Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απειλεί και πάλι η ECOWAS τον Νίγηρα αλλά και ζητά συνάντηση σε …ουδέτερο έδαφος

Απειλεί και πάλι η ECOWAS τον Νίγηρα αλλά και ζητά συνάντηση σε …ουδέτερο έδαφος
«Δεν έχουμε δει κανένα συγκεκριμένο βήμα από την πλευρά του στρατού και δεν θα περιμένουμε ατελείωτα», προειδοποίησε η ECOWAS
Η Οικονομική Κοινότητα των Δυτικοαφρικανικών Κρατών (ECOWAS) πρότεινε στους κινηματίες του Νίγηρα που έχουν επικεφαλής τον στρατηγό Abdourahamane Tchiani, να συναντηθούν σε ουδέτερο μέρος, όπως δήλωσε την Κυριακή (27/8/2023) ο Επίτροπος Πολιτικών Υποθέσεων της ECOWAS Abdel-Fatau Musah.
«Προτείναμε στους ηγέτες του στρατιωτικού συμβουλίου του Νίγηρα να συναντηθούν μαζί μας σε ουδέτερο μέρος», είπε σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι Al Jazeera.
Είπε ακόμα ότι η ECOWAS ζήτησε επίσης από τους αντάρτες να απελευθερώσουν τον έκπτωτο πρόεδρο Mohamed Bazoum ως χειρονομία καλής θέλησης.
«Δεν βιαζόμαστε να επιλέξουμε μια στρατιωτική επίλυση της κρίσης στον Νίγηρα», είπε ο Musah.
«Δεν έχουμε δει κανένα συγκεκριμένο βήμα από την πλευρά του στρατού και δεν θα περιμένουμε ατελείωτα», προειδοποίησε.

Η ανατροπή της φιλοδυτικής ηγεσίας

Στα τέλη Ιουλίου, μια ομάδα στρατιωτικών ανταρτών στο Νίγηρα ανέτρεψε τον φιλοδυτικό πρόεδρο Bazoum.
Στη συνέχεια ίδρυσαν το Εθνικό Συμβούλιο για τη Διασφάλιση της Πατρίδας (Conseil national pour la sauvegarde de la patrie, CNSP), με επικεφαλής τον στρατηγό Abdourahmane Tchiani, για να διοικήσει τη χώρα.
Η Οικονομική Κοινότητα των Κρατών της Δυτικής Αφρικής  ανέστειλε τη συμμετοχή του Νίγηρα στον οργανισμό και επέβαλε σκληρές κυρώσεις στη χώρα.
Εκτός από αυτό, οι ηγέτες της ECOWAS ζήτησαν από τους αντάρτες να αφήσουν ελεύθερο τον Bazoum και προειδοποίησαν για στρατιωτική επίλυση της κατάστασης εάν δεν αφεθεί ελεύθερος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης