Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καρφιά Zakharova προς Borrell και ΕΕ: Νεοναζιστικές οι απειλές για την διακοπή ιατρικών προμηθειών προς τη Ρωσία

Καρφιά Zakharova προς Borrell και ΕΕ: Νεοναζιστικές οι απειλές για την διακοπή ιατρικών προμηθειών προς τη Ρωσία
Με τις πρακτικές των ναζί εξομοιώνει η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ τις απειλές της ΕΕ για τη διακοπή παροχής φαρμάκων προς τη Ρωσία, μέσω πιθανής επέκτασης των κυρώσεων
Η Μόσχα θεωρεί απαράδεκτες και νεοναζιστικές τις απειλές του Ύπατου Εκπροσώπου της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας Josep Borrell να αφαιρέσει ιατρικές προμήθειες από τον ρωσικό λαό, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova στο πλαίσιο καθιερωμένης ενημέρωσης.
"Οι κυρώσεις και οι περιορισμοί της ΕΕ είναι πάνω από όλα ένα όργανο εκφοβισμού και εκβιασμού. Θεωρούμε απαράδεκτες αυτές τις νέες άμεσες απειλές κατά των Ρώσων από τον Borrell", τόνισε η διπλωμάτισσα, σχολιάζοντας τα σχόλια του κορυφαίου διπλωμάτη της ΕΕ ότι η Ευρώπη δεν έχει θεσπίσει ακόμη περιορισμούς στις προμήθειες φαρμακευτικών προϊόντων, τροφίμων και ιατρικού εξοπλισμού προς τη Ρωσία.
"Ίσως, θα έπρεπε να του θυμίσουμε την πολιορκία του Λένινγκραντ; Οι Ναζί είχαν την ίδια λογική - στερήστε τους ανθρώπους από φαγητό και δείτε τους να πεθαίνουν στην πόλη. Τι είδους επανάληψη της εγκληματικής ναζιστικής λογικής στο επίπεδο της ηγεσίας της ΕΕ είναι Αυτό; <…> Είναι απλώς μια εκδήλωση νεοναζισμού», τόνισε η Zakharova.
Αυτή τη φορά, ο Borrell προσπαθεί να πείσει τον εαυτό του ότι οι αντιρωσικές κυρώσεις λειτουργούν «ακριβώς εναντίον της Ρωσίας», σημείωσε η εκπρόσωπος του Ρωσικού ΥΠΕΞ.
«Αυτός ο ευσεβής πόθος είναι μάταιος. Αυτοί οι οικονομικοί υπολογισμοί που ετοίμασαν οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι για τον Μπορέλ είναι μια προσπάθεια δυτικών σπιν γιατρών να δημιουργήσουν την ψευδαίσθηση ότι η Ρωσία είναι αδύναμη για το ανυποψίαστο κοινό» κατέληξε κατά την τοποθέτηση της σε καθιερωμένη ενημέρωση του τύπου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης