Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Η Κεντρική Τράπεζα δεν αποκλείει το ενδεχόμενο αύξησης των επιτοκίων εντός του Σεπτεμβρίου

Ρωσία: Η Κεντρική Τράπεζα δεν αποκλείει το ενδεχόμενο αύξησης των επιτοκίων εντός του Σεπτεμβρίου
«Οι προπληθωριστικοί κίνδυνοι εξακολουθούν να είναι σημαντικοί. Θα αναθεωρήσουμε την πρόβλεψή μας και μια ενημερωμένη πρόβλεψη θα δημοσιευτεί μετά τη συνεδρίαση της 15ης Σεπτεμβρίου» προαναγγέλει ο αντιπρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας
Λόγω των αυξανόμενων κινδύνων υπέρ του πληθωρισμού, η Τράπεζα της Ρωσίας ενδέχεται να αυξήσει το βασικό επιτόκιο στην προσεχή συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τον Αντιπρόεδρο της ρυθμιστικής αρχής Alexey Zabotkin.
"Οι προπληθωριστικοί κίνδυνοι εξακολουθούν να είναι σημαντικοί. Θα αναθεωρήσουμε την πρόβλεψή μας και μια ενημερωμένη πρόβλεψη θα δημοσιευτεί μετά τη συνεδρίαση της 15ης Σεπτεμβρίου, στην οποία θα βασιστεί η απόφαση. Δεν αποκλείουμε το ενδεχόμενο αύξησης του βασικού επιτοκίου." δήλωσε χαρακτηριστικάο Zabotkin.
Σε παρόμοιο μήκος κύματος κινήθηκε και η διοικητής της Τράπεζας της Ρωσίας Elvira Nabiullina που δήλωσε νωρίτερα ότι η Τράπεζα της Ρωσίας δεν αποκλείει την αύξηση του βασικού επιτοκίου στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σεπτεμβρίου.
«Στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας της Ρωσίας στις 15 Αυγούστου, δώσαμε ένα ουδέτερο μήνυμα. Στην ουσία, σημαίνει τόσο τη δυνατότητα διατήρησης του επιτοκίου αμετάβλητη όσο και τη δυνατότητα αύξησης του προκειμένου να επιτύχουμε τον στόχο μας για πληθωρισμό 4% το 2024. », εξήγησε από την πλευρά της.
Η Nabiullina σημείωσε ότι η μείωση του βασικού επιτοκίου θα ήταν δυνατή εάν ο πληθωρισμός των τιμών επιβραδυνόταν σταθερά.
Είχε προηγηθεί η απόφαση της 15ης Αυγούστου κατά την οποία η Τράπεζα της Ρωσίας είχε αποφασίσει να αυξήσει το βασικό επιτόκιο στο 12% από 8,5% ετησίως σε έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου.
«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας της Ρωσίας αποφάσισε να αυξήσει το βασικό επιτόκιο κατά 350 μονάδες βάσης στο 12% ετησίως από τις 15 Αυγούστου 2023. Η απόφαση αποσκοπεί στον περιορισμό των κινδύνων σταθερότητας των τιμών», δήλωσαν τότε οι αξιωματούχοι της ΤτΡ.
Η επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας της Ρωσίας με κεντρικό επίδικο το βασικό επιτόκιο έχει προγραμματιστεί για τις 15 Σεπτεμβρίου. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης