Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Η Ουκρανία έχει κεντρικό ρόλο στο πρόγραμμα βιολογικού ελέγχου των ΗΠΑ

Ρωσία: Η Ουκρανία έχει κεντρικό ρόλο στο πρόγραμμα βιολογικού ελέγχου των ΗΠΑ
«Έχουμε στη διάθεσή μας τεκμηριωμένα στοιχεία για τη συμμετοχή του State Department στην εφαρμογή του Προγράμματος Βελτίωσης Βιοασφάλειας από το 2016» διαβεβαιώνει ο Igor Kirilov
Η Ουκρανία κατέχει κομβική θέση και συνιστά ειδική περιοχή γεωγραφικού ενδιαφέροντος στο βιο-πρόγραμμα του State Department, όπως αποκαλύπτεται σε έγγραφα που επιβεβαιώνουν την εφαρμογή του «Προγράμματος Βελτίωσης της Βιοασφάλειας» από το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, ήδη από το 2016.
Κάτι τέτοιο ανακοινώθηκε από τον επικεφαλής των στρατευμάτων ακτινοβολίας, χημικών και βιολογικής προστασίας (RCBZ) των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, Αντιστράτηγο Igor Kirillov.
«Έχουμε στη διάθεσή μας τεκμηριωμένα στοιχεία για τη συμμετοχή του State Department στην εφαρμογή του Προγράμματος Βελτίωσης Βιοασφάλειας από το 2016. Σύμφωνα με το σχέδιο χρηματοδότησης, προβλέπονται τουλάχιστον 40 εκατομμύρια δολάρια για την προσέλκυση διαφόρων μη κερδοσκοπικών και μη κυβερνητικών οργανώσεων ώστε να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα.<…> Πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι η Ουκρανία κατέχει ιδιαίτερη θέση στα έγγραφα σχεδιασμού και διακρινεται ως ξεχωριστή περιοχή», δήλωσε ο Kirillov κατά τη διάρκεια ενημέρωσης από τη Ρωσική Υπουργείο Άμυνας σχετικά με τις στρατιωτικο-βιολογικές δραστηριότητες των ΗΠΑ.
Σύμφωνα με τον ίδιο, τα έγγραφα καταδεικνύουν την ενεργό συμμετοχή του State Department σε βιοπρογράμματα και σε εδάφη άλλων χωρών, «καθώς και την επιθυμία της Ουάσιγκτον να χρησιμοποιήσει τρίτα μέρη για να κρύψει τους πελάτες και τους στόχους της συνεχιζόμενης έρευνας».
«Δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στις χώρες της Μέσης Ανατολής: Ιράκ, Υεμένη, Ιορδανία· Νοτιοανατολική Ασία: Ινδονησία, Φιλιππίνες και Αφρική: Κένυα, Μαρόκο, Ουγκάντα. Ο ρόλος του [πρώην] Προέδρου [ΗΠΑ Μπαράκ] Ομπάμα στην προώθηση του προτεινόμενου προγράμματος επίσης καταγράφεται» σημειώνεται χαρακτηριστικά.
Ο Kirilon τόνισε ότι, έτσι, οι Ηνωμένες Πολιτείες καταβάλλουν οικονομικές, διοικητικές και διπλωματικές προσπάθειες για την καθιέρωση παγκόσμιου ελέγχου στη «βιολογική πραμγατικότητα».
«Η κλίμακα των στρατιωτικών-βιολογικών δραστηριοτήτων και η εκτεταμένη συνεργασία των διεθνών παιχτών επιβεβαιώνεται όχι μόνο από τα έγγραφα που ελήφθησαν, αλλά και από δηλώσεις εκπροσώπων πολιτικών κύκλων στις ίδιες τις Ηνωμένες Πολιτείες», συμπλήρωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης