Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία υποστηρίζει πως κατέστρεψε 4 στρατιωτικά ουκρανικά σκάφη με πλήρωμα στην Κριμαία - Άλλα δύο drones καταρρίφθηκαν στο Kursk

Η Ρωσία υποστηρίζει πως κατέστρεψε 4 στρατιωτικά ουκρανικά σκάφη με πλήρωμα στην Κριμαία - Άλλα δύο drones καταρρίφθηκαν στο Kursk
Σε ξεχωριστή δήλωση αργά την Κυριακή, το υπουργείο άμυνας γνωστοποίησε πως απέτρεψε επιθέσεις ουκρανικών drones πάνω από το Kursk της Κριμαίας
Η Ρωσία σήμερα (4/9) ανακοίνωσε ότι κατέστρεψε τέσσερα στρατιωτικά σκάφη αμερικανικής κατασκευής που κατευθύνονταν προς τη χερσόνησο της Κριμαίας, την οποία η Μόσχα προσάρτησε το 2014.
«Στις 4 Σεπτεμβρίου 2023, τη νύχτα, στο βορειοδυτικό τμήμα της Μαύρης Θάλασσας, ναυτικά αεροσκάφη του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας κατέστρεψαν τέσσερα ταχύπλοα στρατιωτικά σκάφη που κατασκευάστηκαν από την αμερικανική δύναμη Willard Sea Force και τα οποία μετέφεραν ομάδες πεζοναυτών των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων» ανέφερε σε ανακοίνωση του το Ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Επιπλέον, ανέφερε ότι τα στρατιωτικά σκάφη κατευθύνονταν προς το ακρωτήριο Tarkhankut, το οποίο βρίσκεται στο νοτιοδυτικό τμήμα της χερσονήσου.
Παρόλα αυτά οι ρωσικές αρχές δεν δημιοσίευσαν περισσότερες πληροφορίες για την εικαζόμενη επίθεση.
Εντωμεταξύ σε ξεχωριστή δήλωση αργά την Κυριακή, το υπουργείο γνωστοποίησε πως απέτρεψε επιθέσεις ουκρανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών πάνω από την περιοχή Κουρσκ, καθώς και στην Κριμαία, καταστρέφοντας δύο μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα.
Οι ουκρανικές αρχές δεν έχουν σχολιάσει ακόμη τους ισχυρισμούς και η ανεξάρτητη επαλήθευση των ισχυρισμών είναι δύσκολη λόγω του συνεχιζόμενου πολέμου τόσο στο πεδίο της μάχης όσο και των επικοινωνιακών... εντυπώσεων.
Οι επιθέσεις με drones εντός της Ρωσίας έχουν αυξηθεί δραματικά τους τελευταίους μήνες, ιδίως στη Μόσχα αλλά και στο έδαφος της Ουκρανίας, στην Κριμαία που προσαρτήθηκε από τη Ρωσία, και σε ρωσικές περιοχές που συνορεύουν με την Ουκρανία, με την Μόσχα να κατηγορούν την Ουκρανία ότι βρίσκεται πίσω από αυτές.
Αν και το Κίεβο δεν έχει αναλάβει επισήμως την ευθύνη, ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelenskyy δήλωσε τον Ιούλιο ότι οι επιθέσεις στο ρωσικό έδαφος είναι μια «αναπόφευκτη, φυσική και απολύτως δίκαιη διαδικασία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης