Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έδωσε... δαχτυλικά αποτυπώματα στη φυλακή Fulton ο Donald Trump - Η ιστορική φωτογραφία πρώην προέδρου των ΗΠΑ

Έδωσε... δαχτυλικά αποτυπώματα στη φυλακή Fulton ο Donald Trump - Η ιστορική φωτογραφία πρώην προέδρου των ΗΠΑ
Ο Trump πέρασε μια διαδικασία αποτυπωμάτων και φωτογραφιών, ωσάν να μην είχαν οι αρχές τίποτα γι' αυτόν, παρά το γεγονός ότι ήταν πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ
Από την συνήθη διαδικασία των δακτυλικών αποτυπωμάτων και της φωτογραφίας κράτησης πέρασε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, καθώς μπήκε για λίγη ώρα στη φυλακή της κομητείας Fulton με την κατηγορία ότι συνωμότησε για να ανατρέψει τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών του 2020 στη Τζόρτζια.
Ο Trump έδωσε δακτυλικά αποτυπώματα και μια φωτογραφία κράτησης, κοινώς γνωστή ως mugshot, δίνοντας μάλιστα τη φωτογραφία στη δημοσιότητα προκαλώντας μαζικό κύμα συμπαράστασης από τους υποστηρικτές του.
Ο Trump αντιμετωπίζει κατηγορίες σε τέσσερις ξεχωριστές ποινικές υποθέσεις, αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που βγάζει φωτογραφία συλλήψεων.
Ο Ρεπουμπλικανός πρώην πρόεδρος αντιμετωπίζει 13 κατηγορίες για κακουργήματα, συμπεριλαμβανομένου του εκβιασμού, ο οποίος συμπεριλαμβάνεται συνήθως σε κατηγορίες για οργανωμένο έγκλημα, για πίεση σε κρατικούς αξιωματούχους να ανατρέψουν την εκλογική του ήττα από τον Δημοκρατικό Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.
Ο Trump, 77 ετών, αρνήθηκε ότι διέπραξε κάποιο αδίκημα και υποστηρίζει ότι η υπόθεση είναι πολιτικά υποκινούμενη. Δεν θα μιλήσει σε αυτό το στάδιο. Συμφώνησε να καταβάλει εγγύηση 200.000 δολαρίων και αποδέχθηκε όρους εγγύησης που του απαγόρευαν να απειλεί μάρτυρες ή τους 18 συγκατηγορούμενούς του στην υπόθεση.
Η σύντομη παραμονή του Trump στη φυλακή έρχεται μια ημέρα μετά το debate των αντιπάλων του για την προεδρική υποψηφιότητα των Ρεπουμπλικανών για το 2024 στο Μιλγουόκι.
F4VmR-4aUAAZG78.jpg
Στήριξη στους συγκατηγορούμενους

Ο πρώην πρόεδρος δεν παρέλειψε να δηλώσει ότι αισθάνεται κάποια συμπάθεια για τους συγκατηγορούμενους του στην υπόθεση εκλογών στην Τζόρτζια, λέγοντας ότι "οι ζωές τους καταστράφηκαν" από τις ποινικές κατηγορίες.
"Αυτοί οι άνθρωποι που έχουν τόσο άδικα παρασυρθεί σε αυτό, είναι άνθρωποι υψηλής ποιότητας που δεν ξέρουν καν γιατί τους έφεραν εδώ", δήλωσε ο Trump σε συνέντευξή του στο Newsmax, αρκετές ώρες μετά τη σύλληψή του.
"Αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να αφεθούν ελεύθεροι.
Πρέπει να απελευθερωθούν από αυτό το φρικτό πράγμα που περνούν", πρόσθεσε.
Ο Trump σημείωσε επίσης ότι ορισμένοι από τους συγκατηγορουμένους του "δεν έχουν πολλά χρήματα και ορισμένοι από αυτούς δεν έχουν σχεδόν τίποτα".

Η ανάρτηση στο Χ

Ο Trump έκανε αναρτήσεις στο X, για πρώτη φορά από τις 8 Ιανουαρίου 2021, όταν ανεστάλη η πρόσβασή του στον ιστότοπο μετά την εξέγερση στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ.
Η νέα του ανάρτηση: μια εικόνα της φωτογραφίας του πάνω από μια λεζάντα που γράφει "ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ" και "ΠΟΤΕ MHN ΠΑΡΑΔΙΝΕΣΤΕ"!

Ο Trump ήταν ένας παραγωγικός, συνήθης χρήστης του Twitter καθ' όλη τη διάρκεια της προεδρίας του.
Ο Elon Musk ήρε την απαγόρευση του αφού αγόρασε την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης για 44 δισεκατομμύρια δολάρια.
Αλλά ο Trump, ο οποίος είχε ήδη επενδύσει σε μια εναλλακτική πλατφόρμα που μοιάζει με το Twitter και ονομάζεται Truth Social, έμεινε μακριά μέχρι τώρα.

Τι θα συμβεί στη συνέχεια στην υπόθεση των εκλογών στη Γεωργία;

Ο Trump συνελήφθη και αφέθηκε ελεύθερος, αλλά δεν του έχει ακόμη απαγγελθεί κατηγορία για τις 13 ποινικές κατηγορίες που τον βαρύνουν στην υπόθεση της παρέμβασης στις εκλογές της Τζόρτζια.
Ο εισαγγελέας της Ατλάντα Fani Willis πρότεινε σε δικαστική κατάθεση την περασμένη εβδομάδα ότι ο Trumpκαι οι άλλοι 18 κατηγορούμενοι στην υπόθεση θα πρέπει να απολογηθούν την εβδομάδα της 5ης Σεπτεμβρίου.
Το γραφείο του σερίφη της κομητείας Φούλτον δήλωσε ότι ορισμένες απαγγελίες κατηγοριών ενδέχεται να διεξαχθούν μέσω τηλεδιάσκεψης.
Εν τω μεταξύ, ο δικηγόρος του Trump έδωσε το μήνυμα ότι θα πολεμήσουν τη Willis για την πρότασή της για δικάσιμο στις 23 Οκτωβρίου, μόλις δύο μήνες πριν από την έναρξη της δίκης.
F4VXiq6WYAAxbwJ.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης