Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωπαίος αξιωματούχος καλεί την Κίνα να αντιμετωπίσει την... οικονομική αβεβαιότητα

Ευρωπαίος αξιωματούχος καλεί την Κίνα να αντιμετωπίσει την... οικονομική αβεβαιότητα
Τί αναφέρει ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Εμπορικού Επιμελητηρίου στην Κίνα
Σχετικά Άρθρα
Οι αγορές έχουν επηρεαστεί αρνητικά τις τελευταίες εβδομάδες από τα μη ικανοποιητικά στοιχεία για τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.
Η οικονομική επιβράδυνση της Κίνας φέτος έρχεται εν μέσω της αποδυνάμωσης της ζήτησης τόσο στο εσωτερικό όσο και παγκοσμίως, μιας κρίσης ακινήτων και της αυξανόμενης ανεργίας. Η υποτονική ανάπτυξη συνέπεσε επίσης με την αυξανόμενη κρατική παρέμβαση στον ιδιωτικό τομέα τα τελευταία χρόνια.
Παρόλα αυτά, αν και τα στοιχεία αυτά δεν ικανοποιούν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, η κινεζική οικονομία διατηρεί τους θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης που δεν συγκρίνονται φυσικά με τα αντίστοιχα νούμερα για την ΕΕ.
Η ευρωπαϊκή οικονομία έχει περάσει μέσα από τις Συμπληγάδες τα τελευταία 14 χρόνια (εδω στην Ελλάδα το καταλάβαμε για τα καλά) και αυτό οφείλεται κατά πολύ στις πολιτικές συμφερόντων που η ίδια η ΕΕ επέλεξε.
Σε αυτό το πλαίσιο, είναι τουλάχιστον ειρωνικό να καλεί Ευρωπαίος αξιωματούχος την Κίνα να βελτιώσει την οικονομία της.
Ο επικεφαλής ενός ευρωπαϊκού επιχειρηματικού λόμπι με επιρροή στην Κίνα, ανέφερε ότι το Πεκίνο πρέπει να στείλει ένα σαφές μήνυμα για το πώς σχεδιάζει να αναζωογονήσει την οικονομία.
«Υπάρχει αυτή η αμφιβολία για το πού πηγαίνει η Κίνα, οπότε πιστεύω ότι είναι επείγον να αντιμετωπίσουμε αυτές τις αβεβαιότητες», δήλωσε στο Reuters ο Jens Eskelund, Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Εμπορικού Επιμελητηρίου στην Κίνα, συμπληρώνοντας ότι το Πεκίνο στέλνει «ανάμεικτα μηνύματα».
«Οι επόμενοι μήνες, πιστεύουμε, θα είναι πραγματικά πολύ σημαντικοί από την άποψη της ανοικοδόμησης της εμπιστοσύνης στη μελλοντική πορεία της Κίνας», πρόσθεσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης στα κεντρικά γραφεία του ομίλου στο Πεκίνο, τη Δευτέρα 22/8.
Ο Eskelund, ο οποίος είναι επίσης Επικεφαλής Αντιπρόσωπος του δανικού ναυτιλιακού γίγαντα Maersk στην Κίνα και τη Βορειοανατολική Ασία, δήλωσε: «Νομίζω ότι η Κίνα εξελίσσεται. Δεν θα συνεχίσουν όλα να ανεβαίνουν σε απότομη κλίση για πάντα. Επομένως, είναι φυσικό... ο πολύ απότομος ρυθμός ανάπτυξης θα μετριαστεί κάποια στιγμή». Ο Δανός πρόσθεσε ότι ενώ πιστεύει ότι μια ύφεση είναι απίθανη, το Πεκίνο θα πρέπει να δώσει προτεραιότητα στην τόνωση της κατανάλωσης, καθώς και να παρέχει περισσότερη σαφήνεια στην ασαφή νομοθεσία, όπως ένας σαρωτικός νόμος κατά της κατασκοπείας που έχει υποβαθμίσει την εμπιστοσύνη των ξένων επιχειρήσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης