Διεθνή

Naryshkin (Ρωσία): Οι ΗΠΑ, ο πιο αδυσώπητος εχθρός μας – Οδεύουμε σε έναν πολυπολικό κόσμο

Naryshkin (Ρωσία): Οι ΗΠΑ, ο πιο αδυσώπητος εχθρός μας – Οδεύουμε σε έναν πολυπολικό κόσμο
Εξαιρετικά επικίνδυνος γεωπολιτικός αντίπαλος της Ρωσίας εδώ και αιώνες η Μ. Βρετανία λέει ο Sergei Naryshkin
Οι ΗΠΑ αποτελούν τον πιο αδυσώπητο και τον πιο επικίνδυνο εχθρό της Ρωσίας ενώ η Μ. Βρετανία είναι ένας εξαιρετικά επικίνδυνος γεωπολιτικός μας αντίπαλος εδώ και αιώνες υποστηρίζει ο Sergei Naryshkin, επικεφαλής της υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών της Ρωσίας, ο οποίος εκτιμά πως οδεύουμε σε έναν πολυπολικό κόσμο.
«Μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ, ο «κύριος αντίπαλος», που αδικαιολόγητα αποκαλούνταν «εταίρος» της Ρωσίας, οδήγησε και πάλι την «έρπουσα εκστρατεία» όλων των ετερόκλητων «υαινών» του κόσμου εναντίον της Ρωσίας.
Όλες τους οι αβάσιμες δεσμεύσεις κατέπεσαν.
Το ΝΑΤΟ έφτασε στα σύνορα της Ρωσίας» υποστήριξε ο Naryshkin, τονίζοντας πως τα χρόνια εκείνα, άρχισε η κατάρρευση της ρωσικής οικονομίας, της επιστήμης, των ενόπλων δυνάμεων, του πολιτισμού, ο διαχωρισμός και η αναδιαμόρφωση προηγουμένως φιλικών σοβιετικών δημοκρατιών, ότι απαξιώθηκαν οι ρωσικοί πολιτικοί θεσμοί και ότι εξελισσόταν η φρενήρης ρωσοφοβική προπαγάνδα.
«Η χώρα μας κατάφερε να βγει με τιμή από αυτή την επίθεση, να ενισχύσει τις θέσεις της.
Όμως μέχρι σήμερα οι ΗΠΑ παραμένουν ο πιο επικίνδυνος και ασυμβίβαστος γεωπολιτικός αντίπαλος της Ρωσίας» επισημαίνει ο Naryshkin, αναφέροντας πάντως πως οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες εξακολουθούν να έχουν επαφές με τη CIA καθώς κάτι τέτοιο συνδράμει στη μείωση της έντασης και στην αποφυγή παρεξηγήσεων.

Επικίνδυνη η Μ. Βρετανία

Τα ίδια λόγια χρησιμοποίησε και για τη Μ. Βρετανία, για την οποία είπε, πως ήταν και παραμένει ένας εξαιρετικά επικίνδυνος γεωπολιτικός αντίπαλος της Ρωσίας.
«Μέχρι τις αρχές του 20ου αιώνα, η Μεγάλη Βρετανία ηγούνταν των αντιρωσικών φιλοδοξιών, συμμετείχε ακόμη και σε στρατιωτικές εκστρατείες κατά της χώρας μας - τον πόλεμο του 1853 -56 στην Κριμαία και την Άπω Ανατολή, επεμβάσεις στη Βόρεια Ρωσία το 1918-1920.
Τα νήματα πολλών πολέμων και συγκρούσεων στην Ευρώπη, που εμπλέκουν τη Ρωσία ενάντια στα συμφέροντά της, συχνά οδηγούσαν στο Λονδίνο» επισημαίνει ο Naryshkin.

Πολυπολικός κόσμος

Επιπλέον, ο Naryshkin δηλώνει βέβαιος ότι οδεύουμε σε έναν πολυπολικό κόσμο.
«Η Ρωσία, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, θα πρέπει να συμβάλει σημαντικά στην ανάπτυξη νέων κανόνων αλληλεπίδρασης σε έναν πολυπολικό κόσμο που βασίζεται στις αρχές της ίσης και αδιαίρετης ασφάλειας» λέει ο Naryshkin, επισημαίνοντας πως «μπορώ να πω με σιγουριά πως ο κόσμος θα είναι πολυπολικός».
«Είμαστε μάρτυρες της ευρείας διεκδίκησης της κυριαρχίας από τα κράτη, της αποκατάστασης της ταυτότητας και της ενίσχυσης των κέντρων εναλλακτικής δύναμης απέναντι στη Δύση.
Η Ρωσία σε αυτόν τον κόσμο θα είναι η ίδια, ένας πρωτότυπος πολιτισμός, ένας από τους πόλους σε στρατιωτικό-πολιτικό, οικονομικό και πολιτιστικό επίπεδο» υποστηρίζει ο Naryshkin.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης