Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουρά για την IPO της Arm από την αμερικανική Big Tech - Στα 47-51 δολ. θα δοθεί κάθε μετοχή - Η πιο ακριβή IPO μετά της Rivian

Ουρά για την IPO της Arm από την αμερικανική Big Tech - Στα 47-51 δολ. θα δοθεί κάθε μετοχή - Η πιο ακριβή IPO μετά της Rivian
H Apple, η Nvidia, η Alphabet, η Advanced Micro Devices Inc, η Intel Corp, η Samsung Electronics, η Cadence Design Systems και η Synopsys έχουν ήδη εγγραφεί ως επενδυτές στην IPO της Arm
Σχετικά Άρθρα
Η Arm Holdings, η σχεδιάστρια τσιπ που ανήκει στην SoftBank Group Corp, σχεδιάζει να ζητήσει από τους επενδυτές να πληρώσουν 47 έως 51 δολάρια για κάθε μετοχή στην αρχική δημόσια προσφορά της (IPO) που έχει προγραμματιστεί για την επόμενη εβδομάδα, αναφέρει δημοσίευμα του Reuters.
Το εύρος τιμών, το οποίο δεν έχει αναφερθεί μέχρι στιγμής, θα επιτρέψει στην Arm να αντλήσει ποσό περί 5 ως 5,4 δισ. δολάρια και θα ανεβάσει την αποτίμησή της σε επίπεδα μεταξύ 50 και 54 δισεκατομμυρίων δολαρίων, καθιστώντας την πιο πολύτιμη εταιρεία που εγγράφεται στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης μετά την εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων Rivian Automotive που είχε προχωρήσει σε δημόσια προσφορά το 2021.
Η SoftBank μπορεί ενδεχομένως να αυξήσει περιατέρω αυτά τα επίπεδα τιμών πριν τη δημόσια προσφορά, εάν η ζήτηση των επενδυτών αποδειχθεί ισχυρή, δήλωσαν οι πηγές, οι οποίες ζήτησαν ανωνυμία επειδή το θέμα είναι εμπιστευτικό.
Τα επίπεδα τιμών που θα θα αναζητηθούν για τις μετοχές της Arm αντιπροσωπεύει μια πτώση από την αποτίμηση των 64 δισεκατομμυρίων δολαρίων κατά την οποία η SoftBank απέκτησε το 25% της εταιρείας από το Vision Fund έναντι ποσού 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων πριν ένα μήνα.
Η πτώση αυτή οφείλεται στην πτώση της ζήτησης για ορισμένα προϊόντα της Arm.
Συγκεκριμένα, για το έτος που έληξε στις 31 Μαρτίου, οι πωλήσεις της Arm μειώθηκαν στα 2,68 δισεκατομμύρια δολάρια, πληγείσες κυρίως από την πτώση στις παγκόσμιες αποστολές smartphone.

Πολύφερνη νύφη η Arm για τη Big Tech

Η Arm έχει ήδη εγγράψει πολλούς από τους μεγάλους πελάτες της και μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας των ΗΠΑ ως επενδυτές στην δημόσια προσφορά της, αναφέρει το Reuters.
Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται η Apple, η Nvidia, η Alphabet, η Advanced Micro Devices Inc, η Intel Corp, η Samsung Electronics, η Cadence Design Systems και η Synopsys.
Το ενδιαφέρον των εταιρειών τροφοδοτείται από την επιθυμία να συσφίξουν τις σχέσεις τους με την Arm πέρα από το απλό εμπορικό επίπεδο προκειμένου να διασφαλίσουν ότι οι ανταγωνιστές τους δεν θα πάρουν τεχνολογικό προβάδισμα, μέσω των τσιπ που σχεδιάζει.
Αυτό συμβαίνει επειδή όλες οι μεγάλες αμερικανικές εταιρείες τεχνολογίας θεωρούν τα σχέδια τσιπ της Arm ως έναν απαραίτητο πόρο καθώς τα χρησιμοποιούν περισσότερες από 260 εταιρείες τεχνολογίας για να παράγουν πάνω από 30 δισεκατομμύρια τσιπ ετησίως, τροφοδοτώντας το 99% των smartphone του κόσμου και τα πάντα, από τους πιο μικροσκοπικούς αισθητήρες έως τους πιο ισχυρούς υπερυπολογιστές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης