Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο όραμα να γίνει η Βρετανία τεχνολογική «υπερδύναμη», εντάσσονται οι κυβερνητικές συζητήσεις για τσιπ τεχνητής νοημοσύνης

Στο όραμα να γίνει η Βρετανία τεχνολογική «υπερδύναμη», εντάσσονται οι κυβερνητικές συζητήσεις για τσιπ τεχνητής νοημοσύνης
Ο πρωθυπουργός Rishi Sunak έχει υποσχεθεί να καταστήσει το Ηνωμένο Βασίλειο μια παγκόσμια επιστημονική και τεχνολογική "υπερδύναμη" μέχρι το 2030
Συναντήσεις με εκπροσώπους των τεχνολογικών κολοσσών Nvidia Corp., Advanced Micro Devices Inc. και Intel Corp. είχαν αξιωματούχοι της βρετανικής κυβέρνησης για να μιλήσουν σχετικά με την προμήθεια εξοπλισμού για εθνική έρευνα στον τομέα τεχνητής νοημοσύνης, σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα Telegraph.
Η κυβέρνηση έχει διαθέσει 100 εκατ. λίρες (127 εκατ. δολάρια) για τσιπ τεχνητής νοημοσύνης, ανέφερε η Telegraph την Κυριακή 20/8.

Είπε ότι οι προσπάθειες μπορεί να βρίσκονται σε "προχωρημένα στάδια" μιας παραγγελίας έως και 5.000 μονάδων από την Nvidia.
Ο πρωθυπουργός Rishi Sunak έχει υποσχεθεί να καταστήσει το Ηνωμένο Βασίλειο μια παγκόσμια επιστημονική και τεχνολογική "υπερδύναμη" μέχρι το 2030.
Ο Sunak στοχεύει σε μια σύνοδο κορυφής αργότερα φέτος, η οποία έχει ως στόχο να συγκεντρώσει παγκόσμιους ηγέτες και κορυφαία στελέχη της τεχνητής νοημοσύνης σε μια εκδήλωση που υποστηρίζεται από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Joe Biden.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης