Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μόνο του ένα ρωσικό Su 34 κατέστρεψε ολόκληρο σύστημα αεράμυνας της Ουκρανίας – «Τρύπα» 75 χιλιομέτρων προκάλεσε το μοιραίο πλήγμα

Μόνο του ένα ρωσικό Su 34 κατέστρεψε ολόκληρο σύστημα αεράμυνας της Ουκρανίας – «Τρύπα» 75 χιλιομέτρων προκάλεσε το μοιραίο πλήγμα
Καίριο πλήγμα στην εξασθενημένη ουκρανική αεράμυνα
Σχετικά Άρθρα
Μόνο του ένα ρωσικό μαχητικό - βομβαρδιστικό Sukhoi Su-34 κατέστρεψε ένα ολόκληρο ουκρανικό σύστημα αεράμυνας εκτοξεύοντας έναν κατευθυνόμενο πύραυλο αέρος-εδάφους στο Zeleny Gai στη νότια Ουκρανία, σύμφωνα με το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας (RuMoD).
«Ένας σταθμός διοίκησης και ελέγχου, ένας σταθμός ραντάρ και δύο εκτοξευτές του S-300PS», το σύστημα πυραύλων εδάφους-αέρος (SAM) καταστράφηκαν στο χτύπημα, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Η καταστροφή ενός ολόκληρου συστήματος αχρηστεύει την ουκρανική αεράμυνα σε ακτίνα 75 χιλιομέτρων.

Τεράστια έκρηξη

Το χτύπημα με τον πύραυλο προκάλεσε μια τεράστια έκρηξη, η οποία υποδηλώνει ότι επλήγησαν κρυφά όπλα, δεξαμενές καυσίμων ή εφεδρικοί πύραυλοι για τους εκτοξευτές.
«Η περιοχή θέσης αεράμυνας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας (AFU) εντοπίστηκε και καταστράφηκε από μαχητικά βομβαρδιστικά Su-34 των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων με πλήγματα ακριβείας χρησιμοποιώντας κατευθυνόμενους πυραύλους». Συνεχόμενα πλήγματα

Αξίζει να σημειωθεί ότι άλλο ένα σύστημα αεράμυνας καταστράφηκε επίσης από ρωσικούς κατευθυνόμενους πυραύλους στην ίδια περιοχή στα μέσα Αυγούστου σύμφωνα video του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.
Αυτό το video έδειξε ένα παρόμοιο κομμάτι γης να καταγράφεται από ένα drone.
Τρεις εκρήξεις σημειώθηκαν στη συνέχεια γρήγορα, πράγμα που σημαίνει ότι τρία πλήγματα σάρωσαν την περιοχή το ένα μετά το άλλο.
Το Su-34 εκμεταλλεύεται τη μεγάλη ικανότητα που διαθέτει για πλήγματα σε χερσαίους στόχους, γράφουν οι Eurasian Times
Μπορεί να πλήξει «συγκεντρώσεις ανθρώπινου δυναμικού», «προσωρινά σημεία ανάπτυξης», «αποθήκες πυρομαχικών» και «αποθεματικές συγκεντρώσεις των AFU» με τη διεξαγωγή «επιθέσεων με πυραύλους και βομβαρδισμούς» με «κατευθυνόμενα πυρομαχικά».
Το Su-34 είναι ο βασικός πυλώνας κρούσης της Ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας που χρησιμοποιεί πυρομαχικά μεγάλου βεληνεκούς χωρίς να εισέρχονται εντός της εμβέλειας των ικανών συστημάτων αεράμυνας.
Την 1η Ιουνίου, η Ρωσική Πολεμική Αεροπορία παρέλαβε μια νέα παρτίδα Su-34 από την United Aircraft Corporation (UAC). Βασισμένο στο μαχητικό εναέριας υπεροχής Sukhoi Su-27 Flanker, το αεροσκάφος είναι σχεδιασμένο για εναέριο πόλεμο και βομβαρδιστικές αποστολές.
Στο ρύγχος του Su-34 έχει τοποθετηθεί ένα εξελιγμένο, πολλαπλών λειτουργιών ραντάρ φάσης με δυνατότητες παρακολούθησης και αποφυγής εδάφους.
34_2.jpg

Πόλεμος φθοράς

Το μοιραίο πλήγμα έρχεται σε μία χρονική στιγμή, κατά την οποία γενική είναι η πεποίθηση ότι η ουκρανική αντεπίθεση απέτυχε καθώς παρήγαγε σημαντικά στρατηγικά αποτελέσματα.
Από την άλλη η Ρωσία συνεχίζει τον πόλεμο φθοράς, χωρίς να χρειάζεται να αναλάβει κάποια σημαντική επιθετική ενέργεια.
Η Ρωσία φθείρει το ουκρανικό ανθρώπινο δυναμικό και στρατιωτικό εξοπλισμό εκμεταλλευόμενη την ισχυρή αμυντική βιομηχανία της που έχει αναπληρώσει άνετα όλα τα χαμένα στρατιωτικά της είδη.
Ενισχύει επίσης τα μετόπισθεν στο μέγιστο δυνατό βαθμό εκπαιδεύοντας περίπου 300.000 επιπλέον άνδρες.
Έτσι, η Ρωσία φαίνεται έτοιμη να αποκρούσει κάθε εχθρική πρόοδο κάτω από οποιοδήποτε πιθανό σενάριο.
Αυτό υποδηλώνει μόνο ότι ο ρωσικός στρατός σχεδιάζει μια μεγάλη επίθεση ενισχύοντας εξαντλητικά τα μετόπισθεν.

Μόνιμη απειλή

Ο ρωσικός στρατός ρίχνει καθημερινά έως και 20 κατευθυνόμενες βόμβες στις ουκρανικές θέσεις στις περιοχές του μετώπου, δήλωσε ο εκπρόσωπος της ουκρανικής πολεμικής αεροπορίας.
«Τα εχθρικά αεροσκάφη είναι ενεργά.
Ο εχθρός αναπτύσσει κατευθυνόμενες βόμβες, οι οποίες μπορούν να διανύσουν δεκάδες χιλιόμετρα (έως και 70).
Ο εχθρός αναπτύσσει 10-15, και μέχρι 20, τέτοιες βόμβες κάθε μέρα κατά μήκος ολόκληρης της γραμμής επαφής που ρίχνονται από αεροσκάφη Su-35 και Su-34 εκτός του βεληνεκούς των συστημάτων αεράμυνας μας.
Αυτή είναι μια απειλή για εμάς και πρέπει να απαντήσουμε επειγόντως», δήλωσε ο Yurii Ihnat, εκπρόσωπος της Πολεμικής Αεροπορίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.
Είπε ακόμη ότι, προς το παρόν, ο ουκρανικός στρατός δεν διαθέτει τον εξοπλισμό που θα επέτρεπε στις δυνάμεις του να ανταποκριθούν αποτελεσματικά σε αυτή την απειλή.

russias.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης