Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Σε ... live μετάδοση η δίκη του Trump - Εγκρίνουν την κάλυψη οι δικηγόροι του

ΗΠΑ: Σε ... live μετάδοση η δίκη του Trump - Εγκρίνουν την κάλυψη οι δικηγόροι του
«Είμαι πεπεισμένος ότι η διοίκηση Biden δεν θέλει ο αμερικανικός λαός να δει τον Trump να δικάζεται» δήλωσε ο δικηγόρος του Trump
Ο δικαστής της κομητείας Fulton, Scott McAfee, ανακοίνωσε ότι η υπόθεση της παρέμβασης στις εκλογές του πρώην προέδρου Donald Trump θα μεταδοθεί ζωντανά για παρακολούθηση από το κοινό.
Ειδικότερα, ο δικαστής McAfee είπε ότι θα επιτρέψει ένα streaming στο YouTube με όλες τις ακροάσεις που σχετίζονται με την υπόθεση και τις δίκες από την έρευνα.
Ο πρώην πρόεδρος δικάζεται για φερόμενο σχέδιο ανατροπής των προεδρικών εκλογών της Georgia το 2020.
Επιπλέον, η ζωντανή μετάδοση θα γίνεται από το δικαστήριο και θα υπάρχει δυνατότητα κάλυψης για τηλεόραση και ραδιόφωνο.
Θα επιτρέπεται επίσης και η φωτογράφηση.
Αυτή η εξέλιξη έρχεται αφού ο 45ος πρόεδρος δήλωσε αθώος στην υπόθεση και παραδόθηκε την περασμένη εβδομάδα στη φυλακή της κομητείας Fulton.
Ο Donald Trump και άλλοι 18 κατηγορούμενοι κατηγορήθηκαν για φερόμενη παρέμβαση στην προσπάθεια ανατροπής των εκλογικών αποτελεσμάτων του 2020 στο Peach State.
Συνολικά ο υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων χει κατηγορηθεί για 13 κακουργήματα.
Έτσι, αυτή θα είναι η πρώτη δικαστική διαδικασία που εμπλέκει τον Trump, κατά την οποία οι κάμερες θα μπορέσουν να απαθανατίσουν πλήρως τη διαδικασία.
Άλλωστε οι νόμοι της πολιτείας της Τζόρτζια επιτρέπουν τις κάμερες στις αίθουσες των δικαστηρίων, εφόσον αυτές δεν παρεμποδίζουν τις δικαστικές διαδικασίες.
Όταν ρωτήθηκε για τις κάμερες στην αίθουσα του δικαστηρίου, ο δικηγόρος του Trump, John Lauro, είπε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι οι κάμερες στο δικαστήριο θα ήταν «μια χαρά».
«Προσωπικά θα ήθελα πολύ να το δω αυτό», είπε ο Lauro σε συνέντευξή του στο Fox News, προσθέτοντας: «Είμαι πεπεισμένος ότι η διοίκηση Biden δεν θέλει ο αμερικανικός λαός να δει τον Trump να δικάζεται».
Κατά τη διάρκεια της αγωγής του Trump στη Νέα Υόρκη τον Απρίλιο, ορισμένοι φωτογράφοι επετράπη να εισέλθουν στην αίθουσα του δικαστηρίου λίγα λεπτά πριν από την έναρξη της ακρόασης.
Στη Νέα Υόρκη, ο Trump είχε κατηγορηθεί για φερόμενη παραποίηση επιχειρηματικών αρχείων που σχετίζονται με πληρωμές για απόκρυψη επιζήμιων πληροφοριών πριν από τις εκλογές του 2016.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης