Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sputnik: Πρόταση για ανάπτυξη κοινής πλατφόρμας για την κάλυψη της συνόδου των BRICS – Μπορούμε χωρίς CNN και ΒΒC

tags :
Sputnik: Πρόταση για ανάπτυξη κοινής πλατφόρμας για την κάλυψη της συνόδου των  BRICS – Μπορούμε χωρίς CNN και ΒΒC
Πρέπει να επικοινωνήσουμε, μιλήστε και ακούστε απευθείας, χωρίς CNN και BBC, επισημαίνει ο υπεύθυνος του ειδησεογραφικού πρακτορείου
Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Sputnik προτείνει την ανάπτυξη μιας κοινής πλατφόρμας για τα ειδησεογραφικά πρακτορεία τνω κρατών - μελών των BRICS, δήλωσε ο Dmitry Gornostaev, αναπληρωτής αρχισυντάκτης του ομίλου μέσων ενημέρωσης Rossiya Segodnya, στη Νότια Αφρική to Σάββατο 19 Αυγούστου 2023.
«Στο τελευταίο μας φόρουμ διά ζώσης στο Σάο Πάολο το 2019, το Sputnik προσφέρθηκε να δημιουργήσει μια ολοκληρωμένη διαδικτυακή πλατφόρμα για την κοινή χρήση ειδήσεων των κορυφαίων πρακτορείων των κρατών της ομάδας των BRICS», είπε, μιλώντας σε φόρουμ μέσων ενημέρωσης στη Νότια Αφρική. .
Σύμφωνα με τον Gornostaev, το πρώτο στάδιο έχει ήδη υλοποιηθεί σε συνεργασία με το κορυφαίο πρακτορείο της Νότιας Αφρικής - ANA, και με το κινεζικό παγκόσμιο πρακτορείο Xinhua, τα νέα των πρακτορείων είναι παρόντα στα τερματικά σύνταξης του άλλου.
“Είμαστε ανοιχτοί στην ίδια ανταλλαγή σε διμερή βάση με πρακτορεία ειδήσεων άλλων χωρών.
Και είμαστε έτοιμοι να αναπτύξουμε περαιτέρω την ιδέα μιας κοινής ολοκληρωμένης πλατφόρμας πληροφοριών για τα πρακτορεία ειδήσεων των χωρών BRICS.
Πρέπει να επικοινωνήσουμε, μιλήστε και ακούστε απευθείας, χωρίς CNN και BBC», σημείωσε.
Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι πολύ σημαντικό να λαμβάνουμε επαληθευμένες και ακριβείς πληροφορίες ο ένας από τον άλλο, «χωρίς να χαλάσουν οι αφηγήσεις ειδήσεις απο τα fake news της Δύσης» - η Ρωσία πρέπει να γνωρίζει για την Αφρική όχι από δημοσιεύματα των δυτικών μέσων ενημέρωσης, αλλά οι αφρικανικές χώρες θα πρέπει να μάθουν τι κάνουν κάνουν και σκέφτονται στη Ρωσία από τα μηνύματα των Ρώσων δημοσιογράφων.
Με τον ίδιο τρόπο, θα πρέπει να δημιουργηθεί αλληλεπίδραση μεταξύ των μέσων ενημέρωσης όλων των χωρών BRICS, κατέληξε ο Gornostaev.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης