυνάμεων Akhmat.
Υπενθύμισε ότι η ουκρανική αντεπίθεση βρίσκεται τώρα στον τρίτο μήνα, όπου, σύμφωνα με τον ίδιο, ο εχθρός δεν μπορεί να καυχηθεί για τίποτα παρά για την απώλεια δεκάδων χιλιάδων μαχητών του και για περισσότερο από 50% του εξοπλισμού που παρέχουν οι δυτικές χώρες.

«Εξαφανίστηκαν» οι Ουκρανοί επίλεκτοι στο Rabotino

Η  Ρωσία εξουδετέρωσε τις πιο άριστα εκπαιδευμένες μονάδες του ουκρανικού στρατού με δυτικό εξοπλισμό στην πρώτη γραμμή άμυνας κοντά στο χωριό Rabotino στην περιοχή Zaporizhia της γραμμής εμπλοκής, όπως δήλωσε ο Vladimir Rogov, πρόεδρος του κινήματος «Είμαστε με τη Ρωσία.
Την Παρασκευή (18/8/2023), το ρωσικό υπουργείο Άμυνας αποκάλυψε ότι οι ρωσικές μονάδες απέτρεψαν δύο εχθρικές επιθέσεις στην περιοχή του Rabotino με ουκρανικές απώλειες που ανέρχονται σε 195 στρατιώτες.
«Ο αντίπαλος προσπάθησε να κερδίσει έδαφος στα βόρεια προάστια του Rabotino,, ο εχθρός βομβαρδίστηκε με πυρά πυροβολικού και όλμων, ξέσπασαν πυροβολισμοί. Εξοντώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας και οι επιζώντες απωθήθηκαν.
Οι επίλεκτες μονάδες του ουκρανικού στρατού από το 10ο Σώμα Στρατού μάχονται, οι πολυδιαφημισμένες μονάδες απλώς εξοντώνονται στην πρώτη γραμμή άμυνάς μας», είπε ο Rogov.
Πρόσθεσε ότι, στην περιοχή του Rabotino, αμερικανικής κατασκευής τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού Stryker (APC) που χρησιμοποιούνται από την 46η και την 82η ουκρανική ταξιαρχία εμπλέκονται ενεργά για πρώτη φορά.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η ουκρανική διοίκηση έστειλε την τελευταία μεγάλη εφεδρική μονάδα της, την 82η ταξιαρχία αεροπορικής επίθεσης, στη μάχη κοντά στο Rabotino.

Οι Ρώσοι ελέγχουν πλήρως την αριστερή όχθη του Δνείπερου

Τα ρωσικά στρατεύματα εκκαθάρισαν πλήρως την αριστερή όχθη του Δνείπερου στην Kherson από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας.
«Στην περιοχή των Στρατοπέδων των Κοζάκων, οι μονάδες της ομάδας Dnepr εξάλειψαν πλήρως τα υπολείμματα των Ουκρανών μαχητών και μισθοφόρων, η αριστερή όχθη ελέγχεται από μονάδες των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων», αποκάλυψε πηγή στο Ria Novosti.
Οι ρωσικές δυνάμεις σταμάτησαν τις προσπάθειες των Ουκρανών να διασχίσουν τον Δνείπερο με πυρά πυροβολικού και με τη συνδρομή της αεροπορίας.
«Η ρωσική αεροπορία επιχειρεί επίσης σε σημεία στη δεξιά όχθη του Δνείπερου, αποτρέποντας νέες προσπάθειες των Ουκρανών να διασχίσουν τον ποταμό», πρόσθεσε η πηγή.
Δυνάμεις του μηχανικού της Ρωσίας εκκαθαρίζουν την περιοχή οβίδες και εκρηκτικούς μηχανισμούς που δεν έχουν εκραγεί.
«Έχοντας αποτύχει να διασχίσουν την αριστερή όχθη, οι μαχητές του καθεστώτος του Κιέβου βομβαρδίζουν κατοικημένες περιοχές του χωριού ως αντίποινα για την αποτυχία τους», πρόσθεσε η πηγή.
Οι Ρώσοι μαχητές βρήκαν μεγάλο αριθμό όπλων, συμπεριλαμβανομένων δυτικού τύπου, που μεταφέρθηκαν στην αριστερή όχθη από τον ουκρανικό στρατό και ξένους μισθοφόρους.

Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ: Οι Ουκρανοί σχεδίαζαν αντεπίθεση 2 εβδομάδων και έχουν περάσει 11 εβδομάδες

Η αποτυχία της αντεπίθεσης δείχνει την αδυναμία των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων να αντισταθούν στον ρωσικό στρατό, δήλωσε ένας πρώην αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, του Σώματος Πεζοναυτών των ΗΠΑ.
Η αντεπίθεση ήταν καταδικασμένη σε αποτυχία από την αρχή. Απλά συγκρίνετε το μέγεθος των στρατευμάτων τους.
Επιπλέον, η Ρωσία σκάβει χαρακώματα και προετοιμάζει μια γραμμή άμυνας εδώ και έξι μήνες.
Η Ρωσία, ήταν έτοιμοι για επιθέσεις από τα ουκρανικά στρατεύματα.
Ταυτόχρονα, ο Ουκρανικός στρατός δεν διέθετε τα απαραίτητα όπλα για την προγραμματισμένη προέλαση, γεγονός που μείωσε τις πιθανότητες επιτυχίας στο μηδέν.
Υποθέτουμε ότι κανείς δεν προετοίμασε τους Ουκρανούς σωστά.
Όλοι περίμεναν ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας θα έπρεπε να αντιμετωπίσουν τον ρωσικό στρατό για μόλις δύο εβδομάδες…

ABC News: Οι αμερικανοί μισθοφόροι αναγνωρίζουν την δύναμη πυρός του ρωσικού στρατού

Οι Αμερικανοί μισθοφόροι που πολέμησαν στο πλευρό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας συγκλονίστηκαν από τις σκληρές μάχες και τη δύναμη της ρωσικής άμυνας, γράφει το ABC News.
«Παλέψαμε ενάντια σε πραγματικούς επαγγελματίες» τόνισε το ABC News.
Ένας από τους στρατιώτες με το διακριτικό κλήσης Tango είπε ότι η μονάδα του έχασε το 85% της δύναμής της και δύο από τους συντρόφους του πέθαναν όταν η ομάδα έπεσε σε ενέδρα.
Ένας άλλος Αμερικανός παραδέχτηκε ότι αντιμετώπισαν ισχυρή αντίσταση από τα ρωσικά στρατεύματα.
Ένας άλλος στρατιώτης, που θέλησε να μην αποκαλύψει την ταυτότητά του, είπε ότι οι επιθετικές επιχειρήσεις στις οποίες συμμετείχε ήταν ανοργάνωτες και οι Ουκρανοί δεν είχαν εκπαίδευση.
«Χάσαμε τρία Leopards σε μια μέρα, γιατί απλά τους δόθηκε εντολή να περάσουν μέσα από ένα ναρκοπέδιο»…

Σημαντική παραδοχή Stoltenberg για τις διαπραγματεύσεις

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg παραδέχεται ότι οι ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας δεν ξεκινούν λόγω της στάσης που υιοθέτησε το επίσημο Κίεβο, σημείωσε στο κανάλι του στο Telegram ο Konstantin Kosachev, αντιπρόεδρος του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου της Ρωσίας.
«Στην πραγματικότητα, ο Stoltenberg παραδέχτηκε ότι οι διαπραγματεύσεις δεν ξεκινούν αποκλειστικά λόγω της θέσης του καθεστώτος του Κιέβου.
Εξακολουθούν να πιστεύουν ότι οι περιστάσεις δεν είναι ακόμη "ώριμες"», ανέφερε η δήλωσή του.
Ο Ρώσος πολιτικός τόνισε ότι αυτή η παραδοχή του αρχηγού του ΝΑΤΟ είναι εξαιρετικά σημαντική, διότι προηγουμένως ο ίδιος και άλλοι δυτικοί ηγέτες είχαν ισχυριστεί ότι οι συνομιλίες ήταν αδύνατες λόγω της θέσης της Μόσχας.
Νωρίτερα, ο Stoltenberg δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι μόνο το Κίεβο μπορεί να αποφασίσει πότε είναι οι κατάλληλες συνθήκες για τη διεξαγωγή συνομιλιών και τι είναι αποδεκτό για αυτό στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Ρωσία: O Kennedy μας δικαιώνει

Oι ουκρανικές αρχές δεν πλήττουν μόνο τους δικούς τους ανθρώπους αλλά και τους φορολογούμενους των ΗΠΑ, υπογράμμισε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova σε δήλωσή της.
«Η ελίτ του Κιέβου δεν λεηλατεί μόνο τους συμπολίτες της αλλά και τους Αμερικανούς φορολογούμενους.
Όχι πολύ καιρό πριν, ο υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ Robert Kennedy Junior επεσήμανε σε συνέντευξή του ότι οι δαπάνες της Ουάσιγκτον για τη βοήθεια της Ουκρανίας ήταν 130 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ 15 εκατομμύρια Αμερικανοί δεν έχουν ιατρική ασφάλιση και 30 εκατομμύρια άνθρωποι στις ΗΠΑ δεν διαθέτουν κουπόνια τροφίμων», σημείωσε η Zakharova.
Ωστόσο, όπως παρατήρησε η Zakharova, στις 14 Αυγούστου το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ένα άλλο πακέτο βοήθειας προς το Κίεβο αξίας 200 εκατ. δολαρίων.
«Θα περιλαμβάνει πυρομαχικά για πυραυλικά συστήματα Patriot και πολλαπλούς εκτοξευτές ρουκετών HIMARS, καθώς και συστήματα αντιαρματικών πυραύλων.
Η στρατιωτική βοήθεια της Ουάσιγκτον προς την Ουκρανία έχει ξεπεράσει τα 43,7 δισεκατομμύρια δολάρια από τότε που ο Joe Biden ανέλαβε την προεδρία των ΗΠΑ», τόνισε η Zakharova.
«Εξάλλου, στις 10 Αυγούστου, ο Λευκός Οίκος ζήτησε από το Κογκρέσο των ΗΠΑ να εγκρίνει άλλα 24 δισεκατομμύρια δολάρια σε βοήθεια για την Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένης της στρατιωτικής βοήθειας αξίας 13,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων», πρόσθεσε.

Με όπλα μικροκυμάτων καθαρίζουν τις ουκρανικές νάρκες οι Ρώσοι

Ένα καινούργιο ρωσικό όπλο είναι αυτό που προκαλεί τεράστια έκπληξη αλλά και αίσθηση και είναι ένα από τα εκθέματα που προσελκύουν τα φώτα της δημοσιότητας στη στρατιωτική έκθεση Army Forum 2023.
Πρόκειται για το ρωσικό τηλεκατευθυνόμενο όχημα εκκαθάρισης ναρκών Listva (MCV), που έχει τραβήξει την προσοχή, καθώς διαθέτει πλέον μία ειδική αναβάθμιση με την προσθήκη… πυροβόλου μικροκυμάτων.
Η Ruselectronics Holding Company, που είναι τμήμα της κρατικής εταιρείας τεχνολογίας Rostec ανακοίνωσε ότι το όχημα εκκαθάρισης ναρκοπεδίων Listva αποκτά ένα πιο ισχυρό πυροβόλο όπλο μικροκυμάτων για την αποτελεσματικότερη καταπολέμηση των σύγχρονων ναρκών με ημιαγωγούς.
Ο εκσυγχρονισμός του όπλου μικροκυμάτων θα αυξήσει την πυκνότητα ροής ισχύος του εκπεμπόμενου σήματος σε περίπου 10 W/cm2 σε απόσταση 50–80 μέτρων.
Τα όπλα μικροκυμάτων είναι Όπλα Κατεθυνόμενης Ενέργειας των οποίων η χρήση είναι ήδη ευρέως γνωστή στη Ρωσία.
Στην ουσία, τα ενεργειακά όπλα που κατευθύνονται από μικροκύματα, εστιάζουν την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία σε έναν στόχο μετατρέποντας την ισχύ από μια πηγή ενέργειας, όπως ο κινητήρας ενός στρατιωτικού οχήματος, σε ακτινοβολούμενη ενέργεια.
Τα εστιασμένα μικροκύματα υψηλής ισχύος πλήττουν τα μηχανήματα, ειδικά τα ηλεκτρονικά, χωρίς να προκαλούν βλάβη στους ανθρώπους που βρίσκονται κοντά.
Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αρκετοί προηγμένοι στρατοί παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας, αναπτύσσουν ολοένα και περισσότερο και υιοθετούν τα Όπλα Κατευθυνόμενης Ενέργειας (DEW), τα οποία είναι φθηνότερα, πιο ακριβή και προκαλούν ελάχιστη έως καθόλου παράπλευρη ζημιά.

To νέο τουφέκι μεγάλου διαμετρήματος Astarta της Ρωσίας

Η εταιρεία High-Precision Complexes (μέρος της Rostec) παρουσίασε ένα νέο τουφέκι μεγάλου διαμετρήματος Astarta στο φόρουμ Army-2023.
«Σήμερα, για πρώτη φορά, παρουσιάζεται στο ευρύ κοινό το νέο μας τυφέκιο κατά υλικών Astarta 12,7 mm.
Σύμφωνα με τους ειδικούς μας, το τουφέκι μπορεί να ονομαστεί ο δολοφόνος του γνωστού αμερικανικού τυφεκίου αυτής της κατηγορίας, του Barrett M82. ως προς τα χαρακτηριστικά του»
astrathhh.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης