Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έκτη σε εισόδημα αγροτική καλλιέργεια των ΗΠΑ η μαριχουάνα - Έφερε έσοδα 5 δισ. δολάρια στους παραγωγούς

Έκτη σε εισόδημα αγροτική καλλιέργεια των ΗΠΑ η μαριχουάνα - Έφερε έσοδα 5 δισ. δολάρια στους παραγωγούς
Για το Νιου Τζέρσεϊ, την Αλάσκα και τη Μασαχουσέτη, η μαριχουάνα είναι η πρώτη σε απόδοση καλλιέργεια
Σχετικά Άρθρα
Σύμφωνα με την Έκθεση Leafly Cannabis Harvest 2022, η μαριχουάνα έγινε η έκτη σε έσοδα καλλιέργεια στις Ηνωμένες Πολιτείες με αξία 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, μετά το καλαμπόκι, τη σόγια, το σανό, το σιτάρι και το βαμβάκι.
Ο υπολογισμός περιλαμβάνει μόνο τις καλλιέργειες των αμερικανικών Πολιτειών όπου η μαριχουάνα είναι νόμιμη, οι σπόροι της πωλούνται υπό κρατική εποπτεία και αποκλείει την παραγωγή στις Πολιτείες όπου η μαριχουάνα καλλιεργείται μόνο για ιατρική χρήση.
Η Katharina Buchholz της Statista αναφέρει ότι το 2022 σημειώθηκε συγκομιδή κάνναβης 2.834 μετρικών τόνων, αύξηση 24% από το 2021.
Οι αμερικανικές Πολιτείες που που έχουν νομιμοποιήσει τη μαριχουάνα είναι 23, μόνο 15 είχαν ως πέρσι επιτρέψει το άνοιγμα καταστημάτων λιανικής, κυρίως λόγω των αντιδράσεων στη νομιμοποίηση της μαριχουάνας που το 2021 είχαν επηρεάσει εννέα Πολιτείες.
Οι 15 πολιτείες όπου η μαριουάνα πωλείται νομίμως στη λιανική συνδέονται με περισσότερες από 13.000 ενεργές και νόμιμες φάρμες κάνναβης, σύμφωνα με το Leafly.

μαρι2.PNG

Σημαντική καλλιέργεια για πολλές Πολιτείες

Η Καλιφόρνια έχει το μεγαλύτερο μερίδιο στη συγκομιδή, παράγοντας μαριχουάνα σε αξία χονδρικής 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων, ακολουθούμενη από το Κολοράντο με 687 εκατομμύρια δολάρια, το Μίσιγκαν με 551 εκατομμύρια δολάρια και το Όρεγκον με 500 εκατομμύρια δολάρια.
Σε αξίες χονδρικής καλλιέργειας μεταξύ 124 και 362 εκατομμυρίων δολαρίων, η μαριχουάνα ήταν επίσης η νούμερο ένα συγκομιδή σε μετρητά στο Νιου Τζέρσεϊ, την Αλάσκα και τη Μασαχουσέτη.
Πάντως όπως σημειώνει το Leafly επέκρινε ότι παρά τον εξέχοντα ρόλο της στο αγροτικό εισόδημα, οι καλλιέργειες μαριχουάνας δεν καταγράφονται στα στατιστικά στοιχεία της Υπηρεσίας Γεωργίας των ΗΠΑ, δεν θεωρούνται γενικά γεωργικά προϊόντα, γεγονός που οδηγεί τους καλλιεργητές μαριχουάνας να πληρώνουν υψηλότερους φόρους, να μην λαμβάνουν αποζημιώσεις για φυσικές καταστροφές και συχνά να δυσκολεύονται να βρουν επαρκή χρηματοδότηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης