Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ramaphosa: Η Νότια Αφρική υποστηρίζει την επέκταση των BRICS με νέα μέλη

Ramaphosa: Η Νότια Αφρική υποστηρίζει την επέκταση των BRICS με νέα μέλη
Περισσότερες από 20 χώρες έχουν υποβάλει επίσημα αίτηση για να ενταχθούν στους BRICS και αρκετές ακόμη έχουν εκφράσει ενδιαφέρον να γίνουν μλη της ομάδας σε δεύτεορ χρόνο
Η Νότια Αφρική υποστηρίζει την επέκταση των μελών των BRICS, με περισσότερες από 20 χώρες να υποβάλλουν επίσημα αίτηση για να ενταχθούν στον οργανισμό, δήλωσε την Κυριακή 20 Αυγούστου  ο πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Cyril Ramaphosa, σε ομιλία του ενόψει της έναρξης της συνόδου κορυφής των BRICS.
Να σημειωθεί ότι πολλές χώρες όπως η Ινδία και η Βραζιλία δεν θέλουν ένα σύντομο άνοιγμα της ομάδας χωρίς να έχουν διευθετηθεί πρώτα σημαντικά ζητήματα όπως ο τρόπο επίλυσης των διμερών αντιθέσεων ενώ η Κίνα εμφανίζεται περισσότερο ευεπίφορη στο άνοιγμα της ομάδας.
«Στην 15η Σύνοδο Κορυφής των BRICS θα συζητηθούν διάφορα θέματα, συμπεριλαμβανομένου του σημαντικού ζητήματος της πιθανής επέκτασης των μελών των BRICS.
Περισσότερες από 20 χώρες έχουν υποβάλει επίσημα αίτηση για να ενταχθούν στους BRICS και αρκετές ακόμη χώρες έχουν εκφράσει ενδιαφέρον να γίνουν μέρος η οικογένεια BRICS. Η
Νότια Αφρική υποστηρίζει την επέκταση των μελών των BRICS», δήλωσε ο Ramaphosa.
Σύμφωνα με τον ίδιο, για να είναι πιο αποτελεσματικές οι προσπάθειες των BRICS, είναι απαραίτητο να δημιουργηθούν συνεργασίες με άλλες χώρες που συμμερίζονται τις φιλοδοξίες και τις απόψεις του.
«Ένα διευρυμένο BRICS θα αντιπροσωπεύει μια διαφορετική ομάδα κρατών με διαφορετικά πολιτικά συστήματα που μοιράζονται μια κοινή επιθυμία για μια πιο ισορροπημένη παγκόσμια τάξη», πρόσθεσε ο Νοτιοαφρικανός ηγέτης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης