Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Αρνήθηκαν το αίτημα του Trump για αναβολή της υπόθεσης Carroll - Απόπειρα να συμπέσει με τις εκλογές στην Iowa

ΗΠΑ: Αρνήθηκαν το αίτημα του Trump για αναβολή της υπόθεσης Carroll - Απόπειρα να συμπέσει με τις εκλογές στην Iowa
Εαν η δικαστική διαδικασία κυλήσει κατά τα προβλεπόμενα, τότε η δίκη στο ομοσπονδιακό περιφερειακό δικαστήριο στη Νότια Περιφέρεια της Νέας Υόρκης πιθανότατα θα ξεκινήσει την επόμενη μέρα, 16 Ιανουαρίου
Ο αρμόδιος ομοσπονδιακός δικαστής των ΗΠΑ αρνήθηκε την Παρασκευή το τέταρτο αίτημα του πρώην προέδρου Donald Trump ώστε να μεταθέσει την ημερομηνία δίκης σε μια υπόθεση συκοφαντικής δυσφήμισης εναντίον του που ασκήθηκε από τον συγγραφέα Jean Carroll.
Ειδικότερα, ο δικαστής του Περιφερειακού Δικαστηρίου των ΗΠΑ, Lewis Kaplan, σε διάταγμα 17 σελίδων, είπε ότι το αίτημα του Trump να αναστείλει την υπόθεση ενώ άσκησε έφεση σε προηγούμενη απόφαση του ίδιου δικαστηρίου δεν πληρούσε κανένα από τα κριτήρια βάσει των οποίων θα χορηγούνταν συνήθως καθυστέρηση.
Η σχετική γνωμάτευση του Kaplan ανοίγει τον δρόμο για την έναρξη της δίκης τον Ιανουάριο, συμπίπτοντας έτσι με την εκλογή εκλεκτόρων στην πολιτεία της Iowa, ένα κομβικό προπύργιο των Ρεπουμπλικανών όπου ο Trump ελπίζει ότι θα βγει νικητής.
Μάλιστα, η δίκη έχει οριστεί ακριβώς για την ημέρα της εκλογής των εκλεκτόρων, στις 15 Ιανουαρίου, αν και πιθανότατα θα αναβληθεί λόγω της εθνικής αργίας (ημέρα Martin Luther King) που πέφτει την ίδια μέρα.
Eπομένως, εάν η δικαστική διαδικασία κυλήσει κατά τα προβλεπόμενα, τότε η δίκη στο ομοσπονδιακό περιφερειακό δικαστήριο στη Νότια Περιφέρεια της Νέας Υόρκης πιθανότατα θα ξεκινήσει την επόμενη μέρα, 16 Ιανουαρίου.
Υπενθυμίζεται ότι η Jean Carroll μήνυσε για πρώτη φορά τον τότε πρόεδρο Trump για συκοφαντική δυσφήμιση το 2019, με βάση τις δημόσιες δηλώσεις που έκανε αφού ισχυρίστηκε ότι της επιτέθηκε σεξουαλικά στα μέσα της δεκαετίας του 1990 σε ένα πολυκατάστημα.
Απαντώντας στον ισχυρισμό, ο Donald Trump αρνήθηκε ότι συναντήθηκε ποτέ με την Κάρολ, την κατηγόρησε ότι χρησιμοποίησε τον ισχυρισμό για να πουλήσει βιβλία και πρότεινε ότι ήταν πράκτορας του Δημοκρατικού κόμματος.
Καθώς η υπόθεση της συκοφαντικής δυσφήμισης περνούσε από το νομικό σύστημα, ο Κάρολ μήνυσε ξανά τον Τραμπ το 2022 με διαφορετικό νόμο, κατηγορώντας τον τόσο για σεξουαλική κακοποίηση όσο και για συκοφαντική δυσφήμιση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης