Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μα τι τρώμε; Η «επιστροφή» του Pink Slime ως υποπροϊόν κρέατος στο ζαμπόν προκαλεί τριγμούς - Το viral βίντεο

Μα τι τρώμε; Η «επιστροφή» του Pink Slime ως υποπροϊόν κρέατος στο ζαμπόν προκαλεί τριγμούς - Το viral βίντεο
Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε το 2022 στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό The BMJ, διαπίστωσε ότι τα επεξεργασμένα και υπερεπεξεργασμένα κρέατα, όπως το ζαμπόν, το μπέικον, το σαλάμι, τα χοτ ντογκ, το μοσχαρίσιο κρέας και το κορν, μπορούν να αυξήσουν σημαντικά τον κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου
Θα σας συνιστούσαμε να μην δείτε το βίντεο όπως εμείς... αλλά είναι ωφέλιμο να γνωρίζουμε τι στο καλό προσθέτουμε στο στομάχι με τα επεξεργασμένα τρόφιμα.. Μέχρι τώρα, πολλοί από εμάς θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι σε κάποιο σημείο, εν αγνοία μας έχουν καταβροχθίσει το αποκαλούμε κρέας "ροζ slime".
Αυτός ο γαστρονομικός... τρόμος ταρακούνησε την επικαιρότητα για πρώτη φορά τους New York Times το 2009 και αρκετές άλλες φορές τα τελευταία χρόνια.
"Αμερικανικές αλυσίδες γρήγορου φαγητού χρησιμοποιούν φύκια, σόγια και ακόμη και ξύλο για να αυξήσουν τα στοιχεία του μενού.
" Η ροζ... λάσπη (επίσης γνωστό ως άπαχο βοδινό κρέας με λεπτή υφή ή LFTB είναι ένα υποπροϊόν κρέατος που χρησιμοποιείται ως πρόσθετο τροφίμων στον κιμά και το βόειο κρέας.
Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε το 2022 στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό The BMJ, διαπίστωσε ότι τα επεξεργασμένα και υπερεπεξεργασμένα κρέατα, όπως το ζαμπόν, το μπέικον, το σαλάμι, τα χοτ ντογκ, το μοσχαρίσιο κρέας και το κορν, μπορούν να αυξήσουν σημαντικά τον κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου και άλλων ασθενειών στους άνδρες. και ακόμη και αύξηση του πρόωρου θανάτου τόσο σε άνδρες όσο και σε γυναίκες.

Υπεύθυνο για καρκίνους

«Διαπιστώσαμε ότι οι άνδρες στο υψηλότερο πεμπτημόριο κατανάλωσης υπερεπεξεργασμένων τροφίμων, σε σύγκριση με εκείνους στο χαμηλότερο πεμπτημόριο, είχαν 29% υψηλότερο κίνδυνο να αναπτύξουν καρκίνο του παχέος εντέρου», δήλωσε ο συν-πρεσβύτερος συγγραφέας Fang Fang Zhang, κορυφαίος επιδημιολόγος καρκίνου και επικεφαλής του τμήματος επιδημιολογίας διατροφής και επιστήμης δεδομένων στο Friedman School of Nutrition Science and Policy του Πανεπιστημίου Tufts στη Βοστώνη.
Τα αποτελέσματα των υπερεπεξεργασμένων τροφίμων είναι αρκετά προφανή -- κοιτάξτε τον αμερικανικό λαό -- νοσηρά παχύσαρκα και γεμάτα προβλήματα υγείας.
Η γνώση των επιπτώσεων στην υγεία των χημικών ουσιών που βάζουν οι μεγάλες εταιρείες στα τρόφιμα θα πρέπει να αποτελεί εθνική προτεραιότητα -- αλλά δεν είναι φυσικά γιατί το κέρδος... προηγείται.
Αν και δεν θέλουμε να χαλάσουμε το μεσημεριανό σας, το ρόσφατοο viral βίντεο με ροζ slime δημοσιεύτηκε στο TikTok δείχνει μια ανθρώπινη επέμβαση στο ζαμπόν.
Περισσότεροι από 20.000 χρήστες είδαν το βίντεο, με τη συντριπτική τους πλειονότητα να εκφράζει ανησυχία για τον εφοδιασμό τροφίμων της χώρας και να εικάζει πώς οι χημικές ουσίες στα επεξεργασμένα τρόφιμα μπορεί να τους βλάψουν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης