Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι ΗΠΑ θα οπλίσουν τα «πιο προηγμένα» πολεμικά πλοία τους με υπερηχητικούς πυραύλους κόστους 154,8 εκατ. δολαρίων

Οι ΗΠΑ θα οπλίσουν τα «πιο προηγμένα» πολεμικά πλοία τους με υπερηχητικούς πυραύλους κόστους 154,8 εκατ. δολαρίων
Το Zumwalt έφτασε πρόσφατα στο Ingalls Shipbuilding στην Pascagoula του Μισισιπή, όπου πρόκειται να υποβληθεί σε διαδικασία εκσυγχρονισμού
Στην αμερικανική ναυπηγική εταιρεία Huntington Ingalls Inc. (HII) ανατέθηκε σύμβαση 154,8 εκατομμυρίων δολαρίων για τον εκσυγχρονισμό του αντιτορπιλικού USS Zumwalt (DDG 1000) του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, εξοπλίζοντας το σκάφος με ένα υπερηχητικό σύστημα πυραύλων.
Το Zumwalt έφτασε πρόσφατα στο Ingalls Shipbuilding στην Pascagoula του Μισισιπή, όπου πρόκειται να υποβληθεί σε διαδικασία εκσυγχρονισμού, συμπεριλαμβανομένης της εγκατάστασης του συμβατικού συστήματος υπερηχητικού πυραύλου Prompt Strike του Πολεμικού Ναυτικού, με αναμενόμενη ημερομηνία ολοκλήρωσης τον Σεπτέμβριο του 2025.
Ο Arlo Abrahamson, εκπρόσωπος της Ναυτικής Δύναμης Επιφανείας, δήλωσε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι αυτές οι βελτιώσεις θα εγγυηθούν ότι το Zumwalt θα παραμείνει μεταξύ των πιο προηγμένων πλοίων στο Ναυτικό των ΗΠΑ.
Η νέα σύμβαση έρχεται μετά από μια συμφωνία σχεδιασμού 10,5 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ που εκδόθηκε τον Ιανουάριο για τον προγραμματισμό της περιόδου εκσυγχρονισμού των αντιτορπιλικών κατευθυνόμενων πυραύλων κατηγορίας Zumwalt, δηλαδή των USS Zumwalt (DDG 1000) και USS Michael Monsoor (DDG 1001).
Η πρώτη πλήρης ανάπτυξη του Zumwalt αναμένεται να πραγματοποιηθεί στα τέλη του 2026 ή τους πρώτους μήνες του 2027. Κατά τη διάρκεια αυτής της ανάπτυξης, θα λειτουργήσει υπό τη διοίκηση του 7ου Στόλου των ΗΠΑ και της Διοίκησης Ινδο-Ειρηνικού των ΗΠΑ.
Ωστόσο, νωρίτερα φέτος, το Γραφείο Λογοδοσίας της Κυβέρνησης (GAO) ανέφερε ότι το χρονοδιάγραμμα ανάπτυξης του C-HGB (Συμβατικό Σώμα Υπερηχητικής Γλιστρήματος Προώθησης) στο Zumwalt ενδέχεται να παρουσιάσει καθυστερήσεις λόγω προβλημάτων στη διαδικασία ανάπτυξης του όπλου.
Εάν το υπερηχητικό όπλο δεν προετοιμαστεί για ενσωμάτωση στο DDG 1000 κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης περιόδου συντήρησης που αναφέρθηκε προηγουμένως, μπορεί να ζητηθεί από το Ναυτικό να παρατείνει την προγραμματισμένη περίοδο συντήρησης ή να περιμένει μέχρι την επόμενη καθορισμένη περίοδο για να ενσωματώσει το σύστημα στο πλοίο.

Προσπάθειες του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ για ανάπτυξη υπερηχητικών πυραύλων

Το Πολεμικό Ναυτικό έχει βάλει στόχο την ανάπτυξη υπερηχητικών όπλων στο Zumwalt έως το 2025. Η Lockheed Martin είναι ζωτικής σημασίας για την παροχή στο Πολεμικό Ναυτικό με υπερηχητικούς πυραύλους που μπορούν να ενσωματωθούν στα αντιτορπιλικά κλάσης Zumwalt του Ναυτικού.
Η εταιρεία χρησιμεύει ως ο κύριος ενσωματωτής για το πρόγραμμα υπερηχητικών όπλων, που ονομάζεται «συμβατικό άμεσο χτύπημα στο Ναυτικό και Υπερηχητικό όπλο μεγάλης εμβέλειας στον στρατό».
Παρά το γεγονός ότι και οι δύο υπηρεσίες χρησιμοποιούν ένα τυπικό πυρομαχικό, χρησιμοποιούν διαφορετικούς εκτοξευτές προσαρμοσμένους στις συγκεκριμένες ανάγκες τους. Σε συνεργασία με το Πολεμικό Ναυτικό, ο Στρατός αναπτύσσει ενεργά τον πύραυλο και βρίσκεται σε καλό δρόμο για να επιστρατεύσει το οπλικό σύστημα μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.
Τον Φεβρουάριο, η Lockheed ανακοίνωσε τα σχέδιά της να πραγματοποιήσει πτητικές δοκιμές για έναν εκτοξευτή υπερηχητικών πυραύλων με βάση το πλοίο το 2024.
Σύμφωνα με τη νέα σύμβαση, τα πρωτότυπα διπλά Advanced Gun Systems 155 mm στο αντιτορπιλικό θα αντικατασταθούν με τέσσερις σωλήνες πυραύλων 87 ιντσών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης