Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Η σκιώδης κυβέρνηση μπορεί να δολοφονήσει τον γιο μου» - Απίστευτο ξέσπασμα του πατέρα του Musk - Ο «πόλεμος» με Εβραίους

«Η σκιώδης κυβέρνηση μπορεί να δολοφονήσει τον γιο μου» - Απίστευτο ξέσπασμα του πατέρα του Musk - Ο «πόλεμος» με Εβραίους
Οι δηλώσεις του Erol Musk έρχονται μετά τα λόγια από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ADL Jonathan Greenblatt ότι: «Ο Elon Musk υποκινεί τη βία κατά των Εβραίων ασκώντας μας κριτική».
Μια τιτάνια διαμάχη που άνοιξε, η οποία έχει οδηγηθεί και στις δικαστικές αίθουσες
Σχετικά Άρθρα
Ο πατέρας του Elon Musk, Erol δήλωσε ότι ανησυχεί πάρα πολύ για την ασφάλεια του πρωτότοκου γιου του. Ο 52χρονος δισεκατομμυριούχος είχε αστειευτεί στο παρελθόν ότι θα μπορούσε να «πεθάνει υπό μυστηριώδεις συνθήκες».
Ο 77χρονος πατέρας του Musk, μιλώντας στην «The U.S Sun» ανέφερε ότι τόσο ο ίδιος αυτός όσο και ο γιος του ανησυχούν για το τι θα μπορούσε να του συμβεί. Αντιδρώντας σε πρόσφατο άρθρο του «New Yorker» με τίτλο «Ο κανόνας της σκιάς του Elon Musk», ο Erol δήλωσε: «Πρόκειται για μια σκιώδης κυβέρνηση κατά του Elon».
Ερωτηθείς αν φοβάται ότι η «σκιώδης κυβέρνηση» θα προσπαθήσει να δολοφονήσει τον Elon, απάντησε: «Ναι». Ο Erol, ο οποίος είχε δηλώσει στο παρελθόν ότι προειδοποίησε τον γιο του να ενισχύσει την ασφάλειά του, είπε ότι ο Elon μοιράζεται τον ίδιο φόβο.
Οι δηλώσεις του Erol Musk έρχονται μετά τα λόγια από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ADL Jonathan Greenblatt ότι: «Ο Elon Musk υποκινεί τη βία κατά των Εβραίων ασκώντας μας κριτική».
Μια τιτάνια διαμάχη που άνοιξε, η οποία έχει οδηγηθεί και στις δικαστικές αίθουσες.
Και αναρρωτιόμαστε, υπάρχει κάποια σχέση με τους φόβους που εκφράζει πλέον ανοικτά ο πατέρας του Elon;

Οι νομικές κινήσεις και οι μηνύσεις 

Την ίδια ώρα το άρθρο του «New Yorker» υποστηρίζει ότι «η επιρροή του Musk είναι πιο θρασύδειλη και επεκτατική» από την προηγούμενη «ανάμειξη ολιγαρχικών και άλλων οικονομικών συμφερόντων στην τύχη των εθνών». Το άρθρο δημοσιεύτηκε λίγες ημέρες πριν το Υπουργείο Δικαιοσύνης μηνύσει τη SpaceX του Μασκ για φερόμενη διάκριση στις προσλήψεις εις βάρος των αιτούντων ασύλου και των προσφύγων.
Arg;otera προέκυψε ότι οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς ερευνούν επίσης την εικαζόμενη χρήση κεφαλαίων της εταιρείας από την Tesla για την κατασκευή μιας έπαυλης του Musk στο Τέξας. Οι νομικές κινήσεις έρχονται αφότου ο Joe Biden πρότεινε τον Ιούλιο ότι ο Musk θα μπορούσε να ερευνηθεί για την αγορά του X, πρώην Twitter, με τη βοήθεια ενός ομίλου ετερογενών δραστηριοτήτων της Σαουδικής Αραβίας.
Ο Joe Biden, ερωτηθείς εάν ο Musk αποτελεί απειλή για την εθνική ασφάλεια, είπε: «Η συνεργασία και/ή οι τεχνικές σχέσεις του Elon Musk με άλλες χώρες αξίζει να εξεταστούν. Είτε κάνει κάτι ακατάλληλο είτε όχι, δεν το προτείνω. Προτείνω ότι αξίζει να τους δούμε και αυτό είναι το μόνο που θα πω. Υπάρχουν πολλοί τρόποι».
Ο Elon Musk έχει εξοργίσει τους επικριτές από τότε που ανέλαβε το Twitter τον περασμένο Νοέμβριο. Κατηγορήθηκε ότι επέτρεψε την αύξηση της ρητορικής μίσους και της παραπληροφόρησης στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, την οποία πρόσφατα μετονόμασε σε X.
Οι υποστηρικτές του τονίζουν ότι επέτρεψε μεγαλύτερη ελευθερία λόγου έπειτα από ισχυρισμούς για μαζική λογοκρισία στην πλατφόρμα υπό την πίεση των κυβερνητικών υπηρεσιών.
Την περασμένη Τρίτη, μια ημέρα πριν το Υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοινώσει την αγωγή κατά της SpaceX, το Χ ανακοίνωσε: «Αυτή τη στιγμή επεκτείνουμε τις ομάδες μας για την ασφάλεια και τις εκλογές για να επικεντρωθούμε στην καταπολέμηση της χειραγώγησης, στην εμφάνιση μη αυθεντικών λογαριασμών και στην προσεκτική παρακολούθηση της πλατφόρμας για αναδυόμενες απειλές. Το έργο μας συνεχίζεται. Αυτές οι αυξημένες επενδύσεις σε ανθρώπους, πολιτικές και προϊόντα θα διασφαλίσουν περαιτέρω ότι οι κοινότητές μας έχουν πρόσβαση σε ανοιχτό, ακριβή και ασφαλή πολιτικό λόγο για το X».

«Σίγουρα κάποιος κίνδυνος να σκοτωθώ»

Τον Μάιο του 2022, ο Elon Musk αστειεύτηκε ότι θα μπορούσε να δολοφονηθεί μετά τις απειλές του πρώην προϊσταμένου της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας, Ντμίτρι Ρογκόζιν, λόγω της υπηρεσίας δορυφορικού διαδικτύου Starlink στην Ουκρανία.
Ο δισεκατομμυριούχος φάνηκε πιο σοβαρός όταν είπε τον Δεκέμβριο ότι υπάρχει «σίγουρα κάποιος κίνδυνος να σκοτωθώ». Σε μια συνομιλία στο Twitter Spaces ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ειλικρινά, ο κίνδυνος να μου συμβεί κάτι κακό, ή ακόμα και κυριολεκτικά να πυροβοληθώ, είναι αρκετά σημαντικός. Δεν είναι τόσο δύσκολο να σκοτώσεις κάποιον αν το ήθελες, οπότε ελπίζω να μην το κάνουν. Η μοίρα μου χαμογέλασε και δεν συνέβη».
Τον Ιούνιο, ο πατέρας του Elon Musk, είπε στην «The U.S. Sun» ότι πιστεύει ότι ο γιος του έχει βάλει τον εαυτό του σε μια «κατάσταση χωρίς κέρδος, αναφερόμενος στην μάχη με τον CEO της Meta. «H ταπείνωση θα ήταν πλήρης για τον Έλον εάν ηττηθεί από τον Zuckerberg τόνισε.

«Ο γιος μου δεν παίρνει ναρκωτικά, ούτε έχει ψυχολογικά προβλήματα»

Ο Erol Musk κατέκρινε επίσης τις αναφορές ότι ο γιος του παίρνει ναρκωτικά και έχει προβλήματα ψυχικής υγείας. Επίσης απέρριψε τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι η «ακανόνιστη συμπεριφορά» του Elon Musk συνδέεται με τις «προσπάθειές του για αυτοθεραπεία».
Ανέφερε όταν ο γιος του πήγε στο podcast του Τζο Ρόγκαν και κάπνισε μαριχουάνα «χωρίς να κατεβάσει τον καπνό» μόνο και μόνο επειδή δεν ήθελε να φαίνεται «φρόνιμος». Ερωτηθείς για το άρθρο, ο Έρολ δήλωσε ότι «είναι πολύ ανησυχητικό το γεγονός αυτό με κατάφωρες ανακρίβειες. Το 99,9 τοις εκατό όσων βλέπουν τον Έλον υπό το πρίσμα αυτού του άρθρου θα τον καταδικάσουν ως επικίνδυνο για την κοινωνία.»
Εξήγησε ακόμη ότι «η εικασία ότι ο Elon έχει προβλήματα ψυχικής υγείας και μπορεί να αυτοθεραπεύεται με Ambien και κεταμίνη πρόκειται για προσπάθεια της κυβέρνησης των ΗΠΑ προκειμένου να εμποδίσει τα επιχειρηματικά συμφέροντα του δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία».
Εκτός από το ότι χαρακτήρισε το δημοσίευμα «ανοησία από πάνω μέχρι κάτω», ο πατέρας του Musk ανέφερε για τη χρήση μαριχουάνας στη διάρκεια της εμφάνισης του γιου του στον Τζο Ρόγκαν ότι «τράβηξε μια ρουφηξιά μαριχουάνας, με τους ειδικούς να υποστηρίζουν ότι δεν κατέβασε τον καπνό και τον Elon να βήχει μέχρι το τέλος της εκπομπής».
Το δημοσίευμα του New Yorker ανέφερε ότι «συνεργάτες λένε ότι η χρήση ναρκωτικών από τον Μασκ έχει κλιμακωθεί τα τελευταία χρόνια και ότι τα ναρκωτικά, παράλληλα με την απομόνωσή του και την ολοένα και πιο σκληρή σχέση του με τον Τύπο, μπορεί να συμβάλει στην τάση του να κάνει χαοτικές και παρορμητικές δηλώσεις». Το 2017, ο Μασκ άφησε να εννοηθεί ότι χρησιμοποιεί για θεραπεία διαταραχών ύπνου Ambien με αλκοόλ: «Λίγο κόκκινο κρασί, vintage δίσκος, λίγο Ambien … και μαγεία!»

«Πόλεμος» με Εβραίους

Την ίδια ώρα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Anti-Defamation League, Jonathan Greenblatt, απάντησε την Τρίτη 6/9 στην κριτική του ιδιοκτήτη του Twitter/X,  Elon Musk, κατηγορώντας τον ότι « έχει εμπλακεί σε μια εξαιρετικά τοξική αντισημιτική εκστρατεία» που θα υποκινήσει τη βία κατά των Εβραίων.
«Είναι βαθύτατα ανησυχητικό το γεγονός ότι ο Musk πέρασε το Σαββατοκύριακο συμμετέχοντας σε μια εξαιρετικά τοξική αντισημιτική εκστρατεία στην πλατφόρμα του».
Ο Musk είχε υπερασπιστεί τον εαυτό του έναντι των ισχυρισμών για αντισημιτισμό, ενώ ο ίδιος και αρκετοί από τους ακροδεξιοί υποστηρικτές του κατηγόρησαν το ADL ότι υποδαύλιζε τον αντισημιτισμό σε μια πράξη ρητής κατηγοριοποίησης θυμάτων. Ο Musk απείλησε περαιτέρω ότι θα κινηθεί νομικά εναντίον της εβραϊκής οργάνωσης κατά των διακρίσεων, κατηγορώντας την ότι βρίσκεται πίσω από την πτώση της αξίας της εταιρείας κατά 22 δισεκατομμύρια δολάρια μετά τη μαζική φυγή των διαφημιστών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης