Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ξέφυγαν οι Ουκρανοί: Πρόσθεσαν την Pepsi και τη Mars στη λίστα με τους διεθνείς χορηγούς του πολέμου

Ξέφυγαν οι Ουκρανοί: Πρόσθεσαν την Pepsi και τη Mars στη λίστα με τους διεθνείς χορηγούς του πολέμου
Οι Ουκρανοί εξακολουθούν να επιτίθενται σε πολυεθνικές εταιρείες, που απλώς επιχειρούν με γνώμονα το κέρδος
Σχετικά Άρθρα
Πλήρης παράνοια από τις ουκρανικές αρχές εναντίον μεγάλων πολυεθνικών επιχειρήσεων, που απλώς συνεχίζουν τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες στη Ρωσία, λόγω κέρδους.
Όπως κάνουν δηλαδή όλες οι επιχειρήσεις ανά τον καπιταλιστικό κόσμο.
Το Εθνικό Γραφείο Καταπολέμησης της Διαφθοράς της Ουκρανίας (NABU) αποφάσισε να καταχωρίσει τη Mars και την PepsiCo ως «χορηγούς πολέμου» για τη συνέχιση της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας στη Ρωσία.
«Η NABU έχει βάλει δύο από τις μεγαλύτερες εταιρείες τροφίμων στον κόσμο, την PepsiCo και την Mars, στη λίστα των διεθνών χορηγών του πολέμου.
Παρά τις δηλώσεις για μείωση των δραστηριοτήτων τους, διακοπή της διαφήμισης και της παραγωγής των προϊόντων τους, συνεχίζουν να βρίσκονται στη Ρωσία», αναφέρει το γραφείο στο κανάλι του στο Telegram.
Η NABU κατηγόρησε αυτές τις εταιρείες, οι οποίες παράγουν γλυκά, πατατάκια και ανθρακούχα ποτά, ιδίως με τα εμπορικά σήματα Lay's, Pepsi, Sandora, Snickers, M&M's, Twix και Mirinda, ότι «δεν επέλεξαν πλευρά» στη σύγκρουση στην Ουκρανία.

Όλες οι εταιρείες…χορηγοί του πολέμου

Νωρίτερα, οι Ουκρανοί έθεσαν στη μαύρη λίστα τον αυστριακό τραπεζικό όμιλο Raiffeisen Bank, την αμερικανική εταιρεία Procter&Gamble, τον γαλλικό γίγαντα οικιακών ειδών Leroy Merlin, την ComNav Technology, το Liberian International Ship & Corporate Registry, τη γαλλική αλυσίδα σούπερ μάρκετ Auchan, την ουγγρική τράπεζα OTP, την εταιρεία ποτών Bacardi, τον όμιλο εταιρειών της Κίνας Alibaba στην οποία ανήκει η διαδικτυακή πλατφόρμα συναλλαγών Aliexpress, καθώς και δύο εταιρείες καπνού - την Philip Morris της Αμερικής και την Japan Tobacco της Ιαπωνίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης