Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποκάλυψη - βόμβα από την ίδια την Pfizer: Τα εμβόλια Covid-19 περιέχουν επικίνδυνα «τροποποιημένο» RNA, όχι mRNA

Αποκάλυψη -  βόμβα από την ίδια την Pfizer: Τα εμβόλια Covid-19 περιέχουν επικίνδυνα «τροποποιημένο» RNA, όχι mRNA
Η Pfizer χρησιμοποιεί γονιδιακή θεραπεία τροποποιημένου RNA για την ανάπτυξη και άλλων εμβολίων
Παρά το γεγονός ότι υπήρξε καταιγισμός ενημέρωσης που παρουσίαζε το εμβόλιο της Pfizer για τον COVID-19 ως κατασκευασμένο με αβλαβές αγγελιοφόρο RNA (mRNA), η ετικέτα προϊόντος της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) δείχνει ότι περιέχει τεχνητά τροποποιημένο RNA—ένα βασικό συστατικό που δεν απαντάται στη φύση και αποτελεί σημαντικό κίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία.
Σύμφωνα με την ετικέτα εμβολίου COVID-19 της Pfizer και της BioNTech στο Ενημερωτικό Φύλλο του FDA για τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης, κάθε δόση εμβολίου Pfizer για παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών περιέχει 10 μικρογραμμάρια (mcg) modRNA, ενώ η πλήρως εγκεκριμένη από την Comirnaty έχει εγκριθεί για χρήση σε άτομα 12 ετών ηλικίας και άνω περιέχει 30 mcg modRNA.
Η Pfizer, στον ιστότοπό της, επιβεβαιώνει ότι το εμβόλιο της για τον COVID-19 περιέχει modRNA: «Το ModRNA σημαίνει τροποποιημένο με αγγελιοφόρο νουκλεοσίδιο RNA και στη σύνθεση του RNA που χρησιμοποιείται σε αυτήν την φόρμουλα εμβολίων, ορισμένοι νουκλεοζίτες, σημαντικά βιολογικά μόρια που αποτελούν το DNA και το RNA , αντικαθίστανται από τροποποιημένους νουκλεοσίτες για να βοηθήσουν στην ενίσχυση της ανοσοδιαφυγής και της παραγωγής πρωτεϊνών.»

Η Pfizer και οι ισχυρισμοί των CDC

Η εταιρεία λέει ότι το modRNA καθοδηγεί τα κύτταρα να παράγουν τις επιθυμητές πρωτεΐνες.

Ωστόσο, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) δηλώνουν στον ιστότοπό τους (pdf) ότι τα εμβόλια mRNA COVID-19 είναι «φτιαγμένα από mRNA» ή «αγγελιοφόρο RNA».
Σύμφωνα με τον οργανισμό, το mRNA στα εμβόλια COVID-19 όπως τα Pfizer και Moderna δημιουργείται σε εργαστήριο και διδάσκει στα κύτταρα πώς να φτιάχνουν αβλαβή κομμάτια πρωτεΐνης ακίδας που πυροδοτούν μια ανοσολογική απόκριση μέσα στο σώμα.
Το mRNA από εμβόλια που βασίζονται σε mRNA διασπάται εντός ημερών μετά τον εμβολιασμό και αποβάλλεται από τον οργανισμό.
Στην περιγραφή του mRNA και του τρόπου λειτουργίας των εμβολίων COVID-19, το CDC δεν κάνει καμία αναφορά στο modRNA ούτε υποδεικνύει ότι το RNA που χρησιμοποιείται στα εμβόλια COVID-19 έχει τροποποιηθεί.
Το αγγελιοφόρο RNA εμφανίζεται φυσικά και ζει στα κύτταρά μας και δεν διαρκεί αρκετά για να ξεκινήσει μια ανοσολογική απόκριση πριν καταστραφεί από το ανοσοποιητικό σύστημα - είναι το modRNA που δημιουργείται συνθετικά, σύμφωνα με τον Klaus Steger, έναν μοριακό βιολόγο που ήταν επικεφαλής πολλών γονιδίων εργαστήρια τεχνολογίας, που εφαρμόζουν τακτικά τεχνολογίες που βασίζονται σε RNA.

Τι κάνει το modRNA

Σε αντίθεση με το mRNA, το modRNA τροποποιεί μία από τις τέσσερις ενώσεις του RNA που το κάνουν να διαρκεί περισσότερο στο σώμα, λιγότερο ανοσογονικό (μειωμένη διέγερση του έμφυτου ανοσοποιητικού συστήματος) και πιο αποτελεσματικό στην παραγωγή μιας πρωτεΐνης - σε αυτή την περίπτωση, την πρωτεΐνη ακίδας, δήλωσε ο Steger.
Δεδομένου ότι το modRNA δεν μπορεί να στοχεύσει συγκεκριμένα κύτταρα για να δημιουργήσει ιική πρωτεΐνη, μπορεί να επιτεθεί σε απολύτως υγιή κύτταρα και να παρακάμψει προστατευτικούς φραγμούς στο σώμα, όπως ο αιματοεγκεφαλικός φραγμός.
Η έγχυση modRNA στο σώμα μπορεί να οδηγήσει σε ανεπιθύμητα συμβάντα όπως εγκεφαλικά επεισόδια, καρδιαγγειακές επιπλοκές, πνευμονική εμβολή και σχηματισμό θρόμβων αίματος—πολλά από τα οποία αποκαλύφθηκαν στα έγγραφα της Pfizer (pdf), αλλά δεν αποδίδονταν στο προϊόν της.
«Είναι η γνώμη μου ότι, τουλάχιστον, η σκόπιμη χρήση του mRNA - ένα αρκτικόλεξο που είναι γνωστό ότι σημαίνει αγγελιοφόρο RNA μαζί με τις ατελείωτες δηλώσεις ότι τα εμβόλια βασίζονται σε φυσικά απαντώμενο αγγελιαφόρο RNA συνιστούν εσφαλμένη επωνυμία κατά παράβαση πολλών νόμων», υποστηρίζειο δικηγόρος Thomas Renz από το Οχάιο στους The Epoch Times.
«Υπάρχει νομικό και ηθικό καθήκον να παρέχουμε ενημερωμένη συγκατάθεση και να παραποιούμε ένα φάρμακο που προοριζόταν να γίνει γονιδιακή θεραπεία, καθώς ένα εμβόλιο που περιέχει «φυσικό αγγελιοφόρο RNA» αποτελεί προφανή παραβίαση και των δύο αυτών καθηκόντων».

Προβληματική έκφραση, «λανθασμένη» μετάφραση

Ο David Wiseman, ερευνητής βιοεπιστήμονας με διδακτορικό στην πειραματική παθολογία και με υπόβαθρο στη φαρμακευτική, τη φαρμακολογία και την ανοσολογία είπε στους The Epoch Times ότι ο FDA χρησιμοποιεί τον όρο «modRNA» σε όλα τα ρυθμιστικά έγγραφά της.
Ωστόσο, ο FDA, όταν έδωσε άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης στο εμβόλιο Pfizer-BioNTech, είπε ότι το εμβόλιο περιέχει αγγελιοφόρο RNA, το οποίο περιέγραψε ως «γενετικό υλικό» που περιέχει ένα «μικρό κομμάτι mRNA του ιού SARS-CoV-2 που δίνει οδηγίες στα κύτταρα στο σώμα για να φτιάξει τη χαρακτηριστική πρωτεΐνη «ακίδα» του ιού».
Η περιγραφή του FDA είναι προβληματική επειδή ο ιός SARS-CoV-2 δεν περιέχει mRNA, είπε ο κ. Wiseman.
«Το mRNA είναι το είδος RNA που παράγεται κατά την αντιγραφή εντολών από το DNA σε μια διαδικασία που ονομάζεται μεταγραφή, οπότε το να πούμε ότι αυτό είναι ιικό mRNA είναι ανακριβές».
«Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι, στον πυρήνα, mRNA, modRNA, saRNA, κ.λπ.—όλα αυτά είναι γονιδιακές θεραπείες και όλα σχετίζονται με τη γενετική χειραγώγηση», έγραψε ο κ. Renz σε ένα πρόσφατο άρθρο του στο Substack.
«Το να υποδηλώνει κανείς ότι αυτό είναι υψηλού κινδύνου, απλά υποτιμά το τι κάνουμε....
Δεν έχουμε ιδέα τι κάνουμε και όμως συνεχίζουμε να προσπαθούμε να ελέγξουμε αυτά τα γονίδια».

Η Pfizer χρησιμοποιεί γονιδιακή θεραπεία τροποποιημένου RNA για την ανάπτυξη και άλλων εμβολίων

Ο κ. Renz είπε στους The Epoch Times ότι η Pfizer δεν χρησιμοποιεί μόνο το modRNA για τα εμβόλια COVID-19, αλλά επίσης αξιοποιεί την τεχνολογία γονιδιακής θεραπείας για την παραγωγή εμβολίων και θεραπειών αυτοενισχυόμενων mRNA (saRNA).
«Μαζί με το modRNA, ο ιστότοπος της Pfizer αναφέρει επίσης το saRNA (αυτοενισχυόμενο RNA) και πολλές άλλες εργαστηριακές τεχνολογίες RNA», είπε.
«Ανακαλύψαμε ότι αναπτύσσονται διάφορες τεχνολογίες RNA για διάφορες χρήσεις και αυτές οι τεχνολογίες, μαζί με νέες επικουρικές εξελίξεις, μπορούν να επιτρέψουν την εισαγωγή προϊόντων γονιδιακής θεραπείας στα τρόφιμα, στον αέρα (εμβόλια σε σπρέι) και ακόμη και σε τοπικά προϊόντα».
Σύμφωνα με την Pfizer, το saRNA είναι μια πλατφόρμα που χρησιμοποιεί ένα πολύ μεγαλύτερο μόριο που κωδικοποιεί το αντιγόνο που μας ενδιαφέρει και τέσσερις επιπλέον πρωτεΐνες, επιτρέποντας στο κύτταρο να δημιουργήσει περισσότερα αντίγραφα του mRNA, με αποτέλεσμα περισσότερη πρωτεΐνη να εκφράζεται από μικρότερη δόση.
Η Pfizer δηλώνει ότι επί του παρόντος χρησιμοποιεί αυτήν την τεχνολογία γονιδιακής θεραπείας για την ανάπτυξη εμβολίων συνδυασμού γρίπης, έρπητα ζωστήρα και αναπνευστικού.
pfizer.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης