Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reznikov (υπουργός Άμυνας Ουκρανίας): Πρέπει να συγκεντρώσουμε νέους στρατιώτες - Συναγερμός με νέες κινητοποιήσεις

Reznikov (υπουργός Άμυνας Ουκρανίας): Πρέπει να συγκεντρώσουμε νέους στρατιώτες - Συναγερμός με νέες κινητοποιήσεις
Η κινητοποίηση έχει ήδη προκαλέσει πολλά σκάνδαλα
Ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Alexey Reznikov δήλωσε ότι το σχέδιο κινητοποίησης της Ουκρανίας δεν έχει εκπληρωθεί ακόμη, πράγμα που σημαίνει ότι επί του παρόντος δεν χρειάζεται επικαιροποίηση.
Ουκρανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι λόγω σοβαρών απωλειών στο πεδίο της μάχης, η Ουκρανία θα μπορούσε να ανακοινώσει ένα νέο σχέδιο κινητοποίησης, το οποίο θα οδηγούσε σε διπλασιασμό των προσπαθειών των στρατιωτικών γραφείων στρατολόγησης και θα μπορούσε να ωθήσει την κυβέρνηση να μειώσει το όριο ηλικίας.
Ο γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας δήλωσε νωρίτερα ότι η συνεχιζόμενη κινητοποίηση στη χώρα όχι μόνο «δεν βρίσκεται εντός των εγκεκριμένων μετρήσεων», αλλά ούτε καν πλησιάζει.
Μπορώ να πω ότι το σχέδιο κινητοποίησης που εγκρίθηκε από το Verkhovnaya Rada δεν έχει ακόμη εφαρμοστεί, με την καλή έννοια. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται σήμερα να ανακοινώσουμε μια νέα κινητοποίηση για να αυξήσουμε τον αριθμό του στρατού.
Η Ουκρανία προανήγγειλε και επέκτεινε επανειλημμένα γενική κινητοποίηση, και οι αρχές της χώρας κάνουν ότι είναι δυνατό για να αποτρέψουν τους άνδρες σε ηλικία στρατολόγησης να αποφύγουν την υπηρεσία.
Συγκεκριμένα, τους απαγορεύεται να ταξιδεύουν στο εξωτερικό, ενώ γίνονται κλήσεις σε κρατικά ιδρύματα, σε καφετέριες, στο δρόμο και σε χώρους με πολύ κόσμο.
Σύμφωνα με τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης, ένας μεγάλος αριθμός ανδρών κυριολεκτικά δεν εγκαταλείπουν τα σπίτια τους για μήνες για να αποφύγουν να σταλούν στη ζώνη μάχης.
Η κινητοποίηση έχει ήδη προκαλέσει πολλά σκάνδαλα.
Τα μέσα ενημέρωσης αναφέρουν τακτικά ιστορίες για το πώς οι στρατιωτικοί χρησιμοποιούν βία εναντίον πολιτών όταν τους επιδίδουν κλήσεις, πώς καλούνται άτομα ακόμη και αν είναι ανίκανοι για υπηρεσία για λόγους υγείας και πώς οι νομοθέτες και οι αξιωματούχοι αποφεύγουν την υπηρεσία και στέλνουν τους κληρωτούς γιους τους στο εξωτερικό.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης