Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία ετοιμάζεται για πόλεμο με ΗΠΑ, ΝΑΤΟ – Οπλίζει τα Su 57 με πυραύλους εμβέλειας 300 χιλιομέτρων, στόχος τα AWACS

Η Ρωσία ετοιμάζεται για πόλεμο με ΗΠΑ, ΝΑΤΟ – Οπλίζει τα Su 57 με πυραύλους εμβέλειας 300 χιλιομέτρων, στόχος τα AWACS
Η ταχεία ανάπτυξη νέων πυραύλων και κινητήρων για το Su-57 υποδηλώνει ότι η Ρωσία προετοιμάζεται για έναν πόλεμο με το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ, καθώς συνεχίζουν να εξοπλίζουν την Ουκρανία
Σχετικά Άρθρα
Πυρετώδεις προετοιμασίες στη Ρωσία για το ενδεχόμενο μίας στρατιωτικής αναμέτρησης με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ.
Το μαχητικό αεροσκάφος Su - 57 πέμπτης γενιάς σύντομα θα εξοπλιστεί με πυραύλους που μπορούν να πλήξουν στόχους σε βεληνεκές 300 χιλιομέτρων, σύμφωνα με αξιωματούχους της ρωσικής αμυντικής βιομηχανίας.
Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά από αναφορές τον Ιούνιο του 2022 σύμφωνα με τις οποίες τα Su-57 διεξήγαγαν επιχείρηση Καταστολής της Αεράμυνας του Εχθρού/Καταστροφής της Αεράμυνας του Εχθρού (SEAD/DEAD).
Η ταχεία ανάπτυξη νέων πυραύλων και κινητήρων για το Su-57 υποδηλώνει ότι η Ρωσία προετοιμάζεται για έναν πόλεμο με το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ, καθώς συνεχίζουν να εξοπλίζουν την Ουκρανία.

Θα προηγηθεί ρωσική προειδοποίηση

Στρατιωτικοί αναλυτές υποστηρίζουν ότι η Ρωσία σχεδιάζει να πλήξει τα αεροσκάφη έγκαιρης προειδοποίησης και ελέγχου του ΝΑΤΟ, τα γνωστά AWACS.
Ρώσοι αξιωματούχοι εκτιμούν ότι πρόκειται για αναγκαία πλήγματα, καθώς τα αμερικανικά αεροσκάφη είναι αυτά που κατευθύνουν τις επιθέσεις των ουκρανικών drones στις ρωσικές πόλεις.
Τονίζουν μάλιστα πως είναι η μόνη επιλογή που έχει η Ρωσία, προκειμένου να σταματήσει οριστικά την ανάμειξη της Δύσης στην Ουκρανία.
Φυσικά, μια τέτοια επίθεση δεν θα συμβεί αιφνιδιαστικά, αλλά θα προηγηθούν επίσημες προειδοποιήσεις, πιθανώς από τον ίδιο τον πρόεδρο Vladimir Putin.
Αυτό εκφράζει τη σταθερή πρόθεση της Μόσχας για αποτροπή Ευρώπης - ΗΠΑ από την ενεργοποίηση του Άρθρου 5 του ΝΑΤΟ.
Όπου η υλική υποστήριξη των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ προς την Ουκρανία θεωρείται ότι βλάπτει Ρώσους αμάχους στο έδαφός της, η νομιμότητα ενός ρωσικού χτυπήματος ενισχύεται, έχει υποστηριχθεί.
Ένα αποτέλεσμα θα μπορούσε να είναι η διακοπή των στρατιωτικών πτήσεων των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, η έναρξη μιας παρασκηνιακής διαπραγμάτευσης με τη Μόσχα και η συμφωνία για τον τερματισμό του πολέμου.
Εάν οι ΗΠΑ αντεπιτεθούν στρατιωτικά ή συνεχίσουν να υποστηρίζουν την Ουκρανία, η Μόσχα θα πραγματοποιήσει την απειλή της και θα καταρρίψει ένα αεροσκάφος.
Η εισαγωγή πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς μπορεί να καλύψει αυτόν τον σκοπό.

awac.jpg
Νέος πύραυλος εξαιρετικά μεγάλου βεληνεκούς

Σύμφωνα με δημοσίευμα του TASS, που επικαλείται μια ανώνυμη πηγή στο στρατιωτικό-βιομηχανικό συγκρότημα, το μαχητικό Su-57 «πλήττει στόχους σε απόσταση 120 χιλιομέτρων (στον πόλεμο που βρίσκεται σε εξέλιξη) και οι πύραυλοι αεροσκαφών αναμένεται να φτάσουν σύντομα, που θα να είναι σε θέση να χτυπήσει στόχους σε απόσταση έως και 300 χιλιομέτρων.
«Σήμερα, το μαχητικό επιχειρεί σε εμβέλεια 120 χιλιομέτρων.
Σε λίγο, περιμένουν την άφιξη πυραύλων αεροσκαφών για εναέριους στόχους υψηλής ταχύτητας σε απόσταση έως και 300 χλμ.», πρόσθεσε η πηγή.
Αυτός θα μπορούσε να είναι ο πύραυλος αέρος-αέρος RVV-BD/R-37M (AAM), μια προηγμένη παραλλαγή του R-37 που παρουσιάστηκε το 1989.
Είναι ικανός να πλήττει στόχους μεγάλου και χαμηλού ύψους σε βεληνεκές 300 χιλιομέτρων, μπορεί να εκτοξευθεί τόσο από το Su-57 όσο και από το Su-35S.

rocket.png
Τεχνητή Νοημοσύνη

Το Su-57 (Felon, σύμφωνα με την ταξινόμηση του ΝΑΤΟ) είναι ένα ρωσικό πολυλειτουργικό μαχητικό πέμπτης γενιάς
Το αεροσκάφος έχει σχεδιαστεί για να εμπλέκεται σε αεροπορική υπεροχή και πόλεμο αέρος-εδάφους.
Έχει υπερηχητική ταχύτητα πλεύσης, εσωτερικές κρυφές θέσεις όπλων, επίστρωση που απορροφά ραντάρ και τον πιο πρόσφατο εξοπλισμό επί του σκάφους.
Σύμφωνα με ρωσικά μέσα ενημέρωσης στο Su 57 έχουν ενσωματωθεί τεχνολογίες με δυνατότητα Τεχνητής Νοημοσύνης (AI).
«Η τεχνογνωσία των συστημάτων Su-57 του επιτρέπει να αναλάβει ορισμένες από τις λειτουργίες του πιλότου, συμπεριλαμβανομένης της πλοήγησης και της εκπαίδευσης στη χρήση όπλων», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι Eurasian Times.

Su_57_b.jpg
Δημοσίευμα του TASS τον Φεβρουάριο αποκάλυψε ότι τα Su-57 έλαβαν αυτό που έμοιαζε με Τεχνητή Νοημοσύνη-Μηχανική Μάθηση (AI-ML) με δυνατότητα σύντηξης αισθητήρων και σύνδεσης δεδομένων.
Η συσκευή πρόσφερε «έξυπνη υποστήριξη για να βοηθήσει τον πιλότο να αποφασίσει υπό πίεση χρόνου (και) να βοηθήσει τους πιλότους σε ζευγάρι (να) αλληλεπιδράσουν γρήγορα (για τακτικά) καθήκοντα (όπως) τη διανομή στόχων, την επιλογή τροχιάς επίθεσης, τον προσδιορισμό της στιγμής εκτόξευσης του πυραύλου και τις στιγμές της παρέμβασης απέναντι σε έναν εχθρό».
Τον Απρίλιο, η Rostec Corporation, η εταιρεία κατασκευής όπλων της Ρωσίας, από κοινού με την Sukhoi Design Bureau και την United Aircraft Corporation (UAC), υποστήριξε ότι ανέπτυξε ένα σύστημα επικοινωνίας με δυνατότητα AI για το Su-57. «Η Ruselectronics έχει αναπτύξει ενσωματωμένα εργαλεία ψηφιακής επικοινωνίας χρησιμοποιώντας τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης. Θα βελτιώσει την ποιότητα της μεταφοράς πληροφοριών μεταξύ αεροσκαφών και εδάφους», ανέφερε η εταιρεία.
Αναπτύχθηκε από την NPP Polet και λειτουργεί στα βραχέα κύματα. Χρησιμοποιεί τεχνολογία γνωστικού ραδιοφώνου — μια δυναμική μέθοδο προγραμματισμού ή διαμόρφωσης — που επιτρέπει σε ένα σύστημα επικοινωνίας να χρησιμοποιεί τα καλύτερα ασύρματα κανάλια στην περιοχή του, καθιστώντας το απρόσβλητο σε παρεμβολές.
«Ο εξοπλισμός διασφαλίζει την αξιοπιστία της μετάδοσης πληροφοριών λόγω κωδικοποίησης θορύβου, παρεμβολή συμβόλων στο μήνυμα, κοινό συγχρονισμό χρόνου στην επεξεργασία σήματος, δυνατότητα ταυτόχρονης μετάδοσης μηνυμάτων μέσω παράλληλων καναλιών, αύξηση του εύρους σταθερής επικοινωνίας, καθώς και χρήση τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης», ανέφερε περαιτέρω η εταιρεία.

Μπορεί το Su-57 να χρησιμοποιηθεί εναντίον των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ;


Σύμφωνα με το RIA Novosti, το Su-57 χρησιμοποιήθηκε στην Ουκρανία σε μια επιχείρηση Καταστολής της Εχθρικής Αεράμυνας/Καταστροφής Εχθρικής Αεράμυνας (SEAD/DEAD) τον Ιούνιο του 2022 με ασφάλεια μέσα από το ρωσικό έδαφος.
Αυτό υποδηλώνει ότι μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ξανά για έναν τέτοιο ρόλο. Αυτή η επιχείρηση είδε μια πτήση τεσσάρων Su-57 «(συνδυασμένα) σε έναν ενιαίο χώρο πληροφοριών που αύξησε την αποτελεσματικότητα του εντοπισμού και του χτυπήματος στόχων».
Το κουαρτέτο «συνδέθηκε με ένα ενιαίο δίκτυο πληροφοριών για την καταστροφή συστημάτων αεράμυνας μέσω συστημάτων αυτόματης επικοινωνίας, μετάδοσης δεδομένων, πλοήγησης και αναγνώρισης σε πραγματικό χρόνο».
Το Su-57 διαθέτει δύο μεγάλες εσωτερικές θέσεις όπλων τοποθετημένες σε συνδυασμό μεταξύ των κινητήρων και δύο πλαϊνές θέσεις για πυραύλους αέρος-αέρος μικρού βεληνεκούς.
Τα δέκα εσωτερικά και έξι εξωτερικά σκληρά σημεία μπορούν να φέρουν πυραύλους αέρος-αέρος R-74M Archer και R-77M Adder (AAM).
 Μπορούν να φέρουν επίσης πυραύλους αέρος-εδάφους Kh-38M, Kh-31AD και Kh-35U
Η Ρωσία είναι πιθανό να χρησιμοποιήσει το Su-57 για αποστολές κρούσης χερσαίων στόχων σε εχθρικό έδαφος, χωρίς να εισέλθει σε αυτό και χωρίς παράλληλα να εντοπιστεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης