Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιράν: Αποτυχημένη η απόπειρα σαμποτάζ του Ισραήλ - Καταγγελία για δολιοφθορά σε βαλλιστικούς πυραύλους

Ιράν: Αποτυχημένη η απόπειρα σαμποτάζ του Ισραήλ - Καταγγελία για δολιοφθορά σε βαλλιστικούς πυραύλους
Από την πλευρά του, το πολιτικό γραφείο του ισραηλινού πρωθυπουργού αρνήθηκε να σχολιάσει τον ισχυρισμό της Τεχεράνης
Το Ιράν κατήγγειλε σήμερα (31/8) το Ισραήλ ότι προσπαθεί να σαμποτάρει τον τομέα των πυραύλων του μέσω ελαττωματικών ξένων εξαρτημάτων που θα μπορούσαν να εκραγούν.
Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας του Ιράν, Mehdi Farahi κατηγόρησε επίσης ότι εχθρικοί πράκτορες είχαν προσπαθήσει «να βάλουν ένα εκρηκτικό και μη ανιχνεύσιμο κύκλωμα» μέσα σε πυραύλους.
Από την πλευρά του, το πολιτικό γραφείο του ισραηλινού πρωθυπουργού αρνήθηκε να σχολιάσει τον ισχυρισμό της Τεχεράνης, αν και έρχεται εν μέσω μιας πολυετούς προσπάθειας τόσο από το Ισραήλ όσο και από τις Ηνωμένες Πολιτείες να «παρενοχλήσουν» το οπλικό πρόγραμμα του Ιράν.
Ρεπορτάζ της ιρανικής κρατικής τηλεόρασης ανέφερε επίσης ότι τα εν λόγω εξαρτήματα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν στο εκτεταμένο οπλοστάσιο μη επανδρωμένων αεροσκαφών του Ιράν, που κατέχει σημαίνουσα θέση στις εξαγωγές εξοπλισμών από την Τεχεράνη, ιδίως από το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία κι εντεύθεν.
Ειδικότερα, το ρεπορτάζ της κρατικής τηλεόρασης περιέγραψε την φερόμενη ισραηλινή επιχείρηση ως «μία από τις μεγαλύτερες απόπειρες δολιοφθοράς» που είχε δει ποτέ το Ιράν.
Κατηγόρησε, δε, τους πράκτορες της ισραηλινής Μοσάντ ότι προμήθευαν τα ελαττωματικά εξαρτήματα, τα οποία η έκθεση περιέγραψε ως «συνδετήρες» χαμηλής τιμής.
Πλάνα που μεταδόθηκαν από την κρατική τηλεόραση έδειξαν τα φερόμενα εξαρτήματα, να εκτινάσσονται στον αέρα, σαν να επηρεάζονται από εκρηκτική ύλη.
Τα κομμάτια που εμφανίζονται στο τηλεοπτικό ρεπορτάζ φάνηκαν να είναι στρατιωτικού τύπου, υψηλής πυκνότητας κυκλικοί ηλεκτρικοί «σύνδεσμοι».
Τέτοιοι σύνδεσμοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την προσάρτηση ηλεκτρονικών εξαρτημάτων ενός πυραύλου ή ενός drone και να διοχετεύουν τόσο ηλεκτρισμό όσο και σήματα.
Βίντεο που κυκλοφόρησε στο παρελθόν από το Ιράν έδειχνε επιστήμονες πυραύλων να εργάζονται με παρόμοια εξαρτήματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης