Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zelensky (πρόεδρος Ουκρανίας): Η κατάσταση στην αντεπίθεση είναι πολύ δύσκολη

Zelensky (πρόεδρος Ουκρανίας): Η κατάσταση στην αντεπίθεση είναι πολύ δύσκολη
Ο Zelensky δεν σχολίασε φήμες για παραίτηση Reznikov… αλλά είναι θέμα χρόνου η αλλαγή του υπουργού Άμυνας
Η αντεπίθεση των ουκρανικών στρατευμάτων πηγαίνει «πολύ δύσκολα», τόνισε ο Volodymyr  Zelensky ο Πρόεδρος της Ουκρανίας σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Φινλανδό πρωθυπουργό στο Κίεβο.
«Βλέπουμε προς ποιες κατευθύνσεις προχωράμε, αλλά είναι πολύ δύσκολο για εμάς, χιλιάδες νάρκες».
Ο Zelensky σημείωσε ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις φέρεται να διατήρησαν μια τάση προέλασης, οι Ουκρανοί στρατιώτες «έρχονται, αλλά σιγά σιγά».
Η ρωσική πλευρά υποστηρίζει ότι έχουν σκοτωθεί και τραυματιστεί από την αντεπίθεση που ξεκίνησε στις 4 Ιουνίου έως τις 23 Αυγούστου 2023 σχεδόν 50.000 Ουκρανοί στρατιώτες και καταστραφεί πάνω από 5.200 οπλικά συστήματα…

Ο Zelensky δεν σχολίασε φήμες για παραίτηση Reznikov… αλλά είναι θέμα χρόνου η αλλαγή του υπουργού Άμυνας

Ο Volodymyr Zelensky, δεν σχολίασε τις πληροφορίες για παραίτηση του υπουργού Άμυνας της Ουκρανίας Α. Reznikov, σημειώνοντας ότι το αντίστοιχο διάταγμα δεν έχει ακόμη υπογραφεί.
Στις 10 Αυγούστου, η Ukrayinska Pravda ανέφερε ότι ο Zelensky αναζητούσε αντικαταστάτη για τον Reznikov, υπήρχαν τουλάχιστον δύο υποψήφιοι για τη θέση - ο υπουργός Υποδομών Oleksandr Kubrakov και ο υπουργός Στρατηγικών Βιομηχανιών Oleksandr Kamyshin.
Η Strana.ua ανέφερε ότι η Δύση θέλει να δει μια γυναίκα επικεφαλής του Υπουργείου Άμυνας.
Ο βουλευτής του κοινοβουλίου Verkhovna Rada Oleksiy Goncharenko ανέφερε ότι οι υποψήφιοι για τη θέση του επικεφαλής του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας αρνήθηκαν αυτή τη θέση.
«Είμαι έτοιμος να σχολιάσω οποιεσδήποτε αποφάσεις προσωπικού αφού υπογράψω τα σχετικά διατάγματα», τόνισε ο Zelensky.
Τον Ιανουάριο 2023 o Α. Reznikov ενεπλάκη σε ένα σκάνδαλο που αφορούσε αυξημένες τιμές στις προμήθειες του στρατού και προσπάθησε να δικαιολογηθεί, εξηγώντας την κατάσταση ως «κοινό τεχνικό λάθος».
Ειδικότερα, είπε ότι η «ανώμαλη τιμή» από τα 17 εθνικά νομίσματα δεν αναφέρθηκε στην πραγματικότητα ανά τεμάχιο, αλλά ανά βάρος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης